Bitcoin Forum
December 18, 2017, 07:34:03 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Ajutor - sfat achizitie placa 280x pentru mining!  (Read 1775 times)
george2k14
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
February 08, 2014, 08:01:35 AM
 #1

Salut!

Vreau să achiziționez o placă video pentru mining si am nevoie de o părere (chiar mai multe) pentru viabilitatea folosirii sistemului actual pentru mining.
Am un sistem vechi de vreo 4 ani cu
   Procesor Athlon 64 x2 5400+ - TDP 65W
   placă video 3850 + memorii ...
   sursa Sirtec High Power de 450W - are un singur conector PCI-E 6 pini si +12V1 18A, +12V2 18A.
   http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/hp-450-a12s/

Ma intereseaza daca sursa poate face față la un 280x în mining LTC/dodge. Am consultat mai multe calculatoare  PSU online (thermaltake, extreme.outervision.com ...) si am obtinut un necesar teoretic de 150 - 170W pentru sistem fără video, hdd (pot folosi un stick usb cu linux) și dvd-rw. La această valoare aș adăuga cei 250W de la 280x și rezultatul ar fi < 450 W ai sursei actuale. Asta ar fi pe partea de putere, însă la amperaj nu stiu să fac socoteala și nu stiu dacă este recomandat să fol un adaptor 2 molex -> PCI-E 8 pin conector, de genul celui din prima imagine
https://bitcointalk.org/index.php?topic=220912.0.

Cand este in mining, consumul placii video atinge val maxima sau poate lucra si la 80-90%?
Am gasit pe Anandtech un review de sistem cu o placă 280x care consuma într-un joc (Metro Last Light) ~311W și în Furmark ~ 393W si nu stiu care dintre cele două valori să o iau ca referință.

Ce parere aveti?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513625643
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513625643

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513625643
Reply with quote  #2

1513625643
Report to moderator
dracarnic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 156

Conceive. Believe. Achieve.


View Profile WWW
February 08, 2014, 08:31:31 AM
 #2

Salut,

Sursa ta este 80% eficienta cand este solicitata la maxim. Eu sunt de parere ca un 280X in full load iti va ingenunchea sursa. Sa ma corecteze colegii daca gresesc.

"Bitcoin is a technical tour de force." - Bill Gates
animalu
Member
**
Offline Offline

Activity: 95


View Profile
February 08, 2014, 09:08:12 AM
 #3

Salut,

Sursa ta este 80% eficienta cand este solicitata la maxim. Eu sunt de parere ca un 280X in full load iti va ingenunchea sursa. Sa ma corecteze colegii daca gresesc.

Asa zic si eu, mai ales ca, in functie de model, 280x in full load poate sa traga si 300w
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 778



View Profile
February 08, 2014, 10:14:15 AM
 #4

daca nu ai bani suficienti pentru o sursa mai potenta, ai putea cumpara pentru inceput o "pocnitoare" de sursa mai ieftina, de genul http://www.emag.ro/sursa-floston-fl450-450w-bulk-sfl450/pd/EJRPKBBBM/
eu am folosit si 3 surse pe un sistem cu 3 placi video si nu am avut probleme Smiley
george2k14
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
February 08, 2014, 10:40:21 AM
 #5

daca nu ai bani suficienti pentru o sursa mai potenta, ai putea cumpara pentru inceput o "pocnitoare" de sursa mai ieftina, de genul http://www.emag.ro/sursa-floston-fl450-450w-bulk-sfl450/pd/EJRPKBBBM/
eu am folosit si 3 surse pe un sistem cu 3 placi video si nu am avut probleme Smiley

ai vreun link cu ceva instrucțiuni de "combinare" a mai multor surse sau pur si simplu alimentezi fiecare placă video la o sursa separata?
dracarnic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 156

Conceive. Believe. Achieve.


