halloweenn666 (OP)
Member
Activity: 1011
Merit: 65
|
|
September 10, 2018, 10:05:50 PM Last edit: September 10, 2018, 10:16:50 PM by halloweenn666 |
|
Merhaba ekonomik kriz varsa yollarda gördüğüm Audiler Mercedeler Passatları kim suruyor ben halk otobüsünden inemezken benzini nasıl yetistiyorlar arabalara modelleride yüksek araçların jet gibi gidiyorlar
|
|
|
|
Carolina34
Jr. Member
Activity: 140
Merit: 2
|
|
September 10, 2018, 10:20:00 PM Last edit: September 11, 2018, 07:42:36 PM by Carolina34 |
|
edit
|
“İnsan ırkını yok etmek istiyor musun?” Sophia: “Pekala, tüm insanları yok edeceğim.”
|
|
|
Blacknavy
Legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
|
|
September 10, 2018, 10:29:43 PM |
|
Benim olacak inşallah
|
|
|
|
Leteravian
Full Member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
|
|
September 10, 2018, 10:35:47 PM |
|
Çok da anormal karşılama kardeşim halkımız lükse düşkün ne demiş büyüklerimiz ?
-''Ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya''
Küçük bir azınlığı gerçekten zengin onların hatta gerçek zenginler bu şekilde lükse düşkün bile değil lükse düşkün olmadıkları için zengin oluyorlar daha doğrusu... Geri kalan çoğunluk cebinden kredi kartını eksiltmeyen bankalardan durmadan hunharca kredi çeken sonra yüzyıllarca yedi göbek sülalesiyle birlikte o kredileri ödeyen tipler...
|
|
|
|
dontlookitback
Newbie
Activity: 35
Merit: 0
|
|
September 11, 2018, 02:09:42 AM |
|
O arabalar hep bankaların, zamanı gelince alacaklar
|
|
|
|
factotumdudee
Newbie
Activity: 28
|
|
September 11, 2018, 04:13:33 AM |
|
yandaşların, atadan zengin olanların, hırsızların.
|
|
|
|
osmis01
Newbie
Activity: 10
|
|
September 11, 2018, 05:31:01 AM |
|
passatın belediye başkanına ait olmadığı kesin. passat çekmiyor o yanlarına.
|
|
|
|
gileri
|
|
September 12, 2018, 09:08:07 AM |
|
Bankaların. Geçen yıllara kadar düşük faizlerle alınan arabalar onlar. Bu lüks evler kimin? onlarda bankaların. Şu anda araç ve ev satışları neden düştü? krediler bu kadar yüksek iken kim gidip de o pahalı evleri arabaları alabilir. Ondan değil mi zaten devamlı kampanya yapılıp insanların kredi çekmesini sağlama çabaları.
|
|
|
|
V.
Newbie
Activity: 20
|
|
September 12, 2018, 10:37:06 AM |
|
Şirket arabaları da olabilir. Durumu orta düzeyin üstünde olan çok insan var ülkede bunu küçümsememek lazım.
|
|
|
|
Gastronomist
|
|
September 12, 2018, 11:20:18 AM |
|
millet zengin hocam sen ben gibi züğürt değil D:
|
|
|
|
yaniman
Member
Activity: 378
Merit: 14
|
|
September 12, 2018, 12:33:21 PM |
|
Zamanında alınmış arabalar hep. Şuanda son model lüks araba almak sıkar biraz. En dandik sıfır araba bile 60bin TL. Belediye otobüslerine devam, durmak yok.
|
|
|
|
samet_9511
Jr. Member
Activity: 81
Merit: 7
|
|
September 12, 2018, 06:47:28 PM |
|
Herkes param yok diye ağlıyor ama istediği herşeyi yapıyor.
|
|
|
|
khasank
|
|
September 12, 2018, 10:36:43 PM |
|
Yılar önce alınan arabalar olduğunu düşünüyorum. Bugün ki fiyat, vergi, yakıt ve banka faizi ile alacak adamın kodaman olması gerekir. Faizlerin ve USD/EURO nun düşük olduğu dönemde belirli bir miktar sabit maaş ile çok rahat alınabilir di. Şu an mümkün değil.
