vladx18 (OP)
Newbie
Activity: 16
Merit: 0
|
|
January 02, 2014, 11:30:18 AM |
|
Gdzie najlepiej opłaca się zakupić bitcoiny? Co jeżeli zrobie wpłate (przelew) serwisie BTC-e w PLN (a oni nie maja balance w PLN)? Przeliczą na USD, czy odrzucą transakcje?
|
|
|
|
krzytub
Newbie
Activity: 25
|
|
January 02, 2014, 11:51:12 AM |
|
raczej odrzucą, na https://pln.bitcurex.com/ możesz wpłacić pln i kupić bitcoin a jeżeli chcesz później wymieniać bitcoin na inne coiny to przelej sobie pieniądze na adres portfela na innej giełdzie
|
|
|
|
XbladeX
Legendary
Activity: 1302
Merit: 1002
|
|
January 03, 2014, 12:23:35 AM |
|
raczej odrzucą, na https://pln.bitcurex.com/ możesz wpłacić pln i kupić bitcoin a jeżeli chcesz później wymieniać bitcoin na inne coiny to przelej sobie pieniądze na adres portfela na innej giełdzie Polecam Mbank transfer nastepnego dnia miałem zaliczony. Z Alior banku 2-3 dni szło.
|
Request / 26th September / 2022 APP-06-22-4587
|
|
|
jarek313
Member
Activity: 66
Merit: 10
|
|
January 03, 2014, 08:01:19 PM |
|
|
|
|
|
doitnow
Member
Activity: 86
|
|
January 04, 2014, 05:47:57 AM |
|
Ja uzywam Kraken.com i Bitstamp.net ale najczesciej to kupuje osobiscie od pewnego kolesia z https://localbitcoins.com/. Mozesz znalesc kogos w poblizu twojego miejsca zamieszkania. Wole w ten sposob bo szybko, mozna negocjowac stawke a co najwazniejsze bez dodatkowych kosztow. Ale uwazaj, nigdy nie wiesz na kogo mozesz wtrafic zawsze sugeruj sie opiniami i kupuj tylko od sprawdzonych. Ja mam pewnego zaufanego kolesia i zawsze zejdzie z ceny. Powodzenia! Ps. sorka za brak polskich koncowek
|
|
|
|
EvilPanda
|
|
January 05, 2014, 12:43:08 AM |
|
Ja uzywam Kraken.com i Bitstamp.net ale najczesciej to kupuje osobiscie od pewnego kolesia z https://localbitcoins.com/. Mozesz znalesc kogos w poblizu twojego miejsca zamieszkania. Wole w ten sposob bo szybko, mozna negocjowac stawke a co najwazniejsze bez dodatkowych kosztow. Ale uwazaj, nigdy nie wiesz na kogo mozesz wtrafic zawsze sugeruj sie opiniami i kupuj tylko od sprawdzonych. Ja mam pewnego zaufanego kolesia i zawsze zejdzie z ceny. Powodzenia! Ps. sorka za brak polskich koncowek To jest zdecydowanie najlepszy sposób by uniknąć skarbówki A co do giełdy to bitcurex - od wielu miesięcy bez problemów.
|
|
|
|
1200
Newbie
Activity: 3
|
|
January 09, 2014, 11:33:17 AM |
|
jak juz ktos wczesniej napisal - localbitcoins.com
|
|
|
|
AirFlame
|
|
January 09, 2014, 12:57:25 PM |
|
Moje zdanie na temat localbitcoins.com jest takie albo możesz zostać oszukany Albo możesz kupic BTC od kolesia który uzyskał je w sposób nielegalny. Czyli ukradł je za pomocą trojana wypuszczonego w net. np: ktoś chciał sobie wygenerować bitcoiny przez bitcoingenerator I cała kasa trafiła do tego Pana co sprzeda Ci te bitcoiny.
