Bitcoin Forum
February 28, 2024, 08:34:27 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 26.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Add2Psu -> Birden Fazla Güçkaynağı  (Read 3677 times)
acedia (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
December 30, 2013, 05:04:33 PM
 #1

Birden fazla güç kaynağı çalıştırmak için bir tetikleme devresi mevcut ve istediğiniz kadar güç kaynağını çalıştırabilirsiniz.

http://www.add2psu.com/

parçanın kendisi:20$
Nakliye:(1 tane için) 4$

Toplu alımlarda minimum 30 adet için birim fiyat: 13$
Nakliye:32$

Satışı da kendi sitesi üzerinden yapılıyor. Başka yerde bulamadım.
Ben bir tane almayı düşünüyorum.
1709109267
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1709109267

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1709109267
Reply with quote  #2

1709109267
Report to moderator
1709109267
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1709109267

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1709109267
Reply with quote  #2

1709109267
Report to moderator
Remember that Bitcoin is still beta software. Don't put all of your money into BTC!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
galaxymini
Member
**
Online Online

Activity: 77
Merit: 10



View Profile
December 30, 2013, 10:23:53 PM
 #2

sistemi çok basittir. alıcı sayısı fazla ise imal edip TÜRK MALI olarak sizlere sunabilirim...
wolfennstein
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
December 30, 2013, 10:33:21 PM
 #3

ben gerek oldugunu dusunmuyorum.

http://intel.pclabs.com.tr/289/guc-kaynaginizi-anakarta-bagli-olmadan-calistirin/

yarin bunu deneyecegim.
acedia (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
December 30, 2013, 10:54:06 PM
 #4

Tamam diyelim ki heyecanlısın manuel çalıştırmaya heves ettin sistemi çalıştırdın ve bir iki ay böyle idare ettin.
Peki sonra,
Sistemi ana psu'yu çalıştırdın birşeyler ters gitti 2. psu'yu 5 dk sonra çalıştırdın ona bağlı ekran kartlarına sistem nasıl tepki verecek?
Diyelim ki bilgisayarı kapattın 2. psu ekran kartlarına halen elektrik vermeye devam edecek.
Evde değilsin başka birine muhtaç oldun sistemi çalıştırması gerekti. kişi yanlış kabloları temas ettirirse ne olacak.
... vb.
Yüzlerce dolar verip aldığın ekran kartını manuel olarak çalıştırmak karta zarar verir diye düşünüyorum.
Bence 25$ için bu kadar eziyete değmez.


tazmannia
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 102


View Profile
December 30, 2013, 11:06:46 PM
 #5

güç kaynağını kesip bicmeyi göze alırsanız yeşil ve siyah kabloları bi miktar soyup birbirine bi kabloyla bağlarsanız sistemi açtığınızda ikisi birden çalışır kapattığınızda ikisi birden kapanır.

@galaxymini

imal edip makul bi fiyata satarsan sağlam müşteri bulursun sadece yurt içi değil yurt dışındanda müşterin olur bence bi düşün şuan millet makul fiyata bu zımbırtıdan ve pci uzatma kablolarından arıyor deli gibi ama 25$ gibi bi fiyat koyarsan kısa devreye devam eder herkes  Smiley
galaxymini
Member
**
Online Online

Activity: 77
Merit: 10



View Profile
December 31, 2013, 01:56:38 PM
 #6

yarın yapacağım araştırma doğrultusunda sizlere döneceğim beklemede kalın hocam
calligrapher
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 254


View Profile
December 31, 2013, 05:36:10 PM
Last edit: December 31, 2013, 05:52:35 PM by calligrapher
 #7

Tamam diyelim ki heyecanlısın manuel çalıştırmaya heves ettin sistemi çalıştırdın ve bir iki ay böyle idare ettin.
Peki sonra,
Sistemi ana psu'yu çalıştırdın birşeyler ters gitti 2. psu'yu 5 dk sonra çalıştırdın ona bağlı ekran kartlarına sistem nasıl tepki verecek?
Diyelim ki bilgisayarı kapattın 2. psu ekran kartlarına halen elektrik vermeye devam edecek.
Evde değilsin başka birine muhtaç oldun sistemi çalıştırması gerekti. kişi yanlış kabloları temas ettirirse ne olacak.
... vb.
Yüzlerce dolar verip aldığın ekran kartını manuel olarak çalıştırmak karta zarar verir diye düşünüyorum.
Bence 25$ için bu kadar eziyete değmez.

haklısınız ama parça da 25 dolar verilmeyecek kadar uyduruk duruyor. insan 25 dolar verince şöyle dişe dokunur bir şey istiyor. maliyeti 15-20 kuruş olan şeyi 55 liraya almak koyuyor insana, yoksa parçanın gerekliliği tartışılmaz.

