G20, gelişmekte olan ülkeleri ve Avrupa Birliğini içeren Merkez Bankalarının ve Hükümetlerin katıldığı dünya çapında bir platform.
G20 üyeleri; Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği. Avrupa, sözde bir ülke olmasa da, AB, G20 içerisinde AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası aracılığıyla bir varlık olarak temsil edilmektedir.
Frannce24’e göre Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto para biriminin şu anda uluslararası finansal düzen için güvenlik için bir riski oluşturmadığını fakat kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. France24’e göre FSB şunları söyledi:
“Kripto paralar şu anda küresel finansal sistem için bir tehdit oluşturmuyor. Kripto para piyasasının büyüklüğünü ve büyümesini izlemek, değerlemelerin düşmesi durumunda küresel sisteme etkilerinin potansiyel büyüklüğünü farkına varmak açısından çok önemlidir. ”
Ve bu nedenle:
“Basel Bankacılık Denetim Komitesi, bankaların doğrudan ve dolaylı olarak kripto paralara maruz kalmalarının önemine ilişkin bir açıklamada bulundu. Kripto para birimleri, daha geniş finansal sisteme yönelik risklerin ölçümünün kilit noktası olarak hizmet edecektir. ”
G20 bu ay Arjantin’de bir forumda buluşacak. Bu süre zarfında FSB’nin kripto paraların düzenlemesine ilişkin düşüncelerini uluslararası alanda daha fazla görmeyi umuyoruz. Hindistan ve Meksika gibi ülkelerin G20 üyeliğinin bir kısmını oluşturan ülkelerle tam olarak hangi yoldan gideceğini tam olarak kestirmak oldukça zor. Bu ülkelerin kripto paralara karşı olumsuz bir tavır takındıkları görülüyor, bu yüzden onları ikna etmek biraz daha zor olabilir.
Dünya çapında düzenlemeleri uygulamak isteyen birçok ülke, FSB tarafından verilen herhangi bir tavsiyeyi, kilit tavsiye olarak ele alınacak. Bu durum kripto paralar dünya çapında benimsenmesine yol açabilir.
Kaynak:
https://coinografi.com/g20-zirvesi-toplaniyor-kripto-paralar-dunya-capinda-benimsenecek-mi/