Bitcoin Forum
December 11, 2017, 10:51:20 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: R9 290 ekran karti sorunu  (Read 1242 times)
Lydian
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490



View Profile
February 28, 2014, 09:23:03 PM
 #1



R9 290 ekran kartlarimin normal 850-950 khs arasi vermesi gerekirken, bazen (ve hatta cogu zaman) ekran görüntüsünde de görüldügü gibi anlik hash degeri 0'a yakin izliyor... tam olarak ne istedigim performansi (950khs) alabiliyorum, ne de alinmasi gereken en az performansi (850 khs) alabiliyorum...

bu sorun ile karsilasan ve hatta bu sorunu kökünden cözen birisi var mi burada? neden kaynaklaniyor olabilir? nasil cözülür?

ayrica bu rigimi teamviewer ile baglantilarda da sorun yasiyorum, neredeyse hic dogru dürüst baglanamiyorum (baglandigim zamanlarda 1-2 dk icinde kopuyor baglanti). internet sorunu yok, cünkü ayni yerde duran baska bir rigime baglantida hic sorun yasamiyorum.

sistemin detaylari söyle:
@MB ➤ ASUS H87-PLUS Intel H87 Soket 1150 DDR3 1600MHz
@CPU ➤ Intel Pentium G3220 Socket 1150 3.0GHz 3MB Cache 22nm
@RAM ➤ 8GB Value DDR3 1600MHz CL9 PC3
@GPU ➤ 2 x SAPPHIRE R9 290 GDDR5 4GB 512Bit (21227-00-50G)
@SSD ➤ KINGSTON 60GB V300 SSD
@OS ➤ Windows 7

                                                                                                   ▄███████████▄
     ▄▄████████████▄▄        █████████████████    █████████████████▄        █████████████████    ▄██▀         ▀██▄
   ▄██▀▀          ▀▀██▄                           ██              ▀▀██                           ▄▄▄           ▄▄▄
  ██▀                ▀██▄                         ██                 ██                           ▀██▄       ▄██▀
 ██                    ██                         ██                  ██                            ▀██▄   ▄██▀
██▀                                               ██                   ██                             ▀██▄██▀
██                           ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄     ██                   ██   ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄            ▀█▀
██                           ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀     ██                   ██   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀             ▄
██▄                    ██                         ██                   ██                              ▄███▄
 ██                    ██                         ██                  ██                             ▄██▀ ▀██▄
  ██▄                ▄██▀                         ██                 ██                            ▄██▀     ▀██▄
   ▀██▄▄          ▄▄██▀                           ██              ▄▄██                           ▄██▀         ▀██▄
     ▀▀████████████▀▀        █████████████████    █████████████████▀        █████████████████  ▄██▀             ▀██▄

    ▄██████████████▄
   ▄████████████████▄
  ▄██████████████████▄
 ▄████████████████████▄
▄██
████████████████████▄
 ▀████████████████████▀
  ▀██████████████████▀
    ▀██████████████▀
      ████████████
       ▀████████▀
        ▀██████▀
          ▀██▀
           
The 1st Ever Certified Blockchain
Based Diamond Exchange ❱ ❱ ❱ ❱


█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
  █
  █
 
  █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ 
1513032680
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513032680

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513032680
Reply with quote  #2

1513032680
Report to moderator
1513032680
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513032680

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513032680
Reply with quote  #2

1513032680
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513032680
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513032680

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513032680
Reply with quote  #2

1513032680
Report to moderator
1513032680
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513032680

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513032680
Reply with quote  #2

1513032680
Report to moderator
calligrapher
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336


View Profile
February 28, 2014, 10:20:17 PM
 #2

lydian sgminer dener misin bi? redditte bulursun yazınca hemen. 4.1.0.0 falan olması lazım sürümün.

bu sorunu hiç yaşamadım ama 950 gibi değerlerde stabil tutmak zor oluyor. çok ısınıyor referans tasarım olduğundan.

en stabil değerler sanırım yine 890-920 aralığı. bu arada bir de *.bin dosyalarını silip dene belki kurtarır.

selamlar olsun.
Lydian
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490



View Profile
March 08, 2014, 09:10:15 PM
 #3

su ekran kartini eski bir led monitöre baglamak icin hangi adaptör gerekli?

monitörde sadece vga baglanti var

                                                                                                   ▄███████████▄
     ▄▄████████████▄▄        █████████████████    █████████████████▄        █████████████████    ▄██▀         ▀██▄
   ▄██▀▀          ▀▀██▄                           ██              ▀▀██                           ▄▄▄           ▄▄▄
  ██▀                ▀██▄                         ██                 ██                           ▀██▄       ▄██▀
 ██                    ██                         ██                  ██                            ▀██▄   ▄██▀
██▀                                               ██                   ██                             ▀██▄██▀
██                           ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄     ██                   ██   ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄            ▀█▀
██                           ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀     ██                   ██   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀             ▄
██▄                    ██                         ██                   ██                              ▄███▄
 ██                    ██                         ██                  ██                             ▄██▀ ▀██▄
  ██▄                ▄██▀                         ██                 ██                            ▄██▀     ▀██▄
   ▀██▄▄          ▄▄██▀                           ██              ▄▄██                           ▄██▀         ▀██▄
     ▀▀████████████▀▀        █████████████████    █████████████████▀        █████████████████  ▄██▀             ▀██▄

