Amelecoin
Cidden kaç tane işçinin kripto para ödemesi kabul edeceğini düşünüyorsunuz?
Tether gibi karşılığı olan bir kripto para kullanılabilir. Bu sistem nitelikli işçi bulma ya da mutlu işçiler yaratmadan ziyade maaşların ödenme garantisi sunuyor gibi geldi bana.
maaş garantisi ilk önceliğimdi zaten daha sonra ise niteliklerini tescillemek geliyor.
nitelikleri tescilli birisi iş ararken daha kolay iş bulur,maaşı zaten garantide.
Tescili kim gerçekleştirecek? Yapılan tescilleri kim denetleyecek? Escrow gibi bir mekanizma insan gücü demek, yani para. Günlük 100 tane iş olsa , her iş değerlendirmesi 10 dakika sürse 1000 dakika/ 15 saat insan gücü, iki tam zamanlı personel, aylık 5000 TL gider. Bu para işçiden tahsil edilemez. İşveren illaki eski usül çalışanı tercih edecektir.
Amele pazarı kavramı var. Sen sen sen sen.
Amele diyipte aşağıladığımı sakın ola düşünmeyin. Etraftaki %90 insana daha az saygım var.
Ameleler için freelance sitelerine benzer bir şey açacağım ve kripto para ile escrow seçeneği sunuyorum dersen düşünülebilir. Arıyorum boyacıdır adam iş arıyodur. Yorumlara bakar fiyat teklifini alırım. Ama zaten bu tarz siteler vardır. Blockchain buna ne katacak?