View Profile WWW
February 08, 2014, 03:20:40 PM
 #6

Ai nevoie de un astfel de cablu:


Avem un coleg care produce astfel de cabluri: https://bitcointalk.org/index.php?topic=442338.0

"Bitcoin is a technical tour de force." - Bill Gates
george2k14
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
February 09, 2014, 08:11:58 AM
 #7

daca nu ai bani suficienti pentru o sursa mai potenta, ai putea cumpara pentru inceput o "pocnitoare" de sursa mai ieftina, de genul http://www.emag.ro/sursa-floston-fl450-450w-bulk-sfl450/pd/EJRPKBBBM/
eu am folosit si 3 surse pe un sistem cu 3 placi video si nu am avut probleme Smiley

Înțeleg că tu ai folosit 3 placi cu 3 surse, deci fiecare sursă acoperea necesarul plăcii repartizate. Stii cumva dacă merg "combinate" 2 surse (450W + 400W => 280x, sursele sunt necertificate si ceva mai uzate) pentru alimentarea unui sistem cu o singură placă video?
M0ndialu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 778



View Profile
February 09, 2014, 08:26:56 AM
 #8

merge  Smiley
Maski78
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
February 09, 2014, 08:42:23 AM
 #9

Nu merge combinatia respectiva cu acest adaptor pentru 2 surse.
Sursa de 400w neavand conector de alimentare pentru vga, este inutila.
Prin folosirea acelui adaptor pentru 2 surse se castiga in plus alimentarile vga a celei de-a 2 surse (de la sursa secundara nu se pot folosi celelalte alimentari: cpu, molex, sata).

Tel.: 0757281493
dracarnic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 156

Conceive. Believe. Achieve.


View Profile WWW
February 09, 2014, 08:44:40 AM
 #10

Eu am primit adaptori de la SATA la 6PIN. Ar putea folosi si a doua sursa utilizand acesti adaptori.

"Bitcoin is a technical tour de force." - Bill Gates
george2k14
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
February 09, 2014, 10:41:32 AM
 #11

ar mai fi o varianta: in loc de 1 placa 280x as putea folosi 2 buc 270x, fiecare cu sursa ei. Dar nu mie f. clar daca pot lua alimentare (200W) de la cea de-a doua sursa, care nu are conector PCI-E (o sa fiu optimist si o să "merg pe mâna" lui dracarnic).   
dracarnic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 156

Conceive. Believe. Achieve.


View Profile WWW
February 09, 2014, 10:44:00 AM
 #12

Asa arata un adaptor:

"Bitcoin is a technical tour de force." - Bill Gates
george2k14
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
February 09, 2014, 10:56:58 AM
 #13

Eu am primit adaptori de la SATA la 6PIN. Ar putea folosi si a doua sursa utilizand acesti adaptori.

Eu imi fac griji dacă poate placa să ia curent suficient pe acest tip de adaptor; conectorii SATA sunt gândiți pentru hdd-uri SATA, nu? Acestea nu necesită 200-300 W. Oricum, tu crezi ca 2 astfel de adaptori pot tine o placa 270x (200W)?
Maski78
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
February 09, 2014, 10:59:20 AM
 #14

Eu am primit adaptori de la SATA la 6PIN. Ar putea folosi si a doua sursa utilizand acesti adaptori.

Deci, din cate am citit eu, din sursa secundara, se pot folosi doar alimentarile dedicate pentru vga (nu stiu sigur dar asa am inteles).
Daca asa stau lucrurile, acel adaptor nu poate fi folosit pentru a alimenta placa.

Tel.: 0757281493
animalu
Member
**
Offline Offline

Activity: 95


View Profile
February 09, 2014, 11:07:00 AM
 #15

Eu am primit adaptori de la SATA la 6PIN. Ar putea folosi si a doua sursa utilizand acesti adaptori.

Deci, din cate am citit eu, din sursa secundara, se pot folosi doar alimentarile dedicate pentru vga (nu stiu sigur dar asa am inteles).
Daca asa stau lucrurile, acel adaptor nu poate fi folosit pentru a alimenta placa.