@galaxymini kardeş yaparsan iyi gider söyleyim:)

selamlar olsun.
wolfennstein
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
December 31, 2013, 07:59:41 PM
 #8

ben az once atac ile yesil ve yanindaki siyahla yaptim calisiyor cok kolay oldu sorun yok dusmesin diyede bantladim Smiley
acedia (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
January 03, 2014, 06:05:48 PM
 #9

yarın yapacağım araştırma doğrultusunda sizlere döneceğim beklemede kalın hocam

Araştırmalarınız sonuç verdi mi sonuç nedir?

Bride söyle bir şey buldum: https://coincable.com/product/dual-psu-power-supply-24-pin-adapter-cable/
callawey
Member
**
Offline Offline

Activity: 87
Merit: 10


View Profile
January 04, 2014, 08:39:16 AM
 #10

valla ben bu add2psu'dan iki tane sipariş ettim, posta yoluyla çok gecikince adam özür dilemek için 2 tanede ups ile parasını kendi ödeyerek gönderdi, ilk siparişimle adamın tekrar gönderdiği sipariş aynı gün teslim oldu, toplamda 4 adet add2psu sahibi olmuş oldum Smiley kullanım olarakta çok memnunum, canım psu'lara kısa devre yapmak, o kabloları kesip biçmek içime zaten hiç bir zaman sinmedi sinmezdide, iyi oldu add2psu

wolfennstein
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
January 04, 2014, 10:38:43 AM
 #11

valla ben bu add2psu'dan iki tane sipariş ettim, posta yoluyla çok gecikince adam özür dilemek için 2 tanede ups ile parasını kendi ödeyerek gönderdi, ilk siparişimle adamın tekrar gönderdiği sipariş aynı gün teslim oldu, toplamda 4 adet add2psu sahibi olmuş oldum Smiley kullanım olarakta çok memnunum, canım psu'lara kısa devre yapmak, o kabloları kesip biçmek içime zaten hiç bir zaman sinmedi sinmezdide, iyi oldu add2psu

kablolari kesmek degilde sadece atac koymakti Smiley
callawey
Member
**
Offline Offline

Activity: 87
Merit: 10


View Profile
January 04, 2014, 11:07:02 AM
 #12

valla ben bu add2psu'dan iki tane sipariş ettim, posta yoluyla çok gecikince adam özür dilemek için 2 tanede ups ile parasını kendi ödeyerek gönderdi, ilk siparişimle adamın tekrar gönderdiği sipariş aynı gün teslim oldu, toplamda 4 adet add2psu sahibi olmuş oldum Smiley kullanım olarakta çok memnunum, canım psu'lara kısa devre yapmak, o kabloları kesip biçmek içime zaten hiç bir zaman sinmedi sinmezdide, iyi oldu add2psu

kablolari kesmek degilde sadece atac koymakti Smiley

atac tamam ama ben makinam kapandığında  3 tane psu takılıysa 3'üde aynı anda kapansın isterim, biri çalışınca diğerleride çalışsın, atac yönteminde bu riskli, zira sürekli gidip gelip elimle ben onu açıp kapatırsam 2.gün camdan aşa atarım zaten Smiley) kısa devre işin maliyetsiz tarafı ama ben yaptığım işlerin hep sağlam olmasını, illada orda ciddi amaç güden bir aparat olmasını tercih ederim. Herkese göre değişir tabi ama bu konularda fazlasıyla titizim yapacak birşey yok Smiley

acedia (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
January 04, 2014, 12:04:36 PM
 #13

valla ben bu add2psu'dan iki tane sipariş ettim, posta yoluyla çok gecikince adam özür dilemek için 2 tanede ups ile parasını kendi ödeyerek gönderdi, ilk siparişimle adamın tekrar gönderdiği sipariş aynı gün teslim oldu, toplamda 4 adet add2psu sahibi olmuş oldum Smiley kullanım olarakta çok memnunum, canım psu'lara kısa devre yapmak, o kabloları kesip biçmek içime zaten hiç bir zaman sinmedi sinmezdide, iyi oldu add2psu

Kaç günde geldi?
entropi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 250


View Profile
January 04, 2014, 12:45:10 PM
 #14

yahu amma dert ettiniz 1 ataç 1 tane de anahtarlı 3'lü priz (5 li de olur hadi) bitti gitti. kesme biçme yok. 3lünün anahtarını aç kapa hepsi bu.
Zaten o aparatın da yaptığı bu, ana psu'dan elektrik geldiğinde yardımcı psu'nun yeşil ve siyahını kısa devre yapıyor.







calligrapher
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 254


View Profile
January 04, 2014, 03:29:51 PM
 #15

@entropi

ikincil psu nun hangi çıkışını birincil psu nun hangi girişine bağlıyoruz?

selamlar olsun.
wolfennstein
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
January 04, 2014, 03:32:31 PM
 #16