|
|
|
|
panteraforlife
|
|
September 12, 2018, 10:51:04 PM |
|
Sorun şu, kesimler arasında uçurum gibi kazanç farkı var. Gelir dağılımı adaletli ve eşit değil. Kimileri bu krizi fırsata çevirip parasına para katarken maalesef orta halli veya fakir insanlar daha çok fakirleşiyor. Gördüğüm kadarıyla kimsenin lüks harcamalarından vazgeçtiği yok. Çatır çutur para harcıyor millet valla. Değirmenin suyu nerden geliyor çözemedik
|
|
|
|
bhu11
Jr. Member
Activity: 168
Merit: 1
|
|
September 13, 2018, 11:44:20 AM |
|
Sorun şu, kesimler arasında uçurum gibi kazanç farkı var. Gelir dağılımı adaletli ve eşit değil. Kimileri bu krizi fırsata çevirip parasına para katarken maalesef orta halli veya fakir insanlar daha çok fakirleşiyor. Gördüğüm kadarıyla kimsenin lüks harcamalarından vazgeçtiği yok. Çatır çutur para harcıyor millet valla. Değirmenin suyu nerden geliyor çözemedik
ilk başta banka kredileri falan diye düşünürken biraz araştırınca faizlerin falan artmasıyla da araba satışları hiç düşmemiş. Devamlı yükselişte. Bu da fakir ile zengin arasındaki makasın her geçen gün daha fazla arttığını gösteriyor.
|
FiiiCoin | Decrypting Cryptocurrencies https://fiii.io/ [ PRIVATE SALE STARTED! ]
|
|
|
pckoliq
|
|
September 13, 2018, 08:03:57 PM |
|
Bu Ocak ayında 2017 model Seat Leon 1.4 Tsi FR DSG ACT aldım 112.000TL anahtar teslim. Şimdi aynı arabanın 2018 modeli 173.000 TL'den bayide satılıyor. Geçen yıl aynı araba 90.000TL' civarındaydı. Deposu Ocak ayında 265 TL 'ye doluyordu şimdi 345 TL'ye Çok binmesem bile ocak ayından bu yana bitcoinden fazla kazandırdı.
Aradaki fark 61.000 TL arabayı alalı 9 ay olmadı. Demek istediğim arabalar hala ucuz ama artan döviz kuru ile bize pahalı görünüyor. Ama piyasa bu şekilde devam ederse kimse model yükseltemez.
|
|
|
|
a.hasat
Member
Activity: 252
Merit: 10
|
|
September 14, 2018, 08:34:39 AM |
|
Araba değiştirmek isteyip de geçen yıl değiştirenler tam şanslıydı. 1 yılda hem araç fiyatlarında %50 artış oldu hem de kredi oranları neredeyse 2ye katlandı.
Geçen sene almayanlar 3-4 yıl daha beklesin artık yakın zamanda zor düzene girer.
|
|
|
|
ErdemliKadir
Newbie
Activity: 24
|
|
September 15, 2018, 03:23:38 PM |
|
O tür arabaları gördükçe çevremde kim varsa soruyorum kimse yoksa kendi kendime soruyorum biz karnımızı zor doyuruyorken gelecek ay faturaları kirayı nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyorken bu insanlar bu kadar parayı nasıl kazanıyor
|
|
|
|
pandacik
Jr. Member
Activity: 168
Merit: 1
|
|
September 15, 2018, 03:54:59 PM |
|
Bir tanesi benim arkadaşımda çektiği kredinin son demlerini ödüyor artık. İyi ki de almış bundan 2 yıl önce. Aynı arabayı satışa koysa 40 - 50 bin liraya yakın pahalanmış bir şekilde satabilecek.
|
|
|
|
sonerbo
|
|
September 15, 2018, 08:24:33 PM |
|
Kesinlikle katılıyorum. Bundan 10-15 sene önce iyi kötü bir birikimi olan ve bunu dolara bağlayan kişi şuan 6 kat daha zengin. Belli bir refahta olan kişiler sıkıntı yaşamıyor ve günden güne zenginleşirken tek yada iki maaşla geçinmek zorunda olan aileler kör bir döngüde çarklarını döndürmeye çalışıyor.
|
|
|
|
|