Bitcoin Forum
April 27, 2018, 03:34:37 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Ajutor config miner 7970+2xR9 290  (Read 1397 times)
FiR3
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192
Merit: 100


View Profile
February 28, 2014, 07:12:41 PM
 #1

Dragă comunitate, cam de o lună m-am apucat de experimente cu minatul.
Am întâmpinat, însă, numeroase probleme Sad Voi încerca să fiu scurt.

Configurația mea e următoarea:
- mobo Gigabyte Z87X-D3H
- proc Intel Pentium G3220 3.0 GHz
- mem 2xKingston 1 GB, 2xKingston 4 GB
- PSU 1200W Turbo-Cool
- GPU1: 7970 PowerColor (AX7970 3GBD5-2DH)
- GPU2+3: R9 290 Sapphire a.k.a. „aspiratoare roșii”
- Monitor pe VGA


Problema în Windows (7/8 x64):
”””””””””””””””””””””””””””””””””””

Nu reușesc să scot hashrate-ul dorit fără să mi se blocheze și să trebuiască să-l restartez (Win7) sau să înghețe puțin și să „moară” vreuna dintre plăci (Win8).

Hashrate-ul dorit = 630 + 800 + 800 = 2230 kh/s
^ a putut fi obținut prin următorul .bat, însă se blochează la scurt timp după pornire:
Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

sgminer.exe -I 13,18,18 --thread-concurrency 8128,24000,24000 -g 2 -w 256 -o stratum+tcp://eu.multipool.us:3352 -u #USER# -p #PASS#

Hashrate-ul curent = 487 + 515 + 737 = 1739 kh/s
.bat-ul pe care îl folosesc acum pentru un sistem semistabil (se duce și el la un moment dat):

Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

sgminer -I 13,18,18 -g 1 --thread-concurrency 8128,24000,24000 -o stratum+tcp://eu.multipool.us:3352 -u #USER# -p #PASS#

Mențiuni
1. -g 2 funcționa bine cu doar plăcile 1 și 2, rezultând cam un 600+800=1400 hashrate
2. Folosesc tc 8128 pentru 7970 deoarece am observat că poate duce până la hashrate-ul țintă (630), dar se pare că nu și cu -g 1, cât folosesc în .bat-ul actual (cel cât de cât stabil)



Problema în BAMT/SMOS:
””””””””””””””””””””””””””””

Deși mai stabil, după scrierea distro-ului de Linux pe stick, bootare și editarea cgminer.conf-ului, pe lângă un hashrate mic, nu reușesc să fac așa încât să îmi vadă cgminer-ul (sau GPUmon sau interfața web) temperatura GPU-urilorși viteza ventilatoarelor Huh. Prin urmare, risc să le țin la temperaturi peste 85°C, lucru nedorit.
Apare ceva de genul -

- doar că sub layout de linux (nu e screenshot-ul meu)

Menționez că scoaterea R9-urilor face ca 7970-ul rămas să afișeze corect temperatura și fanspeed-ul, de unde se poate deduce că e un conflict de drivere sau ceva de la kernel. Comanda
Code:
aticonfig --adapter=all --od-gettemperature
îmi afișează corect temp pentru 7970, dar dă eroare pentru celelalte 2.



Posibile soluții
”””””””””””””””

Pentru Win, soluția ar fi de ajuns la o configurație stabilă, care să nu facă sistemul să pice => somn noaptea.

Pentru Linux, soluția ar fi de a găsi modalitatea prin care cgminerul să funcționeze corect. Poate o recompilare?
După care, îl voi tot tweak-ui eu până să ajung la un hashrate optim. Până atunci, însă, nu vreau să ard niciunul dintre GPU-uri doar pentru „stabilitate”.

Menționez că toate plăcile sunt ținute la clock-urile native. Fără overclocking, așa că nu asta este problema.

Aș aprecia mult ajutorul vostru, deoarece am ajuns la capătul răbdării. Cine va reuși să mă ajute să o scot la capăt va primi un tip + dedicată următoarea secțiune tradusă de mine pe wiki-ul comunității.

▒▒▒▒▒ SC ∩ AR = {wonder}  // SC=science, AR=art ▒▒▒▒▒
Pround quantum of the Romanian Bitcoin community.
"Apparently, so I am told, there exist "people" who prefer to wipe sitting down. From the front. Initial research indicates it could be up to half the population." -- benjamindees
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1524800077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1524800077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1524800077
Reply with quote  #2

1524800077
Report to moderator
1524800077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1524800077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1524800077
Reply with quote  #2

1524800077
Report to moderator
mmihai1978
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364
Merit: 250


View Profile
February 28, 2014, 08:19:16 PM
 #2

din ce spui, tu ai o problema hardware, nu una de soft:

primii suspecti: sursa si memoriile, in ordinea asta.
FiR3
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192
Merit: 100


View Profile
February 28, 2014, 08:26:13 PM
 #3

Mulțumesc de răspuns!

Eu unul aș fi zis că-mi sunt de ajuns 1200W. Aș tinde să nu învinovățesc sursa, dar crezi că e posibil că o suprasolicit?
Dacă da, să folosesc pe ea doar plăcile, iar restul sistemului pe una mică (ex. 300W)?

▒▒▒▒▒ SC ∩ AR = {wonder}  // SC=science, AR=art ▒▒▒▒▒
Pround quantum of the Romanian Bitcoin community.
mmihai1978
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364
Merit: 250


View Profile
February 28, 2014, 08:56:13 PM
 #4

eu as incerca cate 2 placi si as face si un memtest sa fiu sigur de memorii.

r9 290 ar trebui sa mearga cu -g 1.
FiR3
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192
Merit: 100


View Profile
March 01, 2014, 10:08:01 AM
 #5

Astăzi voi încerca cu o sursă suplimentară. Și pe alt mobo. Mulțumesc!

