Bitcoin Forum
December 18, 2017, 09:36:35 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Stale/Invalid Blocks  (Read 1548 times)
Flidan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
February 19, 2014, 07:33:35 PM
 #1

Hi everyone, Extremely new to this whole bitcoin thing, but it seems interesting and fun, however I seem to be experiencing a few difficulties.

I have my wallet all set up, my miner is running (currently using guiminer for simplicities sake, but I also have cgminer ready to go) and according to my miner I'm mining at about 330 Mhash/s. Here's where my problem arises, while my GPU is currently operating at 99% it doesn't actually seem to be mining anything at all. I simply have a message that says [Shares:0 accepted, 6 stale/invalid]. Now, I'm not quite sure if this normal or not, and I've only been running for about 30 mins, but from what I have gathered thus far, it isn't. I'm sure that the answer to my particular problem is neither hard to solve nor hard to find examples of, I guess all the new jargon I'm trying to learn all at once is just making it a little bit more difficult for me to quickly or easily find. I am connected to Slushs' Pool (I think anyway), any help anyone could offer would be wonderful, thanks in advance.
1513589795
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513589795

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513589795
Reply with quote  #2

1513589795
Report to moderator
1513589795
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513589795

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513589795
Reply with quote  #2

1513589795
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513589795
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513589795

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513589795
Reply with quote  #2

1513589795
Report to moderator
byt411
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile
February 19, 2014, 09:26:39 PM
 #2

Hi everyone, Extremely new to this whole bitcoin thing, but it seems interesting and fun, however I seem to be experiencing a few difficulties.

I have my wallet all set up, my miner is running (currently using guiminer for simplicities sake, but I also have cgminer ready to go) and according to my miner I'm mining at about 330 Mhash/s. Here's where my problem arises, while my GPU is currently operating at 99% it doesn't actually seem to be mining anything at all. I simply have a message that says [Shares:0 accepted, 6 stale/invalid]. Now, I'm not quite sure if this normal or not, and I've only been running for about 30 mins, but from what I have gathered thus far, it isn't. I'm sure that the answer to my particular problem is neither hard to solve nor hard to find examples of, I guess all the new jargon I'm trying to learn all at once is just making it a little bit more difficult for me to quickly or easily find. I am connected to Slushs' Pool (I think anyway), any help anyone could offer would be wonderful, thanks in advance.

It is normal, since 330 Mhash/s earns next to nothing. What hardware are you using?
Flidan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
February 20, 2014, 12:07:24 AM
 #3

I'm running an AMD Radeon HD 6900 Series which is what does most of the heavy lifting for me, I'm only running an I5 processor and only 16 gigs of ram on a Z77A-GD65 Gaming MSI mobo, with a thousand watt power supply. Since I just started this I haven't had a chance to get any hardware specifically dedicated to mining yet, but plan once I understand a little more about the whole process, again, thanks so much for the help!
byt411
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile
February 20, 2014, 04:27:14 PM
 #4

I'm running an AMD Radeon HD 6900 Series which is what does most of the heavy lifting for me, I'm only running an I5 processor and only 16 gigs of ram on a Z77A-GD65 Gaming MSI mobo, with a thousand watt power supply. Since I just started this I haven't had a chance to get any hardware specifically dedicated to mining yet, but plan once I understand a little more about the whole process, again, thanks so much for the help!

I suggest you mine on multicoin pools, on the scrypt algorithm. Check out clevermining.com
undeadbitcoiner
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


MGF Presale starts on 15th of November


View Profile
February 20, 2014, 04:38:48 PM
 #5

First of all your Hashing Speed is not MHs its 300-360 KHs
with that speed you can only try alt coins in scrypt algo
i will suggest you to mine profitable and low difficulty coin.
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency/?sha256HashRate=1000.00&sha256Power=500.00&sha256PowerCost=0.1000&scryptHashRate=333&scryptPower=1000&scryptPowerCost=0.1000&sha256Check=false&scryptCheck=true&e=Coinbase
you can go for this.
Good Luck

                      ▄█████▄
                ▄████████▀
            ▄████████▀      ▄███▄
        ▄████████▀      ▄███████▄
    ▄████████▀      ▄███▀▀▀▀████▄
  ████████▀      ▄███▀            ▀████
███████▀      ▄███▀      ▄▄▄      ▀████
█████▀      ▄███▀      ▄█████      ▀███
████      ▄███▀      ▄█▀        ██      ███
███      ▄█  ▀      ▄████        ██      ███
███      ██        ████▀      ▄  █▀      ███
███      ██        ▄█▀      ▄███▀      ████
███▄      █████▀      ▄███▀      ▄█████
████▄      ▀▀▀      ▄███▀      ▄███████
  ████▄            ▄███▀      ▄████████
    ▀████▄▄▄▄███▀      ▄████████▀
        ▀███████▀      ▄████████▀
            ▀███▀      ▄████████▀
                        ▄████████▀
                        ▀█████▀

                                       ███████████             ███
                                       ███████████             ███
                                       ███             ▄▄▄▄    ███
                                       ███             █████▄  ███
███     ▄███  ███▄██████▄     ▄██████  ███                ███  ████████▄
███     ███▀  ████▀▀▀▀████   ███▀▀▀▀   █████████   ▄█████████  ███▀▀▀████
███     ███   ███      ███  ███        ███████▀   ████▀▀▀████  ███    ▀███
███     ███   ███      ███  ███        ███        ███     ███  ███     ███
████▄▄▄████   ███      ███  ███        ███        ███     ███  ███    ▄███
▀██████████   ███      ███   ███▄▄▄▄   ███        ████▄▄▄████  ███▄▄▄████
  ▀▀▀▀▀ ███   ███      ███    ▀██████  ███         ▀████████▀  ████████▀
       ▄███
      ████▀


    ██  █
    ██  █
    ██
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
    ██
█  ██
█  ██


    ██  █
    ██  █
    ██
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
    ██
█  ██
█  ██


    ██  █
    ██  █
    ██
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
    ██
█  ██
█  ██


    ██  █
    ██  █
    ██
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
    ██
█  ██
█  ██
byt411
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile
February 20, 2014, 05:13:44 PM
 #6

First of all your Hashing Speed is not MHs its 300-360 KHs
with that speed you can only try alt coins in scrypt algo
i will suggest you to mine profitable and low difficulty coin.
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency/?sha256HashRate=1000.00&sha256Power=500.00&sha256PowerCost=0.1000&scryptHashRate=333&scryptPower=1000&scryptPowerCost=0.1000&sha256Check=false&scryptCheck=true&e=Coinbase
you can go for this.
Good Luck
having 300 Mh/s on SHA-256 does not mean he will get 300 KH on scrypt.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!