Çok zor böyle yapıp katlaman full giriyosun devamlı full girmende bi yerden sonra patlaman anlamına geliyor hep kazanacaksın diye bir olayyok5 kazandın birinden kafana vururlar yani dikkat edelim böyle day tradelere.
dostum zor felan değil.Niyetim senin gibi düşünenlere bunun zor olmadığını göstermek.
elbet %100 Doğru işlemler yapamayacağım ama %60ın üzerinde başarı oranı ve mantıklı risk yönetimi ile olmayacak şey değil.
Trade atarken Bir hedef bir de stopunuz olmalı. Yani Hedef %10 iken stopun da %10 olması risk reward olarak 1 e 1 yani 1 birim kazanç için 1 birim kaybı göze almaktır. Xvg de yaptığım şey risk rewardı 1/4 oranındadır. Buna risk magnement yani risk yönetimi denir. 4 birim kazanç için 1 birimi riske atmak. Veya bazen marginde 10 birim kazanmak için 1 birim riske atmaktır.
Dün marginde 232 den ether shortladım mesela. x5 kaldıracla Az bir Miktarı riske ederek güzel kazandırma ihtimali vardı.
https://www.tradingview.com/x/TB5XJO2j/İlgili grafik burada. Wedge in içine girmesi durumunda kapatacaktım . Ve girmedi. Şimdi ise sakince hedefine gitmesini bekleyeceğim.
0.1 btclik yaptığım bu trade tamamen test amaclıdır. Dediğim gibi her tradeimi buraya yazmıyorum. Sadece bu amaçla yaptığım bir trade'dir. Ve ilk denemem değil (Bitmexte 0.1 BTC yi 5 e yakın yaptım )
Day trade de önemli olan risk yönetiminizi iyi yapmaktır.
Şimdi diyeceksiniz ki bitmexte hiç rekt olmadın mı
2 trade imi paylaşayım
9000de eos cross long yaptım 8860da stop oldum
8900de eos longladım 8720de Stop oldum x5 kaldıracım vardı
6578de btc longladım x10 kaldıracım vardı 6527de %5 zararla stop oldum.
Şu üç hatalı işlemimin bana maliyeti %40 gibi birşeydi. ortalama 0.5 btc ile yaptım ve 0.2 BTC zarar ettim.
Bunlar olabilecek şeyler.