Sidney Üniversitesi tarafından üretilen ve Amazon Web Services üzerinde çalışan Red Belly isimli blockchain platformu, ortalama 3 saniyelik gecikme ile saniyede 30.000 işlem sınırına ulaştı ve başarılması zor bir olaya imza attı.
Avustralya Sidney Üniversitesi araştırmacıları, Bitcoin ve Ethereum gibi halka açık blockchain ağları ile R3′ün kullandığı türden konsorsiyum blockchain ağlarının bir hybrid versiyonunu icat etti ve görünüşe göre bu model oldukça başarılı.
Özel olarak Üniversitenin Bilişim Teknolojileri Departmanı tarafından geliştirilen Blockchain platformu, üreticilerinin iddiasına göre Bitcoin’in sahip olduğu blockchain ağlarına kıyasla çok daha hızlı ölçeklenebilmekte.
Araştırmanın lideri Dr. Vincent Gramoli, konu hakkında şu açıklamada bulundu:
”Şu an ortalıkta Bitcoin ve Ethereum gibi, konsensüs olaylarını önceden çözmeyip, daha sonra fork’ları atlatmaya çalışan halka açık blockchain ağları var … ki bu da gecikmenin bir hayli büyük olduğunu ortaya koymakta. ”
Şu an Bitcoin blockchain ağının saniyede yapabildiği işlem yaklaşık olarak 7 ve işlemlerin onaylanma süresi de 10 dakika civarında sürmekte (Blockchain.com üzerinden 10 Eylül tarihinde alınan rakamlar.) Ethereum ağı ise saniyede 20 işlem yapabiliyor ve şu sıralar Vitalik Buterin’in önderliğinde saniyede 500 işlem yapmayı hedefliyor.
Araştırmanın lideri Gramoli’ye göre Red Belly Blockchain platformu şu an ”halka açık ve konsorsiyum modellerinin arasında bir teknolojiye” sahip. Söz konusu saniyede 30.000 işlem hacmi kripto para birimleri için kullanılmaya başlanırsa, bu gerçekten ölçeklenme sorununu tamamen kökünden çözebilir.
Haber linki :
https://koinbulteni.com/sidney-universitesinin-urettigi-blockchain-saniyede-30-000-isleme-ulasti-26860.html