Bitcoin Forum
May 20, 2022, 01:36:34 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Gigabyte GA-EP45-DS3L Anakart Mining?  (Read 141 times)
zafa
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 136
Merit: 0


View Profile
July 20, 2018, 03:10:30 PM
 #1

Merhaba,

Elimde eski bilgisyarıma ait linkteki 5 adet PCI-Ex girişli anakart var. Üzerinde 4GB ram ve E8500 Core2Duo işlemci var.
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep45-ds3l_10/#kf

Bu anakartı mining için kullanan var mı? Kullanılır mı?
5 adet RX570 8GB sorunsuz görür mü? Ona göre ya bunu kullanacağım ya da yeni anakart, ram ve işlemci siparişi vereceğim.

Teşekkürler.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
depresifenfeksiyon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 0


View Profile
July 20, 2018, 05:05:26 PM
 #2

abi ben elimdeki imkanlar ile mining yapıyorum bu eski anakartların 775 pinli benzer modellerinin birçoğu ile 5 kart üstünü tanıttım sorun yaşatmıyor ancak windows da çok hantal kalıyorlar.
claypaky
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 1


View Profile
July 20, 2018, 08:24:04 PM
 #3

Sorun olacağını sanmıyorum

Bende https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-MA790FXT-UD5P-rev-10#ov linkteki anakartı kullanıyorum 5 adet Saphire Pulse RX580 8gb için windows ta herhangi bir sorun yaşamadım

Dönem dönem Linux a geçiyorum ondada şu ana kadar bir sorun yok

Ama zaten anakart işlemci ve ramler elinde önce bir kur bak bakalım sorun olacak mı olmazsa yola devam Smiley
Bu yüksek dolar kurunda yeni anakart+cpu+ram biraz can yakar çünkü
midye
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 0


View Profile
July 21, 2018, 12:44:43 PM
 #4

pci çoklayıcı pci to riserlar bu kartlarda çalışıyor hocam sorunsuzca kullanabilirsin.
zafa
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 136
Merit: 0


View Profile
July 21, 2018, 07:45:59 PM
 #5

Teşekkürler, hafta başı kartlarım geliyor. Sonucu paylaşırım.
blogmute
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 239
Merit: 0


View Profile
July 21, 2018, 10:16:12 PM
 #6

bu arada ben de bunun set halinde anakart + ram + işlemci şeklinde 5 li sorunsuz bir hali var kenarda duruyor,

isteyene 100 TL  den veririm, ya da nakit para vermek istemeyen olursa,

ikinci el kart alıp 5 tane kart takarsınız, olur size rig,


çalışan 6 pin'li riserlar ya da hdmi dummy, wifi priz vb, mining de kullanabileceğim şeylerle takas edebilirim


hiç bir şeyim yok, param da yok diyene hediye de ederim, maksat forum içi yardımlaşma

Pm den yazabilirsiniz
zafa
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 136
Merit: 0


View Profile
July 26, 2018, 08:52:31 PM
 #7

Tamamını sorunsuz biosda hiçbir ayar yapmadan gördü, ilerde araştıran olursa diye sonucunu yazayım dedim.  Grin
bileq
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 1068


View Profile
July 27, 2018, 08:09:01 AM
 #8

bu serilerde 4g encoding gibi secenekler yok, aslinda yalin halinde buna ihtiyac da yok. fakat pcie extender tarzi pcie cikislari cogaltmak icin ek moduller kullanirsaniz fazlaca bas agritabilir. 5 gpu icin sorunsuz bir kullanim imkani saglar diye dusunuyorum. benzer 775p anakartlarla kurdugum rigler vardi herhangi bir sorun yasamamistim
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!