Bitcoin Forum
April 13, 2024, 02:34:13 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 26.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin client move location  (Read 842 times)
Eternity (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100



View Profile
January 17, 2014, 10:25:26 AM
 #1

Using Ubuntu latest

Say you have drives C & D

When you install and start downloading the blockchains and others default drive C is used. Now i am running out of space.

Want to move those already downloaded and the new ones that will be downloaded while updating to drive D.

Can anyone tell me the step to do

Thanks in advance
1712975653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1712975653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1712975653
Reply with quote  #2

1712975653
Report to moderator
1712975653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1712975653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1712975653
Reply with quote  #2

1712975653
Report to moderator
1712975653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1712975653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1712975653
Reply with quote  #2

1712975653
Report to moderator
Bitcoin mining is now a specialized and very risky industry, just like gold mining. Amateur miners are unlikely to make much money, and may even lose money. Bitcoin is much more than just mining, though!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1712975653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1712975653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1712975653
Reply with quote  #2

1712975653
Report to moderator
1712975653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1712975653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1712975653
Reply with quote  #2

1712975653
Report to moderator
1712975653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1712975653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1712975653
Reply with quote  #2

1712975653
Report to moderator
elbandi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 525
Merit: 529


View Profile
January 17, 2014, 12:57:23 PM
 #2

use datadir parameter
Eternity (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100



View Profile
January 17, 2014, 01:52:59 PM
 #3

Could not find any solution on this
elbandi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 525
Merit: 529


View Profile
January 17, 2014, 02:30:54 PM
 #4

did you read the wiki page  Huh

here are the steps:
  • find the current data directory
  • move the directory to D (or where you have space)
  • run bitcoin wallet with datadir parameter to use that directory

Elbandi
Eternity (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100



View Profile
January 19, 2014, 09:23:13 PM
 #5

So you mean to say this needs to be executed from terminal
spin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 362
Merit: 261


View Profile
January 20, 2014, 11:24:00 AM
 #6

You can also put it in the bitcoin.conf file:
https://en.bitcoin.it/wiki/Running_Bitcoin

If you liked this post buy me a beer.  Beers are quite cheap where I live!
bc1q707guwp9pc73r08jw23lvecpywtazjjk399daa
Eternity (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100



View Profile
February 14, 2014, 12:35:57 PM
 #7

Kindly write the steps thats needed
Eternity (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100



View Profile
February 14, 2014, 12:39:25 PM
 #8

./bitcoin-qt -datadir=<drive location>
Truecoin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 312
Merit: 250


View Profile
February 14, 2014, 12:44:23 PM
 #9

Using Ubuntu latest

Say you have drives C & D

When you install and start downloading the blockchains and others default drive C is used. Now i am running out of space.

Want to move those already downloaded and the new ones that will be downloaded while updating to drive D.

Can anyone tell me the step to do

Thanks in advance

How could you have drives C & D in Ubuntu? Or are you running Ubuntu in virtual machine?

Eternity (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100



View Profile
February 14, 2014, 10:03:59 PM
 #10

Not having them to show an example

They start /dev/

Can you tell me how to do the thing
fronti
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2909
Merit: 1307



View Profile
February 14, 2014, 11:12:04 PM
 #11

Use a symlink from$HOME/.bitcoin to here you have Space.

If you like to give me a tip:  bc1q8ht32j5hj42us5qfptvu08ug9zeqgvxuhwznzk

"Bankraub ist eine Unternehmung von Dilettanten. Wahre Profis gründen eine Bank." Bertolt Brecht
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!