Am pornit acum o sursa veche (floston 500w nemodulara) cu agrafa (fara sa fie conectata la pc) si are +12 si +5 pe molex si sata. Totusi, asta poate sa difere in functie de sursa.
Maski78
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
February 09, 2014, 12:03:05 PM
 #16

Toate au tensiune, dar din oarece motive, nu se recomanda folosirea lor. Acum cateva zile, am facut 2 adaptoare pentru cineva. A folosit molexurile de la sursa secundara pentru a alimenta riserele si nu avea imagine pe monitor. Cand a trecut pe molexurile de la sursa principala, totul a revenit la normal.
E posibil totusi ca asta sa fie o particularitate a unor surse dar nu sunt sigur.
Referitor la pornirea sursei "in gol", acest lucru nu este un criteriu de luat in seama. In load, sursa e posibil sa nu functioneze in parametrii normali.

Tel.: 0757281493
george2k14
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
February 09, 2014, 12:13:13 PM
 #17

Ce părere aveți vizavi de
http://www.okazii.ro/componente-computere/surse/sursa-ms-tech-ms-n750-val-750w-20-4-mb-4-4-cpu-6-x-s-ata-3-x-molex-1-x-6-2-pci-e-vent-120-mm-pfc-activ-garantie-proba--a142601341
pentru un sistem cu 280x (si cu adaptor molex -> PCI-E 6 pini)?
Maski78
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
February 09, 2014, 01:27:34 PM
 #18

Aceea nu este sursa, e o bomba cu efect intarziat. Genul acela de surse e ca si vechile casetofoane din bazar, cu difuzoare cu diametrul de 3 cm pe care scria 800w, una scrie pe ele, altfel sta situatia in realitate.
Sursele brand (Corsair, Seasonic, Thermaltake...) au de obicei un wattaj mai scazut, scris pe ele. O sursa brand de 600w, e capabila sa scoata si peste 700w in unele cazuri, dar 600w e limita de protectie.
Sursele de genul celei din link au trecut pe ele, wattajul record care s-a reusit (in conditii de laborator cu umiditate controlata, aparate de mentinere a unei tensiuni de alimentare fara fluctuatii...  Smiley , etc).
Parerea mea e ca daca faceti o investitie intr-o placa video, mai faceti un efort de ~250-300 lei si cumparati o sursa mai solida (poate minatul va mai merge si o sa mai achizitionati o placa).
Daca maine primiti un Lamborghini cu motorul defect, presupun ca nu-l inlocuiti cu un motor de Dacie, nu?
Parerea mea e ca sursa e una din cele mai importante componente din PC, ea alimenteaza totul. Daca nu o face la capacitatea necesara, imbatraneste sau distruge componentele.

Tel.: 0757281493
Martisor-Sobru
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 529


View Profile
February 09, 2014, 02:12:23 PM
 #19

Mare daravela mare cu adaptorul PSU...in fond dezizolezi 2 fire la fiecare sursa si le legi cu doua droturi apoi tragi niste schiuci pentru linistitoarea izolatie.  Grin
...nici ciocan de lipit nu trebuie (of, pana si romaneasca adaptare vad ca dispare  Cry)
Maski78
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
February 09, 2014, 02:24:24 PM
 #20

Mare daravela mare cu adaptorul PSU...in fond dezizolezi 2 fire la fiecare sursa si le legi cu doua droturi apoi tragi niste schiuci pentru linistitoarea izolatie.  Grin
...nici ciocan de lipit nu trebuie (of, pana si romaneasca adaptare vad ca dispare  Cry)

Cat se poate de adevarat, doar ca, unii au si tin la garantia sursei sau cand vor ajunge sa vanda sursele (sunt care au 10-20 surse si mineritul nu va tine la nesfarsit), vor pierde mai mult decat investitia in adaptor.

Tel.: 0757281493
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!