Bitcoin Forum
March 01, 2021, 11:42:46 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Elektrik Kesildiğinde 2.PSU'ya Takılan Ataç İle İlgili Sorun  (Read 3437 times)
Gasai Yuno
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100

Yukki Yukki Yukki!


View Profile
January 29, 2014, 11:46:13 AM
 #1

Merhaba arkadaşlar iki psu kullanıyorum 2.sine ataç takıyorum malum yoksa çalışmıyor psu.

Elektrikler kesildiğinde veya diyelim reset attık. Ataçı çıkarıp windows açıldığında tekrar takmam gerekiyor. Mesela bugün ben uyurken elektrikler kesilmiş, anakartı elektrikler geldiğinde otomatik sistemi açsın şeklinde ayarlamıştım fakat ataç problemi yüzünden miner çalışmamış.

Tek psu kullandığım rigimde ise sorunsuz ben uyurken elektrik gitmiş gelmiş geldiğinde otomatik açılmış kazmaya başlamış.

Bu sorunu nasıl çözerim acaba? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1614642166
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1614642166

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1614642166
Reply with quote  #2

1614642166
Report to moderator
mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1104
Merit: 500



View Profile
January 29, 2014, 11:50:06 AM
 #2

2000 lik kesintisiz güç kaynağı al, kafan rahat olsun..
Gasai Yuno
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100

Yukki Yukki Yukki!


View Profile
January 29, 2014, 11:51:08 AM
 #3

2000 lik kesintisiz güç kaynağı al, kafan rahat olsun..

1500lük aldım yemiyor sistemleri hocam ups ile çözülecek iş değil bu 1500lüğe bağlıyorum ups bangır bangır bağırıyor. o yüzden upsyi çıkarttım kendi kişisel pcme bağladım paramız boşa gitmesin diye.
mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1104
Merit: 500



View Profile
January 29, 2014, 11:59:16 AM
 #4

Kaç kart kullanıyorsun bilmiyorum ama mesela 2000 lik psu net 2000 vermiyor, çok daha az veriyor, ben 2 kart için 1000 lik almıştım dediğin gibi bangır bangır bağırmaya başladı, 2000 likle değiştirdim sonra..
Gasai Yuno
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100

Yukki Yukki Yukki!


View Profile
January 29, 2014, 12:32:35 PM
 #5

Kaç kart kullanıyorsun bilmiyorum ama mesela 2000 lik psu net 2000 vermiyor, çok daha az veriyor, ben 2 kart için 1000 lik almıştım dediğin gibi bangır bangır bağırmaya başladı, 2000 likle değiştirdim sonra..

5 adet 7950 kullanıyorum hocam.
mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1104
Merit: 500



View Profile
January 29, 2014, 12:36:52 PM
 #6

2000 liği öttürür Smiley
Gasai Yuno
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100

Yukki Yukki Yukki!


View Profile
January 29, 2014, 12:43:54 PM
 #7

2000 liği öttürür Smiley

aynen hocam para dayanmaz tek çarem elektrik kesilince kapansın açılınca açılsın. sorun yok ama psu atacı ile ilgili sorunum var.
publicbss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
January 29, 2014, 03:07:28 PM
 #8

2000 liği öttürür Smiley

aynen hocam para dayanmaz tek çarem elektrik kesilince kapansın açılınca açılsın. sorun yok ama psu atacı ile ilgili sorunum var.


iki sorum olacak,
1- anakart marka modeli nedir?
2- ataç'ı sadece yeşil kablo için mi yaptın acaba? yeşil kablo ile birlikte birde herhangi bir siyah kabloyu ataçlamayı denedin mi?

yanlış aktarıyor isem bilen bir arkadaş düzeltsin, ataç ta ki mantık, psu'nun starter'ını tetiklemek, yani bir psu.lu bir makinada o tetiklemeyi yapmadığınız sürece (yeşil kablonun topraklama ile-siyah kablo- teması) psu anakarta ve diğer birimlere elektrik vermez. Power düğmesine bastığınız anda anakartta yapılan ilk işlerden birisi starter'ı tetiklemek.

