Tamamen boş bir odada GPU mining yapmaktayım. 15 metrekare büyüklüğünde bir oda ve maşallahı var 1650W Everest PSU'lar öyle çok ses çıkartarak çalışıyor ki. Gündüz sorun yok ancak geceleri karşı komşu sürekli şikayet ediyor. E tabi camlar sürekli açık. Sıcaklık nedeniyle camları açık tutmak zorundayım. Pek tabi camdaki fanda ses yapıyor. Sizce yumurta kutuları alıp duvarlara döşesem sesi azaltır mı ? Oda boş olduğu için ses odada yankı yapıyor. Yumurta kutusu mu yoksa yumurta kutusu şeklinde akustik süngerler mi almalıyım ? Akustik süngerler metrekaresi 25-30 TL. Yumurta kutusu 100 tanesi 20 TL Tavsiyeleri bekliyorum.
Yumurta kutusuna yatırım olmaz diye düşünüyorum. Sadece maliyeti azaltmak istersen başvuracağın bir yöntem olabilir. Everest PSU lar ilk çalıştığı andan kapatılana kadar sesli çalışıyor. Yani PSU yük var mı yok mu bakmıyor. Yük olsa bile bu kadar ses yapması normal değil. Ürün kalitesiz bir ürün. Marka maliyeti düşük tutmak için bu kadar sesli çalışan bir PSU yaptırmış çin e . Normal bir PC de kimsenin kullanacağı bir ürün değil.
Boş olmasa da ben de aynı durumdayım. Sesleri sadece hava sürkülasyonu sağlamak için kullandığım pervaneler çıkartıyor. PSU ların hepsi tam yük de bile ses çıkartmıyorlar. Neyse ki havalar serinlemeye başladı. Pervaneleri yakında kapatırım diye düşünüyorum.
Tavsiyem PSU yu değiştirmeniz olacaktır. Sahibinden de RIG çıkması kaliteli PSU lar bulursunuz diye düşünüyorum. Everest i de koyun uygun fiyata sahibinden e gitsin. Veya everest PSU nun fanı nı çıkartıp düşük db li bir fan takmanız. Çözüm yolu olabilir.