iyi de bitcoinin geçmişteki grafiklerini incelediğimizde de hemen hemen hep aynı grafikleri görüyoruz. nisan ayıyla şimdiyi kıyaslayıp tutarlı buluyorsak aralık ayında bitcoin en az 40 bin diyebiliriz o zaman.
Nisanda başlayan son ara trend di. Aralıktaki Ana trend sonuydu , öncelikle bu trendleri çözmeniz lazım.
2017 Aralık ayındaki ana trend hareketi ise 2013 ana trendin kasım ayının kopyasıdır. Sonrasında yaşananlarda da benzerlik var zaten.
Bitcoin teknik analiz formasyonlarına çok iyi oturmasa da ana trendinde analizinde başarılı sonuçlar elde edilebilir.Zaten teknik analizde zaman aralığı ne kadar büyürse o kadar başarılı yorumlanabiliyor.bir ay birkaç ay yerine birkaç yılı beraber değerlendirip benzer piyasa hareketlerini yakalamak lazım.
Gözünüzden kaçan önemli bir nokta var. Geçen yükselişte BTC içinde bulunduğu kama formasyonunu yukarı kıramadığı için, başka bir deyişle düşüş trendinden çıkamadığı için düşüş devam etmişti. Şu anda ise durum tamamen farklı. İlk olarak, önceki durumda BTC düşüş trendinde iken şu an artık düşüş trendi devam etmiyor. BTC'nin şu an da bu düşüş trendinide kırıp kama formasyonunu tamamlaması, piyasa yönünün değiştiği anlamına geliyor. Grafiğinizi günlük zaman aralığında tekrar çizdim. Aşağıdaki grafikteki ilk halka sizin ilk halkanıza denk geliyor, aşağıdaki grafikte 2. halka düşüş trendini kırmayı denemesi ve başarılı olamamasını gösteriyor. 3. halka ise sizin grafiğinizdeki 2. halkaya denk gelen nokta. Gördüğünüz üzere düşüş trendini burada kırıyor.
Ayrıca işlem hacmine de lütfen dikkat edin. 20k'daki ATH'den bu güne kadar azalan bir tren içinde. Buda BTC'nin kama içindeki sıkışmasını onaylıyor. Kamayı kırdığı noktada ise son zamanların en büyük işlem hacmini yapıyor. Trendin değiştiğini ve kamanın kırıldığını gösteren en önemli işaret bu.
Elbette bu demek değilki yeni ATH'ye gidiyoruz. Ancak yanlaşık 6 ay süren düşüş süresince gerçekleşen en pozitif durum. Ayrıca yükselişin başlayabileceğini gösteren en pozitif hareket. Bu denklemde en önemli nokta ise SEC'in BTC ETF kararı elbette.
Bütün olan biteni şöyle iki düz çizgiyle yorumlayamayız ne yazık ki , ben illa çizeceksem parabolik çiziyorum, yükselirkende parabolik yaylar arasına oturuyordu düşen ana trendi de tepe ve dipleri parabolik yakalarsanız zaten 8-9 bin arası çıkıyor şimdiki ara trend zirvesi, ayrıca btcusd grafiği 2014 yılındaki ana trend düşüşünde de birçok kez formasyonları kırıp gitmiş ama yükselmeyip aksine sert düşmüş akabinde, zaten manipulasyon olduğundan formasyonları takip edenleri tongaya düşürecek hareketler oluyor, aha macd kırdı ema al verdi fibonacci geldi derken manip milletin kucağına btcleri bırakıp çaktı. çünkü bunları takip eden tipleri bildiğinden adam rahat kucağa bırakabiliyor. Bu tip sıkıntıları yaşamayın diye benzer durumları işaret ediyorum, işinize gelirse.
İlla teknik analiz kasacaksanız birden fazla indikatörün ve formasyonun tutmasını gösterin, onların kralını manip bildiğinden sizden bir adım önde. Eskiden çevirdiği oyunları şimdi de çevirecek.
Sonuçta ana trend düşüşten hala çıkmadı ama son kez dip yaptırıp dönebilir ona önümüzdeki aylarda bakacağız. ETF kararı da ayrı bir komedi ordan gelecek ekmeği manipülatörler millete yedirmez ona ayrı başlık açarım.
Dün ve bugün yaşanan iniş çıkış bile nisan ayının kopyasıydı resmen otomatiğe bağlanmış durumda piyasa.