iki psu.lu bir makinede yeşil ve bir siyah kablo (ayrı ayrı olacak şekilde) ataçlı ise, power düğmesi ile birlikte starter tetiklenir ve iki psu da çalışmaya başlar.
Elektrik kesintisi olduğunda tekrar çalışması tek psu.lu makinada gerçekleşiyor ise, iki psu.lu makinadada gerçekleşmemesi için hiç bir neden yok gibi, çünkü psu.dan elektriği alabilmenin tek yolu starter.ı tetiklemek,
Bu durumda benim aklıma gelen problem kaynakları;
1- Anakartın bahsettiğin ayarında problem olabilir(tekrar çalışmasını sağlayan ayar)
2- Ataçlamada temassızlık olabilir, benim tavsiyem kablonun ortasını çakmakla biraz soyup bir başka kablo ile diğerine bağlayıp bantlamak,
3- Psu kaynaklı bir problem olabilir, anladığım kadarıyla bir psu çalışırken diğeri çalışmıyor sanırım?
Prelektro
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 282
Merit: 250



View Profile
January 29, 2014, 05:01:07 PM
 #9

Add2Psu ya da benzer birşey lazım size. İlk powerdan sinyali alınca 2. powerada açılma sinyali veren bir parça bahsettiğim şey. Forumları araştırın konuşuldu önceden üzerine. Hatta pazar alanında bir arkadaş üreteceğini söylüyordu benzer bir ürünü.

BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 100



View Profile
January 29, 2014, 05:12:13 PM
 #10

Add2Psu ya da benzer birşey lazım size. İlk powerdan sinyali alınca 2. powerada açılma sinyali veren bir parça bahsettiğim şey. Forumları araştırın konuşuldu önceden üzerine. Hatta pazar alanında bir arkadaş üreteceğini söylüyordu benzer bir ürünü.

Arkadaş haklı, senin tam işini görecek şey Add2Psu.
esatceza
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 385
Merit: 250


www.thegeomadao.com


View Profile
January 30, 2014, 05:56:57 AM
 #11

arkadaşlar add2psu ya gerek yok. şöyle yapın 1. power ın yeşil ve siyah uclarından 1 kablo çekin 2. powerın yeşil ve siyahına. ben iğne ile çözdüm igneye kablo lehimleyip 1. psudan 2. ye kablo attım. 2 si aynı andan tetikleniyor ve aynı anda kapatınca kapanıyor.

              ▓▓▓▓▓▓▓▓▓           
          ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓███       
       ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████▓     
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓████████▓   
    ▓▓▓▓▓▓▓▓███████████▓▓▓██████ 
   ▓▓▓▓▓▓▓███████████████████████ 
  ▓▓▓▓▓▓██████████████████████████
 ▓▓▓▓▓▓███████████████████████████▒
 ▓▓▓▓▓▓████████████████████████████
▓▓▓▓▓▓██████████▓▓▓▓███▓▓▓▓████████
▓▓▓▓▓▓█████████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓███████
▓▓▓▓▓▓██████████▓▓▓▓███▓▓▓▓████████
 ▓▓▓▓▓▓███████████████████████▓▓▓█▓
 ▓▓▓▓▓▓██████████████████████▓▓▓▓█▒
 ▓▓▓▓▓▓████████████████████▓▓▓▓██
  ▓▓▓▓▓▓▓████████████████▓▓▓▓███ 
   ▓▓▓▓▓▓▓▓████████████▓▓▓▓▓██▓ 
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓██▓   
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓███▓   
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
               ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓           

GEOMA DAO


Take a Look Into the Future


█▀▀▀







█▄▄▄


▀▀▀█







▄▄▄█
bugsaka
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
January 30, 2014, 06:19:21 AM
 #12

İki PSU yu paralel birbirine bağlarsan sorun kalmaz. 2. PSU nu ana PSU ya ataç taktığın kablolardan bağla bunu istersen kabloları keserek istersen arkadaşın bahsettiği gibi ince işcilikle lehilmle çözebilirsin.
tezcatcatl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 414
Merit: 263


View Profile
January 30, 2014, 10:13:55 AM
 #13

Şöyle de bir sorun var ona da dikkat edin.
Önce anakarta bağlı olmayan psunun, ondan sonra anakarta bağlı olan psunun çalışması gerekiyor.
Önce anakart çalışır ve o an ekran kartlarını göremezse, ekran kartlarının bağlı olduğu psu sonradan çalışsa bile sorun olabiliyor.