Alte sugestii?

▒▒▒▒▒ SC ∩ AR = {wonder}  // SC=science, AR=art ▒▒▒▒▒
Pround quantum of the Romanian Bitcoin community.
JulianSS
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 100


View Profile
March 01, 2014, 02:35:31 PM
 #6

N-ai treaba cu sursa. Eu am un ENERMAX 1000 W 80+ Gold cu 3 R9 290 Tri-x overclock. Trage din perete 940 W. La eficienta de 92% => 865 W consumati. O placa ia cam 270 W.
Namun
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 03:03:28 PM
 #7

Solutie Windows:

Cel mai indicat ar fi sa folosesti Windows 8/8.1 cu 8GB RAM.

Foloseste SGMiner 4.10 (kernel zuikkis pentru inca 10-20+ kh/s extra) pentru a putea folosi numere diferite la gpu-threads (-g) si folosesti xintensity (4 pentru R9 280x si 400 pentru R9 290) in loc de intensity.

ex: sgminer.exe --kernel zuikkis --xintensity 4,400,400 -g 2,1,1  --thread-concurrency 8192, 24550, 24550 --w 256,512,512 -o stratum+tcp://eu.multipool.us:3352 -u #USER# -p #PASS#

Cu overclock (si optional undervolt) poti sa obtii in jur de 2500+ kh/s

Pentru R9 290 incearca (te-as sfatui sa folosesti MSI Afterburner Beta pentru a putea schimba voltajul):

Engine Clock: 1000
Memory Clock: 1375
Power Limit: +30
Fan Speed: 75-80
Voltage: -44

At trebui sa scotii in jur de ~900 kh/s din R9 290

Despre consum, mie Asus R9 290 (la ~900 kh/s) imi consuma 300W (cu undervolt -44).

Sapphire Toxic 280x la ~800 kh/s consuma 275W (cu undervolt la v1.150)

mamaie
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile
March 01, 2014, 03:30:38 PM
 #8

wow cum scoti r9 280x 800kh?
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 03:50:39 PM
 #9

asta zic si eu cum de scoti 800kh/s cu 280x?
JulianSS
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 100


View Profile
March 01, 2014, 03:53:18 PM
 #10

La mine R9 280x-ul Toxic merge cu 760 Khs.
Namun
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:02:42 PM
 #11

Cu Sapphire Toxic Wink

In ordine:

280x Sapphire Toxic
290x Sapphire
290 Asus
290x Gigabyte
280x Sapphire Toxic



@JulianSS foloseste urmatoarele setari (overclock):

Engine Clock: 1160
Memory Clock: 1820
Power Limit: -20

--thread-concurrency 8192 -g 2 -w 256
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:04:07 PM
 #12

ne poti arata si noua configuratia care o ai tu?
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:12:22 PM
 #13

am descarcat sgminer si incer sal pun sa mearga si nu pot... chair tias multumi dak neai arata configuratia ta ca sa imi pot da seama
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:13:38 PM
 #14

the watcher ce este ? vreun program care porneste sgminer?
Namun
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:19:52 PM
 #15

am descarcat sgminer si incer sal pun sa mearga si nu pot... chair tias multumi dak neai arata configuratia ta ca sa imi pot da seama

Nu folosesc configuratie separata, doar command line, daca la asta te referi.

Se poate vedea in prima fereastra.

the watcher ce este ? vreun program care porneste sgminer?

Da exact ... printre altele.

Imi downloadeaza configuratii pentru fiecare rig de pe un anume server, foloseste MSI Afterburner API pentru overclock/undervolt automat de fiecare data cand porneste si monitorizeaza temperaturile, fan speed, etc.

Ultima versiune de SGMiner o poti lua de aici https://github.com/veox/sgminer doar ca trebuie compilat.
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:27:32 PM
 #16

deci , incerc sa pornesc sgminer ca pe vechiul cgminer dar nu reusesc , acum descarc cgwatcher sa vad cum este ...dak nu deranjez prea mult....as vrea sa ne spui si noua cum reusim sal punem in functiune si cu ce Smiley
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:36:16 PM
 #17

da..prin comand line dar nu porneste asta en comanda  si nu porneste : sgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://eu-connect.easy-mine.eu:3443 -u bogdan1989.pc3 -p 1989 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --auto-fan --gpu-fan 30-85 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 75 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1080 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-reorder
Namun
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:54:07 PM
 #18

da..prin comand line dar nu porneste asta en comanda  si nu porneste : sgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://eu-connect.easy-mine.eu:3443 -u bogdan1989.pc3 -p 1989 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --auto-fan --gpu-fan 30-85 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 75 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1080 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-reorder

scoate --scrypt si incearca din nou (sgminer este doar pentru scrypt).

sgminer.exe -o stratum+tcp://eu-connect.easy-mine.eu:3443 -u bogdan1989.pc3 -p 1989 --thread-concurrency 8192 -g 2 --xintensity 4 -w 256 --auto-fan --gpu-fan 30-85 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 75 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1080 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-reorder

despre cgwatcher, nu l-am folosit inca, deci nu am cum sa te ajut Smiley
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 04:58:30 PM
 #19

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin mersiiiiii   
bogdan1989
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
March 01, 2014, 05:05:27 PM
 #20

bun  , l-am probat , eu am o saphire 280x si 2 asus 280x dct2 , imi merge mai bine cu cgminer 3.3.1 decat cu noul sgminer  , asus 750 kh/s si saphire 720kh/s , care este secretul de a ajunge la 800kh/s fara a arde procesoarele?
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!