lulumiya
|
|
July 31, 2018, 11:19:15 PM |
|
Türkiye'de bu seviyede olunması güzel bir şey ama kaç kişi bilinçli bir şekilde bu işin içinde ki acaba. o da var çoğu bence arkadaşından duyup geri kalmamak için almıştır.
|
|
|
|
btcfxcoin
|
|
July 31, 2018, 11:22:33 PM |
|
Ben bunun gerçek olduğunu düşünüyorum. 100de 2 falan bu ortalama bence. 50 kişiden birinde falan olmalı. O kadar yüksek değildir.
|
|
|
|
Internet Explorer
Member
Activity: 208
Merit: 10
|
|
August 01, 2018, 06:13:08 PM |
|
Haber başlığını doğru bulmuyorum eğer gerçekten dedikleri gibi olsaydı türkler olarak kripto paralarda güzel hacimler yakalayabilirdik. Haber başlığını doğru varsayarsak da her zamanki gibi bizim milletin kolay yoldan para kazanmak için girdiklerini düşünüyorum.
|
|
|
|
Rdu
Jr. Member
Activity: 224
Merit: 1
|
|
August 01, 2018, 06:20:42 PM |
|
Muhtemelen araştırma çok daraltılarak yapılmıştır. Yani bunlar nüfusa oranla değil de, yetişkin insanlar arasından aynı zamanda ekonomi ve ticaretle uğraşan bireyler ile para hareketine katılan bireyler arasında araştırma yapıldı ise bu oran belki doğru olabilir ancak ben yine de 5 de 1 olacağını düşünmüyorum. Daha düşük bir orandır. Zaten bu oranda olsa şuan etrafımızda bunu çok fazla insandan duyardık. Ancak benim gördüğüm yani çevremdeki insanlar genellikle kripto paralara karşı hep ön yargılı ve yeterli bilgiye asla sahip değiller. Analiz ettiğim kadarıyla da oran belki de 20 de 1 falan.
|
SOVREN ───── Trade. Pay. Borrow. Play. Blockchain Innovation for Securities Markets [ https://sovren.app/ ]
|
|
|
sanjimor
Newbie
Activity: 168
Merit: 0
|
|
August 01, 2018, 06:32:24 PM |
|
Türkiyenin genel profilini yansıtmıyor anketi düzgün yapamamışlar. Büyük ihtimalle marmara bölgesinde yapılmış bir anket. Oran çok yüksek kesinlikle doğru değil.
|
|
|
|
Crypto Koala
|
|
August 01, 2018, 07:45:07 PM |
|
Paribu ve Btcturk deki kullanıcı sayıları bile baz alınarak karşılaştırma yapılsa bile verilen rakamın 10 da biri çıkmaz.
|
|
|
|
karakan77
Jr. Member
Activity: 378
Merit: 2
|
|
August 01, 2018, 08:03:38 PM |
|
bence çok abartılmış bir araştırma doğruluğuna inanmıyorum. Şahsen ben Tv sektöründe çalışıyorum ve birçok haber ve yeni gelişmeden ilk bizler mecburi olarak haberdar oluruz bizim çevrede bile her beş kişiden birinin kripto parası yok..Hele birde buna bizim kırsal kesimleri katarsanız araştırmanın başarısızlığı çok bariz ortaya çıkar.
|
▀▀ PUBLISHprotocol [ WHITELIST ] ▀▀ The most viable blockchain based media platform
|
|
|
longthu
|
|
August 03, 2018, 06:42:56 PM |
|
Şehir efsanesi gibi olmuş her beş kişiden biri kripto para yatırımı yapmış. her beş kişiden biri oy kullanmayı bile bilmiyor, okuma yazmasında sorun var. İnternet kullanan genelde genç arkadaşlarım sadece. Blok zincirden haberli olan insan sayısı az.
|
|
|
|
kuldun
Member
Activity: 182
|
|
August 03, 2018, 07:04:47 PM |
|
Her beş kişiden birinin kripto para sahibi olması bana da şaşırtıcı geldi, ülkemizde bu kadar ilgi gördüğünü düşünmüyorum ama bu bilgiler de yanlış olamaz gibi geliyor bana.