Dün keşfettim bu sorunu..
Henüz bir çözüm de bulamadım..
publicbss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
January 30, 2014, 12:37:51 PM
 #14

Şöyle de bir sorun var ona da dikkat edin.
Önce anakarta bağlı olmayan psunun, ondan sonra anakarta bağlı olan psunun çalışması gerekiyor.
Önce anakart çalışır ve o an ekran kartlarını göremezse, ekran kartlarının bağlı olduğu psu sonradan çalışsa bile sorun olabiliyor.

Dün keşfettim bu sorunu..
Henüz bir çözüm de bulamadım..

bir yanlışlık olmasın? yeşil ve siyah kablolara paralel çektiğin zaman ikisi de aynı anda başlıyor olması lazım?
ballot
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 969
Merit: 1000



View Profile
January 30, 2014, 02:08:06 PM
 #15

elektrik gelince otomatik çalışmıyor mu 2.psu ataçla bağladığınızda eğer otomatik çalışmıyorsa çalıştırmak için ne yapıyorsunuz

add2psu.com dan daha ucuz güzel bir alternatif var

http://www.hashratestore.com/shop/cables/dual-power-supply-adapter-cable-24-pin-atx/

biraz beceriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz
Gasai Yuno
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100

Yukki Yukki Yukki!


View Profile
January 30, 2014, 04:24:30 PM
 #16

elektrik gelince otomatik çalışmıyor mu 2.psu ataçla bağladığınızda eğer otomatik çalışmıyorsa çalıştırmak için ne yapıyorsunuz

add2psu.com dan daha ucuz güzel bir alternatif var

http://www.hashratestore.com/shop/cables/dual-power-supply-adapter-cable-24-pin-atx/

biraz beceriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz


hocam elektrik kesilip tekrar geldiğinde psuların fanı dönüyor ama ne ana kart nede ekran kartları çalışıyor. ben psuları komple kapatıp ve 2.psudaki  atacı çıkarıp. sistemi başlatıyorum windows açılınca 2.psunun atacını takıyorum öyle 2.psu çalışıyor.

konudaki yardımcı olan herkese çok teşekkürler herkes bildiği herşeyi yapmış sağolun arkadaşlar.

muhtemelen ya add2psu veya bu arkadaşımın verdiği linkteki kabloyu alıcam şimdilik elektrik kesilmediği sürece sorun yok sistem 2 gündür hiç resetlenmeden güzelce çalışıyor.
Gasai Yuno
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100

Yukki Yukki Yukki!


View Profile
January 30, 2014, 04:34:36 PM
 #17

2000 liği öttürür Smiley

aynen hocam para dayanmaz tek çarem elektrik kesilince kapansın açılınca açılsın. sorun yok ama psu atacı ile ilgili sorunum var.


iki sorum olacak,
1- anakart marka modeli nedir?
2- ataç'ı sadece yeşil kablo için mi yaptın acaba? yeşil kablo ile birlikte birde herhangi bir siyah kabloyu ataçlamayı denedin mi?

yanlış aktarıyor isem bilen bir arkadaş düzeltsin, ataç ta ki mantık, psu'nun starter'ını tetiklemek, yani bir psu.lu bir makinada o tetiklemeyi yapmadığınız sürece (yeşil kablonun topraklama ile-siyah kablo- teması) psu anakarta ve diğer birimlere elektrik vermez. Power düğmesine bastığınız anda anakartta yapılan ilk işlerden birisi starter'ı tetiklemek.

iki psu.lu bir makinede yeşil ve bir siyah kablo (ayrı ayrı olacak şekilde) ataçlı ise, power düğmesi ile birlikte starter tetiklenir ve iki psu da çalışmaya başlar.
Elektrik kesintisi olduğunda tekrar çalışması tek psu.lu makinada gerçekleşiyor ise, iki psu.lu makinadada gerçekleşmemesi için hiç bir neden yok gibi, çünkü psu.dan elektriği alabilmenin tek yolu starter.ı tetiklemek,
Bu durumda benim aklıma gelen problem kaynakları;
1- Anakartın bahsettiğin ayarında problem olabilir(tekrar çalışmasını sağlayan ayar)
2- Ataçlamada temassızlık olabilir, benim tavsiyem kablonun ortasını çakmakla biraz soyup bir başka kablo ile diğerine bağlayıp bantlamak,
3- Psu kaynaklı bir problem olabilir, anladığım kadarıyla bir psu çalışırken diğeri çalışmıyor sanırım?

