Bravo naši, ovo je bilo čudesno, najveća pobjeda u povijesti hrvatskog sporta.
A još nije kraj
A sad, ono što nas ''starije'' muči je zašto sada, 2018 a ne (i) 1998?
Svi smo mi bili jako emotivno vezani uz tu generaciju 1998, Prosinečki, Boban, Asanović, Šuker... sve igračine.
Do danas nisam vjerovao da će ih netko moći nadmašiti a ipak se dogodilo.
Čini mi se da je stvar u tome da smo onda, 1998, imali nogometne umjetnike, majstore igre a danas imamo ''borce i ratnike'' ali koji također znaju i igrati i jako su učinkoviti, iskorištavaju svaku priliku.
U Francuskoj do polufinala nikada nismo bili u rezultatskom zaostatku, gubili a kada su nam francuzi izjednačili i poveli, od tog se šoka više nismo oporavili do kraja utakmice.
Ovdje u nokaut fazi gubili smo u svakoj utakmici, i uvijek se vratili i pobjedili, 2 puta i kroz rulet penala.
To mogu samo mentalno najjače momčadi, kao što smo mi.
Francuzi su do finala imali gotovo ''šetnju'' i nitko ih nije ozbiljnije ugrozio ili stavio pod pravi pritisak.
S nama će to biti drugačija priča.
Mi danas imamo zapravo ''jaču'' momčad nego 1998.
Onda je Šuker već bio rezerva u Realu ( u finalu LP je bio ušao tek u 90.minuti), Asanović više nije igrao nego što je igrao, Prosinečki slično, Boban je sa svojim Milanom već bio prošao vrhunac i te sezone bio, čini mi se, tek deseti u prvenstvu.
Mi sada imamo u sastavu najviše osvajača lige prvaka od svih reprezentacija na turniru.
Modrić, Kovačić, Rakitić, Manđukić.
Ne samo to, nego su oni mali ''ključne'' uloge u tim pobjedama i davali su golove u finalima.
Ne treba spominjati koliko su drugih trofeja osvojili.
Francuska je odlično posložena momčad ali nema takve igrače, koji su uspijeli sve osvojiti i imaju takav ''pobjednički'' duh.
Hugo Lloris Totenhem, vječiti drugi ili treći u Engleskoj.
Patrice Evra, Juventus, izgubili oba finala LP.
Antoine Griezmann, Atletico, vječiti drugi u Španjolskoj i 2 izgubljena finala LP.
Pogba, ManUnited (prije Juventus), također vječiti drugi, bez trofeja LP.
itd.
Da ne spominjemo izgubljeno finale EP prije 2 godine na njihovom terenu od Portugala.
Po ovome, radi se o igračima koji su vječito ''drugi'' i gube velika finala svih natjecanja dok naši nogometaši redom sve osvajaju i prve su violine svojih momčadi.
Što god netko mislio, mi smo na ''mentalnom'' planu puno jači od francuza.
Naši znaju kako se pobjeđuju u velikim utakmicama, finalima i osvajaju najveći trofeji a francuzi to tek trebaju naučiti.
Jasno, jednom možda krene i njih, ali nadam se ne od nedjelje