Baneful3458 (OP)
Member
Activity: 370
Merit: 10
|
|
June 27, 2018, 01:05:11 PM Last edit: July 04, 2018, 02:46:14 PM by Baneful3458 |
|
Arkadaslar herkese merhabalar,
Suan Isvec'de Master yapiyorum ve bugün basima cok garip bir olay geldi . Her hafta oldugu gibi proje dersime gittim.Genelde en arkaya otururum. Garip olan olay ise burdan sonra basliyor ,
Hoca dersi anlatmaya basladi , tahminime göre 30 yaslarinda birisi önüme oturdu ve bilgisayarini acti.ancak garip olan olay ise bilgisayar sifresi o kadar uzundu ki , 2-3 dk yanlis yazip tekrarladi sifreyi. Daha sonra ilk olarak gdax a girip bitcoin/Euro grafigine bakti . Tabi bu bakinca bende sevindim , muhabbet kurmak istedim cunki benimde kücükte olsa yatirimim var , hemde dilimi ilerletirim diye.
Ancak dersin bitmesini bekledim konusmak icin , sonra bu arkadas bilgisayardan Binance giris yapti ve keske yapmaz olaydi . Hesabinda 112 ye yakin btc vardi.Altcoin de vardi ancak miktarlarini göremedim. Ben bir anda sok oldum o kadar btc görünce ancak hic orali olmamisim gibi davrandim cunki cocuk cok tirsak bi sekilde hemen hesap bakiyesini acip kapatti. Ben daha bu soku atlatmadan cocuk sonra etherscan.io dan bi tane adrese bakti , sanirim ki kendi adresi Balance kisminda 3500 adet ether yaziyordu , bende artik dayanamadim , What the Fuck dedim cocukta beni duydu , ne oldu dedi.
Bende o ne kadar ether senin mi diye , cocukta napiyorsun sessiz ol dedi. Ben soklar icinde dersi dinledikten sonra ders sonu cocukla tanistim , beraber yemekhaneye gittik . ( Ingilizce konusuyoruz bu arada ). Sonra sordum tabiki nasil yaptin fln diye , cocukda anlatti bana.
Bi Amerikali arkadasi , bu cocugun sanirim 2016 baslarinda (sanirim etherin 1 dolar oldugu zaman ) yeni aldigi Iphone 6s telefonunu düsürüp camini kiriyor . Telefonunda fiyati sanirim o zamanlar 800 euro flnmis.Iste bu cocugun arkadasi da cocuga parayi vermek istiyor ancak bizimki kabul etmiyor.(Arkadaslar arasi oldugu icin ) . Sonra bu telefonun camini kiran cocuk bizim elemana kripto borsasini fln ögretiyor ve borcu olarak 900 e yakin etherum gönderiyor.Bizim elemaninda paraya ihtiyaci olmadigi icin hic önemsemiyor ve orada unutuyor parayi. Ta ki gecen yilbasina kadar , bitcoin rekor seviyelere gelince bu cocugun aklina arkadasinin gönderdigi 900 adet etherum aklina geliyor ve hemen coinbase hesabina giriyor ve 1 dolardan arkadasinin gönderdigi etherlerin tanesi 1000 euro seviyelerinde görüyor.
Ancak bu noktada ben cocuga inanmadim cunki cocuga dedimki , bu sana ether gönderen arkadasin hicmi sana söylemedi bu etherlerin bu kadar yükseldigini , cocuk ise ; Arkadasini 2016 yaz aylarina dogru trafik kazasinda vefat ettigini söyledi .
daha sonra cocuk elindeki ethlerdei gdax dan satiyor ve parayi nasil nakite cevirecegini düsünüyor ancak ceviremiyor , elde ancak 4-5 bitcoin degerinde bi nakit elde ediyor ancak bu da cocugun isine yariyor cunki, cocuk elindekileri satana kadar etherum tekrardan 400 dolar seviyelerine kadar geliyor.
Binance hesabinda ki btc miktarlarini sordugumda ise , kendisi arkadasinin gönderdigi miktarin bi kismini 10 btc ye cevirmis ve güzel ico lara girerek parayi katlamis. Kendisi 3-4 kere büyük twitter fenomenleri ile bulusmak icin 5 adet bitcoin vermis (sanirim Fenomenlerden kasti balinalar ancak direk söylemek istemedi ).Fenomenler de bunun karsiliginda cocuga , hangi icoya girecegini , hangisine girmiyecegini söylüyorlarmis ve cocuk bu sekilde 100+ btc üstüne cikmis.