    ▄██████████████▄
   ▄████████████████▄
  ▄██████████████████▄
 ▄████████████████████▄
▄██
████████████████████▄
 ▀████████████████████▀
  ▀██████████████████▀
    ▀██████████████▀
      ████████████
       ▀████████▀
        ▀██████▀
          ▀██▀
           
The 1st Ever Certified Blockchain
Based Diamond Exchange ❱ ❱ ❱ ❱


█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
  █
  █
 
  █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ 
Ufkabakan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
March 08, 2014, 09:16:21 PM
 #4

Sorun kullandigin pool ile alakali, pool is vermeyi kesince CGMINER da duruyor dogal oalrak. Daha satbil bir pool ile ornegin Givemeltc gibi bir poolda LT ile denemeler yapin once.


Eski LCD monitore baglamak icinse ihtiyaciniz olan aparat HDMIto VGA:
http://store.bimacom.com/wp-content/uploads/2013/07/HDMI-to-VGA-gambar1.jpg
Lydian
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490



View Profile
March 09, 2014, 08:08:01 AM
 #5

Sorun kullandigin pool ile alakali, pool is vermeyi kesince CGMINER da duruyor dogal oalrak. Daha satbil bir pool ile ornegin Givemeltc gibi bir poolda LT ile denemeler yapin once.

dün geceden bu yana 2 rigimi givemeltc'ye bagladim...

2x290 olan ve en az 1660khs almam gereken rig'den 357-1588khs arasi verim alabiliyorum
2x7870 olan ve en fazla 780khs almam gereken rig'den 460-760khs arasi verim alabiliyorum
bunlar pool sayfasinda bana gösterilen aktüel hash degerlerim... hani kisa süreligine bu sekilde olsa, yine de eyvallah... ama sürekli böyle düsüsler cikislar oluyor... yani her pool ayni: devamli olarak tam hash degerlerini almiyor/vermiyor...

                                                                                                   ▄███████████▄
     ▄▄████████████▄▄        █████████████████    █████████████████▄        █████████████████    ▄██▀         ▀██▄
   ▄██▀▀          ▀▀██▄                           ██              ▀▀██                           ▄▄▄           ▄▄▄
  ██▀                ▀██▄                         ██                 ██                           ▀██▄       ▄██▀
 ██                    ██                         ██                  ██                            ▀██▄   ▄██▀
██▀                                               ██                   ██                             ▀██▄██▀
██                           ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄     ██                   ██   ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄            ▀█▀
██                           ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀     ██                   ██   ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀             ▄
██▄                    ██                         ██                   ██                              ▄███▄
 ██                    ██                         ██                  ██                             ▄██▀ ▀██▄
  ██▄                ▄██▀                         ██                 ██                            ▄██▀     ▀██▄
   ▀██▄▄          ▄▄██▀                           ██              ▄▄██                           ▄██▀         ▀██▄
     ▀▀████████████▀▀        █████████████████    █████████████████▀        █████████████████  ▄██▀             ▀██▄

    ▄██████████████▄
   ▄████████████████▄
  ▄██████████████████▄
 ▄████████████████████▄
▄██
████████████████████▄
 ▀████████████████████▀
  ▀██████████████████▀
    ▀██████████████▀
      ████████████
       ▀████████▀
        ▀██████▀
          ▀██▀
           
The 1st Ever Certified Blockchain
Based Diamond Exchange ❱ ❱ ❱ ❱


█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
  █
  █
 
  █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ █
█ 
Ufkabakan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
March 09, 2014, 08:54:28 AM
 #6

Sorun kullandigin pool ile alakali, pool is vermeyi kesince CGMINER da duruyor dogal oalrak. Daha satbil bir pool ile ornegin Givemeltc gibi bir poolda LT ile denemeler yapin once.

dün geceden bu yana 2 rigimi givemeltc'ye bagladim...

2x290 olan ve en az 1660khs almam gereken rig'den 357-1588khs arasi verim alabiliyorum
2x7870 olan ve en fazla 780khs almam gereken rig'den 460-760khs arasi verim alabiliyorum
bunlar pool sayfasinda bana gösterilen aktüel hash degerlerim... hani kisa süreligine bu sekilde olsa, yine de eyvallah... ama sürekli böyle düsüsler cikislar oluyor... yani her pool ayni: devamli olarak tam hash degerlerini almiyor/vermiyor...

Pool grafik sayfasina yansiyan degere bakiyorsaniz hata edersiniz. Pool daki algoritma sizin cozdugunuz rejectsiz hak edise gore, belli hesaplamalarla anlik olcumlerde bulunur.

Siz bakmaniz gereken deger <avg>:XXXX Khash yazan degerdir.Buradaki Average deger 2-3 saat sonra normal calisma araliginizda degilse bir sorun var demektir.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!