|
|
|
|
Paxfultou
|
|
August 03, 2018, 07:23:13 PM |
|
Yok artık. 16 milyon kişi mi? Öyle olsa neden yerli borsalarında hacimleri yerlerde geziyor?
|
|
|
|
btrice7
Newbie
Activity: 196
|
|
August 03, 2018, 08:18:38 PM |
|
tüm forumda türkiyede ki kadar insan var mı da türkiye de okadar insan olsun.kimsenin daha bitcoinden haberi yok, değil ki sahip olsunlar.
|
|
|
|
marcar
|
|
August 12, 2018, 04:21:36 PM |
|
gençlerden yirmi kişide bir kişi deseler mantıklı olur ikan bile olurdum ama internet kullanamayan insanların Bitcoin sahibi olmasını beklemek akıl işi değil. Abartarak sunulmuş kamuoyunu yönlendirme amaçlı çalışma olarak gördüm.
|
|
|
|
carlzec
|
|
August 12, 2018, 07:39:14 PM |
|
Önceden belki bu kadar yoktu rakamlar abartıydı ama şu son yaşanan döviz kurundaki aşırı dalgalanma Türkiye'deki bir çok yatırımcıyı kripto paralara yöneltti. Dolar şu anda 7 TL seviyesini de aştı bu gidişle daha fazla insan kripto paralara yönelecek.
|
|
|
|
batuhantstknn
Member
Activity: 566
Merit: 29
|
|
August 13, 2018, 06:22:32 AM |
|
50 olsa anlarım ama bizim ülkede 5 kişiden birinde olduğuna ihtimal vermiyorum belki duymuşlardır.
|
Community & Social Media Manager
|
|
|
btc_turk
|
|
August 19, 2018, 05:30:30 PM |
|
He ya he hatta 5 kişiden birinin bitcoini var 5 kişiden 3 kişinin de kripto para yatırımı var. Bunlar nerede yaşıyor nerede yapıyorlar bu araştırmayı anlam veremiyorum.
|
|
|
|
kayiboyu
Member
Activity: 588
$CYBERCASH METAVERSE
|
|
August 19, 2018, 05:33:11 PM |
|
bunun güzel bir şey olduğunu söyleyebiliriz aslında Türkiye'de kripto paralara olan ilginin yoğun olması her ne sebeple olursa olsun iyi.
|
|
|
|
ricciolone
|
|
August 19, 2018, 05:59:02 PM |
|
Türkiye'de en fazla 400 bin insanın kriptoparası vardır ve bu sayıya airdroplar dahildir.. Airdroplar dışında 200 bin insanın yatırımı olduğunu ve bunun en az 50 bininin madenci olduğunu düşünüyorum. Bizim millet genelde beleşçiliğe oynuyor.
|
|
|
|
s.kocaman
|
|
August 19, 2018, 06:06:25 PM |
|
Türkiye'de en fazla 400 bin insanın kriptoparası vardır ve bu sayıya airdroplar dahildir.. Airdroplar dışında 200 bin insanın yatırımı olduğunu ve bunun en az 50 bininin madenci olduğunu düşünüyorum. Bizim millet genelde beleşçiliğe oynuyor.
1 - 2 ekran kartı ile mining yapanları sayarsak 50bin madenciyi bulur diğer türlü en az 30-40 bin liradan başlayan madencileri sayarsak 50 bin bile zor çıkar gibime geliyor.
|
|
|
|
reggaeclearh
Newbie
Activity: 3
|
|
August 25, 2018, 11:43:42 AM |
|
inandırıcı değil, konuştuğum 100 kişiden ancak 10 15 kişisi bitcoin nedir, kripto para nedir biliyor, ve sahip, kalanlar ise ya hiç bir bilgi sahibi değil, yada sadece bitcoinin adını duymuş.
|
|
|
|
|