Da li i vas kretanje tržišta rastužuje? Ja sam nekako razočaran i nesretan. Imam osjećaj da se samo borim da ostanem na površini. Radim te bountyje, pitanje je da li će i od jednog nešto biti jer su svi za ICO-e koji nisu ni počeli, ETH pada toliko puno da je pitanje hoće li opće moći išta prihodovati...Što vi mislite da će se dogoditi?
Ugasiti kompjuter, ugasiti mobitel. Ili barem ne pratiti često cijene. Stavi novce koje želiš uložiti sa strane i maximalno jednom dnevno pogledaj stanje na mjenjačnicama. Ili jednom tjedno. Downtrend ili uptrend može da potraje mnogo duže nego i ti i većina nas očekuje a sve to pratiti non-stop je formula za gubljenje vremena, živaca i ostaloga. Nemoj se uopće zamajavati da češ kupiti na dnu dna ili prodati na vrhu vrha, to se neće desiti. Bitno je, u slučaju downtrenda, imati novce spremne i uočiti promjenu trenda. Ukoliko cijena ide gore nekoliko dana ili čak tjedana onda je dobra prilika za kupiti. Istina da se u tom slučaju ne bi ukrcao po najpovoljnijoj cijeni jer si fulao dno ali bitnije je da si smanjio rizik, šansu da je taj uptrend u biti bio ništa drugo do vrlo kratkotrajni pump and dump nakon kojega nastavlja downtrend. Ako si u konačnici zaradio novce a šansa da si pogriješio je minimalna, e pa to je posao, tako se stvaraju bogatstva! Problem većine je na žalost manjak novaca, koji vas stavlja u poziciju da ulažete (novce, vrijeme ili oboje) vrlo vrlo riskantno, u nadi da čete ostvariti 10x ili 100x ili 10000000x. Naravno da si depresivan ako to ne ide tako. U biti trebaš manje očekivati ali češće uzimati profit, od 100 kuna napraviš 120 pa od toga 150 pa od toga 200 i tako dalje.
Koristiti stop-loss, za slučaj da si pogriješio u procjeni, svima se dogadja!
Bounty kampanje i slično, ne znam, nisam nikada radio. Ali ne bih ni radio ako ne mogu uzeti novce odmah. Ako češ dobiti 1000 XYZ tokena ili coina koje ne možeš uopće pretvoriti u BTC ili USD ili kune možda je bolje da ne trošiš vrijeme na to? Probaj nešto drugo, što ti donosi moguće samo sitno novaca ali su ti novci konstantni, kaplje svaki dan po malo u novčanik. Malo po malo, uz pametno ulaganje, je bolji posao od high-risk investicija.