@entropi

ikincil psu nun hangi çıkışını birincil psu nun hangi girişine bağlıyoruz?

herhangi bir baglama yok

ikinci psu var ya resimdeki kabloyu anakarta baglayamiyorsunuz ya

baglamak yerine bir tane atac aliyorsunuz elinizde yesil renkli kabloya ve yanindaki siyaha takiyorsunuz ataclari

ben dusmesin diyede bantladim sonra guc kaynagnini fanlari donuyor calismaya basliyor

bu kadar
labtek38
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


View Profile
January 04, 2014, 03:38:27 PM
 #17

sonra diğer çıkışlardan ister molex ister sata ister pcıex çıkışlardan istediğinizden güç alıyorsunuz.

trc
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 164
Merit: 100


View Profile WWW
January 04, 2014, 07:44:06 PM
 #18

Add2psu, mining veya folding amaçlı sürekli açık kalacak makineler için bence de gereksiz. Ama arada bir kapatılacak multi-PSU bilgisayarlar için kullanılabilir. Nadir bir durumdur bu da gerçi. O zaman bile yukarıda bir arkadaşın gösterdiği kablo da aynı işi yapar. Hem de elde kalan eski mobo soketleri ve PSU'ların kablolarıyla bedavaya getirilebilir yine. Hiç olmadı, switchli priz kullanırsın, bilgisayarı kapattıktan sonra kesersin elektriği toptan, ikincil/üçüncül PSUlar da boşuna idleda çalışmaz. Cheesy

Sonuç olarak, switchi sürekli ON'da tutmak en mantıklısı her durumda. Ataç/kablo FTW!  Grin

Ek: İlk mesajın amacını da hijack etmiş olmak istemem bu arada. Herşeyiyle fabrikasyon üretim kusursuzluğunda sistem isteyenler ya da böyle ghetto işlerle uğraşmayı sevmeyenler tabii ki edinebilirler. Ürüne karşı değilim yani. Smiley

>> nope
calligrapher
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 254


View Profile
January 04, 2014, 09:21:29 PM
 #19

sonra diğer çıkışlardan ister molex ister sata ister pcıex çıkışlardan istediğinizden güç alıyorsunuz.

merak ettiğim buydu eyv. herhangi bi molexten sadece fitili ateşlemesi için bağlantı alıyoruz yani.

selamlar olsun.
esatceza
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 385
Merit: 250


www.thegeomadao.com


View Profile
January 10, 2014, 12:48:54 PM
Last edit: January 10, 2014, 01:16:58 PM by esatceza
 #20

beyler 2.psu yu çalıştırdım bende 2 tane 7950 var.1 tane 7950 yi harici psu ile çalıştırdım cg minerde sıkıntı çıkarmadan mining yaptı.Sonra 2 kartı da harici psu ile çalıştırıp mining yapayım dedim 2 kartıda harici psu ile çalıştırdım.cg miner başlattıgımda 1 kart mining yaptı diğeri yapmadı.kapattım pc yı kestim elektriği molex beslemelerini pcı-e girişlerini değiştirdim birçok kez cgminer'ı açtığım zaman ya tek kart mining yapıo yada ekran gidiyor(kararıyor monitor pc çalışmaya devam ediyor).Power 500w nasıl bu kartları harici psu ile mining yaparım.Kablo girşilerini kafama göre değiştirdim ama bunun 1 yolu olmadı daha açıklayıcı olayım diye resim ve video ekledim.inş çalıştırırız.

https://www.youtube.com/watch?v=iZIYy6pnXtI&feature=youtu.be







              ▓▓▓▓▓▓▓▓▓           
          ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓███       
       ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████▓     
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓████████▓   
    ▓▓▓▓▓▓▓▓███████████▓▓▓██████ 
   ▓▓▓▓▓▓▓███████████████████████ 
  ▓▓▓▓▓▓██████████████████████████
 ▓▓▓▓▓▓███████████████████████████▒
 ▓▓▓▓▓▓████████████████████████████
▓▓▓▓▓▓██████████▓▓▓▓███▓▓▓▓████████
▓▓▓▓▓▓█████████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓███████
▓▓▓▓▓▓██████████▓▓▓▓███▓▓▓▓████████
 ▓▓▓▓▓▓███████████████████████▓▓▓█▓
 ▓▓▓▓▓▓██████████████████████▓▓▓▓█▒
 ▓▓▓▓▓▓████████████████████▓▓▓▓██
  ▓▓▓▓▓▓▓████████████████▓▓▓▓███ 
   ▓▓▓▓▓▓▓▓████████████▓▓▓▓▓██▓ 
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓██▓   
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓███▓   
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
               ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓           

GEOMA DAO


Take a Look Into the Future


█▀▀▀







█▄▄▄


▀▀▀█







▄▄▄█
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!