|
|
|
|
djukepl
Newbie
Activity: 6
|
|
January 10, 2014, 06:56:26 PM |
|
Najlepiej na bitcurex kupić bo szybko przelew dojdzie. Potem na portfel i z niego na jakiś inny kantor gdzie volume jest odpowiedni
|
|
|
|
doitnow
Member
Activity: 86
|
|
January 10, 2014, 08:59:04 PM |
|
Moje zdanie na temat localbitcoins.com jest takie albo możesz zostać oszukany Albo możesz kupic BTC od kolesia który uzyskał je w sposób nielegalny. Czyli ukradł je za pomocą trojana wypuszczonego w net. np: ktoś chciał sobie wygenerować bitcoiny przez bitcoingenerator I cała kasa trafiła do tego Pana co sprzeda Ci te bitcoiny. Albo też takie ze mozesz kupić szybko i bez dodatkowych prowizji. Przestań dramatyzowac. Ja kupilem juz kilka razy i nigdy nie zostałem oszukany. Ale jak juz pisalem wcześniej , kupować tylko od sprawdzonych ludzi i nalepiej małe ilości. Kupuje też na Bitstamp
|
|
|
|
Arturro333
Member
Activity: 74
|
|
January 14, 2014, 12:49:00 PM |
|
W dupie... a tak prawde mowiac to biturex glownie! Bitcon tam zawsze tanszy niz na innych gieldach
|
|
|
|
EvilPanda
|
|
January 14, 2014, 06:27:35 PM |
|
Z curexem jest tylko taki problem, że to mała firemka i jak się kiedyś zwiną to nikt kasy nie zobaczy.
|
|
|
|
SolidBitShop
Member
Activity: 69
|
|
December 02, 2014, 02:47:01 PM |
|
Ta bo Mtgox to duża firemka zwinęła się i jakoś nie słychać żeby ktoś kase zobaczył.
A co do przelewów to teraz jest możliwość zasilania konta bezpośrednio z innych giełd bez konieczności przesyłania środków na swoje konto, np z Krakena czy z Bistampa, o wile bardziej skraca to drogę do arbitrażu.
|
|
|
|
mcb-kcb
Newbie
Activity: 29
|
|
December 08, 2014, 06:12:09 PM |
|
Polecam nowy dostępny w Polsce kantor BTC - Cryptoins.comSporo metod wpłat i wypłat, brak weryfikacji to tylko niektóre zalety kantoru
|
|
|
|
SolidBitShop
Member
Activity: 69
|
|
December 17, 2014, 10:19:20 AM |
|
Polecam nowy dostępny w Polsce kantor BTC - Cryptoins.comSporo metod wpłat i wypłat, brak weryfikacji to tylko niektóre zalety kantoru To gówno? które zaraz się zwinie. Brak jakiejkolwiek weryfikacji to tylko kwestia czasu kiedy "kantor" się zwinie ze środkami użytkowników.
|
|
|
|
maslanka80
Newbie
Activity: 22
|
|
December 18, 2014, 01:08:39 AM |
|
Niby jak miałby się Admin zawinąć z kaską skoro na tej stronie ma możliwości rejestracji oraz deponowania kaski ani BTC. Admin stronki po prostu pobiera swój tyci% za każdą transakcję zaniżając kurs BTC gdy sprzedajemy BTC i zawyżając gdy chcemy kupić BTC i tyle Reszta odbywa się za pośrednictwem zpay.i cashbill.
|
|
|
|
|
maslanka80
Newbie
Activity: 22
|
|
December 18, 2014, 09:46:17 AM |
|
Super.. Za kilka lat myślę że BTC będzie na pożądku dziennym
|
|
|
|
Coin91
Newbie
Activity: 7
|
|
February 17, 2015, 11:01:25 AM |
|
Korzystam z http://bitbay.net. Już od kliku miesięcy. Mam do nich zaufanie.
|
|
|
|
EvilPanda
|
|
February 21, 2015, 09:38:07 PM |
|
Trochę to żałośnie wygląda gdy wszystkie twoje posty to reklama bitbay. Napisz zcasem coś inego poza linkowaniem twojej strony to może ktoś uwierzy ze twoja opinia jest szczera
|
|
|
|
|