Cocugun dersi oldugu icin gitmek zorunda kaldi ancak telegram adini aldim , bana ne kadar bakiyem oldugunu sordu , i bende yaklasik 30 ya yakin etherimin oldugunu söyledim.Ancak yine ikna olmamistim hemenceci ICO lara nasil katilim sagladini sordum , bunlar Balinalar ile birlikte havuz yapiyorlarmis , ve miktarlari kim ne kadar gönderdiyse ona göre bölüyorlarmis . Ancak isin komik kismi , Bonus kismina da balinalar el koyuyormus . Kendisine ben daha sormadan istiyorsan sana yardimci olaram tarzi birsey söyledi , bence cok sevinirim dedim. Bakalim yarin tekrardan bulusucaz ve detayli bir sekilde konusucaz. Eger bulusursak buraya editlemeye calisicam.
edit2: Arkadaslar cocuk ile dün aksam yemekhanede beraber yemek yedik ancak masada baska cocuklar oldugu icin cocuk konu hakkinda konusmak istemedi. Aksamina beraber kahve icelim dedi sana saati yazarim dedi bende okeyledim . Aksam oldu , beraber merkezde bi cafede bulustuk , piyasa hakkinda konusmaya basladik ama sürekli ben cocuga soru soruyorum.(Ingilizcem artik üst seviyede diyebilirim, nasil anlasiyorsun diye soranlar icin . ) . Cocuga Havuz isini sordum nasil yapiyorsunuz fln diye cunki bu dönemde icolara girmek icin cok sans gerekiyor , lottory fln . Bundan sonra okuduklariniz cok garibine gidicek hizli okumayin ben hayla soklardaiyim . cocuk bana örnekle anlatti o yüzden emin degilim dogru olup olmadigindan.
Simdi Büyük bakiyelerle oynuyan kisiler ( Balinalar) ico lara girmek icin büyük bir havuz olusturuyorlar , ve araci ile bizim cocuk tarzi kisilere eth adresi gönderiyorlar ve ne kadar eth gönderdiklerini fln yollamalarini istiyorlar.En can alici olay ise burdan sonra basliyor. Simdi herkez ethlerini gönderiyor adrese , daha sonra önceden dedigim gibi balinalar bu sürecte elde edilen Bonus tokenlere el koyuyor.
Sonra cocuk bana dediki , mesela katildiklari ico tamamen basariyla sonuclandi , ancak Balinalar bunlara katildiklari iconun tokenini göndermiyorlarmis . Su tarz bi anlasma varmis , eger katildiklari ico x4 ve üstü yaparsa , balina ilk olarak bunlara , gönderdikleri eth'nin x2 katini gönderiyorlarmis.Eger ki proje x8 fln yaparsa , balina bunlara katildiklari miktarin x2 kati eth daha gönderiyorlarmis ve alacaklari bitiyormus. Bende hemen sordum , ama balina araciligi ile girmezsen daha cok kar etmezmisin diye ? , cocukta bana hic bir ico yu takip edicek zamanim yok dedi , hem okul hemde aile yüzünden . Zaten bu havuz yaptiklari kisilerin cogu daha Blockchainin ne oldugunu bilmiyormus . Sonrasinda ayrilmadan bi soru daha sordum ., eger dedim katildigniz Ico kar yapmazsa ne oluyor diye ? , cocukta bana daha bu zamana kadar öyle birsey yasamadiklarini söylediler.
--- Arkadaslar bu arada tabiki de sürekli Bitcoin hakkinda konusmuyoruz , ikimizde ayni bölümü okudugmuz icin dersler hakkinda fln da konusuyoruz , birde cocugu sürekli soru sorarak bogmak istemiyorum . Yakin zamanda cocuga teklif de bulunacagim benim ethlerimi ona gönderip , ortak havuza dahil olabilirmizim diye.
Edit 04.07.2018: Arkadaslar cocukla ortak olan dersimize girdik , gidip yanina oturdum. Ders cikisi bi 5 dk konusma firsatimiz oldu , yeni araba alicakmis kendine ancak karar veremiyormus o yüzden banada danisti. sonra bende sakasina tabi dedim paran cok oldugu icin rahatlikla istedigini alirsim dedim. Cocukta bana Metronome(MET) in havuzua katildigini söyledi 60 eth ile , 120 ethsini göndermisler o yüzden oda o parayla araba aliyor kendine. Dedim hicmi korkmuyorsun kaybedersen fln diye , yok dedi, o kadar cok kazandirdilarki bana kaybetsemde birsey olmaz dedi. Bende tamam dedim haftasonu birseyler yapalim dedim oda tamam yazasiriz dedi ve gitti.
|