hocam anakart markası
MSI Z77A-G45
ataç yeşil ve siyahta. bir birine bağlı şekilde.
ballot
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 969
Merit: 1000



View Profile
January 30, 2014, 08:58:36 PM
 #18

elektrik gelince otomatik çalışmıyor mu 2.psu ataçla bağladığınızda eğer otomatik çalışmıyorsa çalıştırmak için ne yapıyorsunuz

add2psu.com dan daha ucuz güzel bir alternatif var

http://www.hashratestore.com/shop/cables/dual-power-supply-adapter-cable-24-pin-atx/

biraz beceriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz


hocam elektrik kesilip tekrar geldiğinde psuların fanı dönüyor ama ne ana kart nede ekran kartları çalışıyor. ben psuları komple kapatıp ve 2.psudaki  atacı çıkarıp. sistemi başlatıyorum windows açılınca 2.psunun atacını takıyorum öyle 2.psu çalışıyor.

konudaki yardımcı olan herkese çok teşekkürler herkes bildiği herşeyi yapmış sağolun arkadaşlar.

muhtemelen ya add2psu veya bu arkadaşımın verdiği linkteki kabloyu alıcam şimdilik elektrik kesilmediği sürece sorun yok sistem 2 gündür hiç resetlenmeden güzelce çalışıyor.

hocam ben ocz 1000w kullanıyorum ataç , 24x pin vs. takmadan direk çalışıyor herhangi bir şey yapmadım
chnel
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19
Merit: 0


View Profile
January 30, 2014, 10:22:50 PM
 #19

https://bitcointalk.org/index.php?topic=432395.0  Wink
to1ga
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 250



View Profile
January 31, 2014, 09:14:25 PM
 #20

elektrik aldığında çalışsın sistemi nasıl bişi yahu bu ayarlarda nasıl geçiyor ? Cheesy varmıdırki bizlerdede acepki..

█ █ █ █ █
█ █ ● █ █
● █ █ █ █
█ ● █ █ █
█ █ █ █ ●
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ ● █
█ █ █ █ █
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ █ ●
█ █ █ █ █
               ▄▄█  █▄▄
            ▄█████  █████▄
       ▄  █▄ ▀▀███  ███▀▀ ▄█  ▄
   ▄▄███  ████▄▄ ▀  ▀ ▄▄████  ███▄▄

  ▀▀███  ████▀▀ ▄  ▄ ▀▀████  ███▀▀  ▄
███▄▄  ▀  ▀▀ ▄▄███  ███▄▄ ▀▀  ▀  ▄▄███
█████▀      ▀█████  █████▀      ▀█████
█▀▀  ▄▄█  ██▄▄ ▀▀█  █▀▀ ▄▄██  █▄▄  ▀▀█
   █████  ██████      ██████  █████
█▄▄  ▀▀█  ██▀▀ ▄▄█  █▄▄ ▀▀██  █▀▀  ▄▄█
█████▄      ▄█████  █████▄      ▄█████
███▀▀  ▄  ▄▄ ▀▀███  ███▀▀ ▄▄  ▄  ▀▀███
▀  ▄▄███  ████▄▄ ▀  ▀ ▄▄████  ███▄▄  ▀
   ▀▀███  ████▀▀ ▄  ▄ ▀▀████  ███▀▀
       ▀  █▀ ▄▄███  ███▄▄ ▀█  ▀
            ▀█████  █████▀
               ▀▀█  █▀▀
█ █ █ █ █
█ █ ● █ █
● █ █ █ █
█ ● █ █ █
█ █ █ █ ●
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ ● █
█ █ █ █ █
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ █ ●
█ █ █ █ █
A Blog That Discusses About
Artificial Intelligence    The Future    Ethics on AI    and more
█ █ █ █ █
█ █ ● █ █
● █ █ █ █
█ ● █ █ █
█ █ █ █ ●
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ ● █
█ █ █ █ █
█ █ █ █ █
█ ● █ █ █
● █ █ █ ●
█ █ █ █ █
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!