http://www.theverge.com/2013/4/1/4154500/mt-gox-barons-of-bitcoinaylardır yazıyorum mtgox kadar dolandırıcı firma yok diye ellerindeki tüm BTC'yi yüksek fiyattan sattılar sonra transferleri ve para girişini kapatarak insanları $100'a BTC satmaya zorladılar peki şimdi ne olacak.
Aslında yaptıkları yeni bir şey değil dünyada daha öncede gördüğümüz hatta Türkiyede defalarca yaşadığımız bir dolandırıcılık türü şu ana kadar bu tür bir dolandırıcılıktan ceza alan olmamış.
Bizde de Cem uzan diye bir adam vardı bu adamın İmar Bankası diye birde bankası vardı 90'lı yıllarda bir anda piyasadaki tüm bankaların çok üzerinde bir faiz oranı vereceğini açıkladı ve Türkiyede ki bir çok insan parasını bu bankaya yatırdı aylar sonra İmar Bankasının batacağıyla ilgili haberler dolanmaya başladı insanlar can havliyle paralarının faizini içeride bırakarak paralarını kurtarma derdine düştü banka haftalarca açıklama yapmadı sonuç banka elbette batmadı ama Türkiyedeki mevduat hesaplarının yarısını hiç faiz ödemeden elinde tuttu ve %100'lere varan faiz oranlarıyla devlete borç verdi bu işten Cem Uzan 2 milyar dolar para kazanmıştı.
Bu olaydan sonra bankalara devlet güvencesi geldi Cem Uzan boş durmadı ofshorezeler yada diğer adıyla imarzedeler diye bir kitle daha yarattı ve bunun parasınıda devlete ödetti buda ayrı bir hikayesi buradanda 2 milyar dolar para kaldırmıştı.
Aynı banka gene aynı adam yıllar sonra milyarlarca dolarlık vergi kaçırmasıyla gündeme geldi daha sonra Borsada Çukurova Kepez gibi şirketlerin içini boşaltıp yatırımcıların eline verdi bu adam Amerikadaki bir telefon firmasını dolandırdı ve burada yazamıyacağım kadar çok yolsuzluktan sonra bir parti kurdu ve çok güzel oy oranları aldı eğer Türkiyede kalsaydı bizler onu kesin başbakan yapardık
Neyse Mtgox'unda hikayesine dönersek bilinçli ard arda gelen sistematik dolandırıcıklar zinciri ben elindeki BTC'leri 400 -500 TL gibi fiyatlardan satan insanlara gıptayla bakıyorum yahu ne kadar zenginsiniz siz öyle