snykutlug
Member
Activity: 448
Merit: 17
|
|
August 29, 2018, 07:55:19 PM |
|
Yıl sonuna kadar doların 10 tl olması ihtimali var gerçek bir ihtimal bu olmayacak değil 6.5 oldu görünen köy kılavız istemez 10 diye düşünün yıl sonu siz doları ben ona göre planlarımı yapıyorum daha gelicek çok ambargo var daah halkbank ambargoları gelmedi hey gidi
|
|
|
|
Dogan86
|
|
August 29, 2018, 08:09:58 PM Last edit: August 30, 2018, 08:37:23 AM by Dogan86 |
|
Dünyada daha da değerlenecek gibi duruyor dolar hele ülkemiz de daha da değerlecek malesef.. Amerika şuan komşusu Kanadayla bile uğraşan bir ülke durumunda ve güçlü dolar politikasına devam edecek gibi duruyor. Türkiye için durum şimdilik kötü olsa da ilerisi için iyi olabilir.
Mesela akıllara ilk gelen mercimek ve kırmızı et ithal etmekten vazgeçebiliriz.
Üretmeye başlarız belki.
|
Bitcoin / Ethereum / Monero
|
|
|
murado
Jr. Member
Activity: 224
Merit: 2
|
|
August 29, 2018, 09:13:31 PM |
|
Umarim her sey duzelir milli seyler ureterek disa bagimli olmayi daha az yaparsak o zaman belki dolara pek ihtiyacimiz kalmayacaktir btc miz olsada esnaflar isletmeler icin sorun oluyor iste allah yardimcimiz olsun
|
Vertex | A UNIQUE ECOSYSTEM FOR INVESTORS, THE COMMUNITY AND ICOS ╚═════ 'The worlds first ICO aftermarket' ═════╝
|
|
|
mahoni2100
Member
Activity: 504
Merit: 12
|
|
August 30, 2018, 08:38:23 AM |
|
piyasadaki dolaşan olumsuz haberler ve siyasi kararların etkisiy sürdükçe bu bize ekonomik olarak olumsuz geri dönüş yapacak diye tahmin ediyorum.
|
|
|
|
WaDa
|
|
August 30, 2018, 11:49:06 AM |
|
2 gün öncesine nazaran %10 yükseliş sağladı yükselişin yıl sonuna kadar süreceğini tahmin ediyorum ancak yatırım yapmayacağım ülkemiz söz konusu iken 3e 5e bakılmamalı...
|
|
|
|
triclinics21
Member
Activity: 378
Merit: 11
|
|
August 30, 2018, 11:55:27 AM |
|
Dolar yıl sonu 7.75 gibi oturmuş olacak sanırım ve umarım daha yüksek olur. Ulkenin durumu zaten bataktaydı bu yuzden erken seçime gıttıler, yoksa twit falan hıkaye yanı
|
|
|
|
cybernetik7
|
|
August 30, 2018, 07:34:04 PM |
|
2019 yılında dört faiz artışı gerçekleşeceği konuşuluyor, demek ki dolar dünyada yükselişe devam eder. Bu da en çok gelişmekte olan ya da daha alt durumda ülkeleri vurur.
|
|
|
|
cosgun61
Jr. Member
Activity: 168
Merit: 1
|
|
August 30, 2018, 07:44:27 PM |
|
Ben şahsen 2018-2019 da daha büyük patlamalar bekliyorum.Ekonominin çöküşü daha da kendini göstermeye başlayacak çünkü. Dış güçler de acayip etkili tabiki🤠
|
● ● CATEX.io ● ● | | Transaction Mining Exchange | | ((((((( TRADE NOW )))))))
|
|
|
emreunsal10
|
|
August 30, 2018, 07:52:43 PM |
|
uzun vadede birkaç yıl daha değerlenecek, 2019da da 10 lirayı geçeceğini düşünüyorum. Bu kafa değişmedikçe biz Yunanistan'ı geçeceğiz gibi.
