Türkiye’de Türk Lirası ile Bitcoin / Altcoin alınıp satılabilecek platformlar ve bu platformlarda listelenen altcoinler aşağıdaki gibidir.
1. BTCTurk: Türkiye’nin ilk Bitcoin borsasıdır. BTCTurk borsasında Türk Lirası ile Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple dizital paraları alımı yapılabilmektedir.
BTC Bitcoin
ETH Ethereum
LTC Litecoin
XRP Ripple
2. Paribu : Türkiye’de Bitcoin işlem hacminin en yüksek olduğu borsalardan biriydi. Özellikle arbitrajcıların favori borsasıydı. Paribu’da sadece Bitcoin alım satımı yapılmaktadır.
BTC Bitcoin
3. Koinim.com: Türkiye’de faaliyet gösteren ikinci Bitcoin borsasıdır. Koinim’de Bitcoinin yanı sıra Bitcoin Cash ve Litecoin işlemleri de yapılabilmektedir.
BTC Bitcoin
LTC Litecoin
BCH Bitcoin Cash
4. Koineks.com: 2017 yılının sonlarına doğru hizmet vermeye başlamıştır. Koineks’te bulunan coinler aşağıda listelenmiştir.
BTC Bitcoin
ETH Ethereum
BCH Bitcoin Cash
LTC Litecoin
DOGE Dogecoin
DASH Dash
XRP Ripple
XLM Stellar
XEM Nem
BTG Bitcoin Gold
5. Bitturk.com: 2018 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Bitturk’te listelenen coinler aşağıda listelenmiştir.
BTC Bitcoin
ETH Ethereum
LTC Litecoin
NEO NEO
DASH Dash
XRP Ripple
XMR Monero
6. Vebitcoin: Türk Lirası ile birçok altcoinin alımına olanak veren borsalardan biridir. Vebitcoin’de listelenen coinler aşağıda listelenmiştir.
BTC Bitcoin
LTC Litecoin
ETH Etherium
XRP Ripple
BCH Bitcoin Cash
BTG Bitcoin Gold
XLM Stellar
EOS EOS
ZRX 0x
OMG OmiseGO
BAT Basic Attention Token
GNT Golem
FUN FunFair
CVC Civic
PAY TenX
ADA Cardano
TRX Tronix
MIOTA IOTA
XEM Nem
QTUM Qtum
SC Siacoin
DGB DigiByte
BTX Bitcore
DENT Dent
NEO Neo
ZCL ZClassic
RDD ReddCoin
ENG Enigma
LINK ChainLink
SMART SmartCash
NXT Nxt
NXS Nexus
VEN VeChain
XVG Verge
SYS Syscoin
REQ Request Network
LSK Lisk
ETC Ethereum Classic
SNT Status
WTC Walton
ARDR Ardor
KMD Komodo
HSR Hshare
LRC Loopring
MONA MonaCoin
BCN Bytecoin
BTS BitShares
IOST IOStoken
ELF aelf
IGNIS Ignis
STEEM Steem
PPT Populous
XRB RaiBlocks
WAX WAX
MED MediBloc
7. Sistemkoin: Birçok yeni altcoini desteklemesiyle popüler olan borsalarda biridir. Sistemcoin’de bulunan coinler aşağıda listelenmiştir.
BTC Bitcoin
ETH Ethereum
XRP Ripple
LTC Litecoin
DOGE Dogecoin
BTG Bitcoin Gold
BCH Bitcoin Cash
ZEC Zcash
DGB Digibyte
XLM Stellar
TRX Tron
BEN Bitcoen
XIN Infinity Eco
WRC Worldcore
USDT USDT
GRS Groestlcoin
SYS Syscoin
WPR WePower
XSN StakeNet
BTW BitWhite
DRG Dragon
LNC BlockLancer
MTC Docademic
MEDIC MedicCoin
BTCP Bitcoin Private
RLX Relex
HBZ Helbiz
FRV Fitrova
PIRL Pirl
BBC B2Bcoin
TPAY TokenPay
CVN CVCoin
VIO Viome
BEZ Bezop
VRS Veros
XGPC Gold Power Coin
HTML Htmlcoin
MWAT Restart Energy Democracy
NGC NAGA
YLD YieldCoin
XVG Verge
ABYSS Abyss
HKY Hicky
JAAG JaagCoin
8. Bithesap: 2018 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Bithesap’ta Bitcoin ve Litecoin işlemleri yapılabilmektedir.
BTC Bitcoin
LTC Litecoin
9. Digilira: Waves Platform üzerinde çalışan, 2017 yılında hizmete girmiş bir platformdur. Digilira’da Bitcoinin yanı sıra Ethereum, Waves, Zcash ve Litecoin işlemleri de yapılabilmektedir.
BTC Bitcoin
ETH Ethereum
WAVES Waves
LTC Litecoin
ZEC Zcash
10. Coines.com: COINES üzerinden Bitcoin, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold gibi çeşitli koinlerin alım ve satımlarını yapabilirsiniz. Bu borsada işlem yapmadan önce
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2794806.msg37070526#msg37070526 yazısını okumanızı tavsiye ederim. Güvenilirlik sorunu olan borsalarda işlem yapmamanızı tavsiye ederim.
BTC Bitcoin
BCH Bitcoin Cash
LTC Litecoin
XRP Ripple
BTG Bitcoin Gold
Kriptopara borsalarının sayısının artmasıyla, borsaların güvenliği ve güvenilirliği önemli bir konu olmuştur. Hacmi az olan borsalarda işlem yapmadan önce borsayı iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Ben yukarıdaki borsaların pek çoğunu kullanmıyorum. BTCTurk, Paribu ve Koinim borsaları dışındaki diğer borsalarda daha işlem yapmadım, sadece üyelik aldım.
Her gün yeni bir hack haberinin geldiği son günlerde, borsada işlem yaptıktan sonra coinlerinizi cüzdanlarınızda tutmanız daha uygun olacaktır. Borsalardaki coinler size ait değildir. Ayrıca borsalar da cüzdan değildir.
Not: Borsaların ekleyeceği yeni coinlere ve sizlerden gelecek geri bildirimlere göre bu yazı güncellenecektir.