ABD perakende devi Walmart’ın en son yaptığı blockchain patent başvurusunun, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan bir dosyaya göre teslimat yönetim sistemlerinin güvenliğini anlattığı söyleniyor.
Teslimat rezervasyon ve yöntemi başlıklı yeni yayınlanan uygulama, teslim edilen öğeleri alıcılarının imzalayıp toplayabilecekleri kadar güvenli tutabilen teslimat dolapları için yeni bir blockchain tabanlı bir yönetim sistemini içerecek.
Bu blockchain rezervasyon sistemi, hangi dolapların ücretsiz olduğunu ve hangilerinin kullanıldığını izlemek için bazı düzenlemeler yapmışlardır:
“Yerleştirme istasyonundaki her alan, istasyonundaki her konuma karşılık gelen bir kapasite ünitesine sahiptir. Kapasite birimleri için yapılan işlemler, yerleştirme istasyonunda açık bir konumu gösteren veya kapasite birimleri dışında sözleşmeli olan bir sistemle izlenir. Bu birimler, konumun güvenli bir dolap olduğunu veya konumun gelecekteki bir teslimat için ayrıldığını gösterir.”
Patente göre, her yerleştirme istasyonu bir blockchain ağı içinde bir düğüm olabilecek, ayrıca sistem içinde mevcut ve ayrılmış birimlerin ise açık bir kaydı olarak hareket edecek genel defterler olacak.
Bu baharın başlarında cointelegraph, paket içeriği, çevre koşulları, konum ve diğer ayrıntılar da dahil olmak üzere bir dizi veriyi izleyebilecek akıllı paket blockchain sistemi ile takip edileceğini bildirdi.
Walmart , tedarik zinciri aracılığıyla küresel gıda servisini izlemek ve bir blockchain sistemi oluşturmak için IBM ile ortaklık kurduğunu söyledi.
Son plara kadar Walmart, Nisan ayında canlı gıda işi için blockchain kullanmaya hazır olduğunu açıklamıştı.Şirket, bu Haziran ayında blockchain tabanlı bir müşteri pazarı ve kripto ile çalışan enerji yönetim sistemi için gerekli patentlerini de almayı başardı.
KAYNAK
www.cointelegraph.com