Kısa vadede yıl sonu 8.5 geçmezse büyük başarı kabul edeceğim, o derece.
|
|
|
|
xumit
|
|
August 30, 2018, 08:51:27 PM |
|
Doların hiç bir zaman düştügünü görmedüm 3 arttıysa 1 düşmüştür artması biraz gec zaman alıyor yıllara baktıgımızda ama 4.8 ken almıştım halen satmadım beklıyorum
|
|
|
|
eskalb
Jr. Member
Activity: 462
|
|
August 31, 2018, 02:46:56 PM |
|
Ekime kadar yükselmemesi yatay seyretmesi ondan sonra ralli yapması gerekiyordu ama maalesef ayağını gazdan hiç çekmiyor. Yakında maaşlarımızla hiçbir şey alamamaya başlayacağız.
|
Silica NeXus ▄▄▄▄▄ Crowdfund the Nexus ▄▄▄▄▄
|
|
|
temeler
|
|
August 31, 2018, 03:14:42 PM |
|
Umarim her sey duzelir milli seyler ureterek disa bagimli olmayi daha az yaparsak o zaman belki dolara pek ihtiyacimiz kalmayacaktir btc miz olsada esnaflar isletmeler icin sorun oluyor iste allah yardimcimiz olsun
Maalesef hocam düzelecek gibi görünmüyor. Piyasayı rahatlatacak ne bir haber var ne bir adım. Üretim desen hiç yok. Üretimi destekleyeceklerine dolardan bize ne demekten başka bir şey yapmıyolar.
|
|
|
|
zhongzy
|
|
August 31, 2018, 03:33:42 PM |
|
Başkan 2 ay bekleyin düzelir dedi ben şunu anladım başkanın büyük planları var döviz kur artışı çözümü için zaman geçmesi şart dolar 6.60 kur fiyatı ile reel sektörü zorlamaya başladı çözüm geç geliyor.
|
|
|
|
mcnncnr
Jr. Member
Activity: 546
|
|
August 31, 2018, 04:11:20 PM |
|
Dolar değer kazanıyor da asıl bu kadar yükselme sebebi bizim paramızın değer kaybetmesi. Bu ön kabulle işe başlarsanız sorunuzun cevabna da ulaşırsınız.
|
lucky.io [ KEEP PLAYING! KEEP WINNING! ]
|
|
|
Bheze
|
|
September 01, 2018, 02:06:07 PM |
|
Haklı buldum yazdıklarını bizim para üretim azlığı fazla ithalat plansız ekonomi vs nedenleri ile değer kaybetme yarışında Arjantin ile yarışıyor. IMF anlaşması ve sert tasarruf paketleri olmadan düzelme olmaz.
|
|
|
|
BitSharke135
|
|
September 01, 2018, 02:11:23 PM |
|
Dolar arz talep dengesi oluşana dek değerlenmeye can yakmaya döviz borcu olanları zorlamaya sürmeyi kafasına koymuş. durduracak güç var mı hayır kısa vadeli önlemler neticeyi etkilemez.
|
|
|
|
zdrovie
|
|
September 01, 2018, 02:42:57 PM |
|
amerikan doları olduğu için dünyanın bi çok ülkesinde yaptırımlarının son bulması gerekir gerek euro gerek sterlin karşısında değeri bir hayli arttı. ancak öyle olabilir.
|
|
|
|
Srkndrl83
Jr. Member
Activity: 154
Merit: 8
|
|
September 01, 2018, 03:04:08 PM |
|
Doların yükselmesi uzun vadede tüm ticaret dengeleniri olumsuz etkiler elbette bu durum en az diğer ülkeler kadar amerikaya da zarar verir. ABD egemenliğinin bittiği günü görmek bize nasip olursa o gün bayram edeceğim.
|
|
|
|
emrears05
|
|
September 01, 2018, 06:51:05 PM |
|
7 liradan geri çekildiği zamanda kayıplarını hızlıca telafi etti. 7 üzerine fırlar diye yemleyip oradan 5 liraya doğru yolculuk da yapabilir. ama 7'i üzerine ulaşabilecek senaryo sanki daha ağır basıyor. neden böyle olduğunu özgür demirtaş youtube videolarında anlatıyor. isteyen izleyebilir.
|
|
|
|
Endemicc
Jr. Member
Activity: 124
|
|
September 01, 2018, 08:18:46 PM |
|
Dolar lira ilişkisi de kriptoya döndü arkadaş pump dump yiyor şaka gibi.
|
|
|
|
|