arkadaşlar bir şeyi cok merak ediyorum uzun yıllar sorasında sizce btc ekonimi dünyasını yöneten bu küresel sermayelerin kontrolü altından çıkıp sadece insanlar için çalışacak bi
merkezli değilde tamamen bireysel odaklı çalışcak güce ulaşabilir mi ?
Bitcoin zaten o düzene tepki olarak geliştirildi.
Eğer bitcoin'in bankacılar tarafından manipüle edildiğini düşünüyorsan yapmak gereken tek şey bitcoin satın almak ve coinlerini 3-5 kuruş kar için satmak yerine ne olursa olsun sahip çıkmak.
Bitcoin'i bugün bulunduğu yere getirenler Max Keiser gibi 10 kuruş, 1 dolar iken on binlerce bitcoin alıp 20bin doları görmesine rağmen elindeki coinleri çıkarmayan adamlar. Bu sadece bir örnekti. Bir çoğu ellerindeki coinleri tutarken miktarını da sürekli arttırıyorlar.
Amaç bitcoin adaptasyonunu olabildiğince arttırmak, farkındalık yaratmak.
Eğer bu taş devrinden beri hodl yapan adamların hepsi bitcoin 1dolardan 2dolara çıkınca off %100 kar ettim ya manyak kar ettim alın enayiler şimdi siz taşıyın diyip bir sonraki elemana paslamak için uğraşsalardı bugün bitcoin diye bir şey yoktu. Değeri sıfırdı.
Çoğu altcoin'in süpernova yapıp kaybolmasının nedeni de bu. 3-5 sağlam proje hariç, çoğu projenin uzun süreler boyunca malı taşıtabileceği kemik bir kitlesi yok. Herkes 1 koyup 1-2, 3-5, 10 almanın derdinde. Alır almaz tüyüyor. Tamam piyasada anormal derecede fazla Amerikan Doları dolaşıyor FED'in dengesizliği yüzünden ama altcoin yaratmanın maliyeti neredeyse sıfır ve o kadar alt'ı taşıyacak dolar gerçekten yok.
Sözün özü, bitcoin'in başarmasını istiyorsan yapman gereken bitcoinlerine sahip çıkmak. Bu kadar basit. Sen sahip çıkmazsan bankacılar sahip çıkar piyasayı fırıldak gibi oynatıp dururlar. Elinde bitcoin olmadan bitcoin'in eşit dağıtılmamasından şikayet etmek nereden bakarsan bak ahmakça. Kimse kalkıp 500 dolardan sana bitcoin satacak değil. Oyuna ortak olmak istiyorsan fiyat bu.
Bu işler az biraz dengeye oturduğunda bitcoin ve 3-5 tane daha alt kalacak piyasada ve kalanların alayı bir daha yatırımcı bulamayacak, yok olacak.