|
|
vycl87
|
|
October 01, 2018, 07:07:22 PM |
|
Yok artık İstanbul'da var mı gerçekten. Daha bugün bir linkte görmüştüm Bitcoin ATM yerlerini gösteriyordu ama Türkiye yoktu o listede.
|
|
|
|
baronofficiall2
Member
Activity: 140
Merit: 18
|
|
October 01, 2018, 09:21:45 PM |
|
Yok artık İstanbul'da var mı gerçekten. Daha bugün bir linkte görmüştüm Bitcoin ATM yerlerini gösteriyordu ama Türkiye yoktu o listede.
En son gittiğim de vardı bitcoin alıp, uçak bileti falan alabiliyordun sanırım satış yapıp nakit alamıyorsun, tek taraflı yani çok iyi atm ler var normal de fatura yazan, birden fazla kripto para alımı-satimi yapabilen ama türkiye de yok onlardan zaten türkiye de 1 tane var o da liman da ki kıçı kırık atm, tabi birde tahtakale de bitcoin döviz bürosu açıldı o var başka bişey yok
|
|
|
|
onurgozupek
|
|
October 04, 2018, 07:22:17 AM |
|
Bitcoin ATM'leri sadece günlük işlemlerde kullanmak (taksi ücreti, yeme içme parası vs.) için Bitcoin karşılığında gittiğiniz ülkenin yerel parasını alabilmek için kullanılacak aracılardır. Bitcoin satın almak ya da eldeki Bitcoin'i bozdurmak için hiç mantıklı değil. İşlem ücretleri %5-%15 arasında değişiyor. Uzakdoğudakiler %9 ücret alıyor. Yani 100$'lık bitcoin bozdurmak isterseniz, 91$ karşılığında o ülkenin parasını alacağınızı düşünebilirsiniz. Havalanlarındaki döviz bürolarına kazıklanmaktansa Bitcoin ATM'lerini tercih etmek bir seçenek ancak bu ATM'ler yaygınlaşmadan, düzenli takas yapmak için mantıklı değiller..
|
|
|
|
Monkey1
|
|
October 04, 2018, 07:28:57 AM |
|
Atm nin olaması sanki insana daha çok güven veriyor. Almak veya satmak kazançlı olmasada.
|
|
|
|
miller14
Member
Activity: 602
Merit: 11
|
|
October 04, 2018, 09:15:24 AM |
|
Bu atm isleri git gide artacaktir
|
|
|
|
distorsiyon
Member
Activity: 448
Merit: 15
|
|
October 04, 2018, 11:26:13 AM |
|
Atm ve post işlemlerinde kullanılmak üzere çıkan birkaç proje vardı hatırladığım kadarıyla
Şuanda elbette erken dönem, belki 5-10 sene sonra uygulanabilir hale daha çok gelebilir.
Biara 800 milyar dolar hacme ulaşan para piyasasının güncel hayatta kullanılması mantıksız değil, ancak şuanda stabil değerlerde seyretmediği için uygulanabilirliği çok güvenilir değil. Ancak ATM den BTC alımı ve gönderimi gayet makul.
İçinde bulunduğumuz bu oluşum, bankaları da hizaya sokacağına inanıyorum (sadece temenni)
|
|
|
|
apimembership
|
|
October 04, 2018, 11:32:26 AM |
|
acaba bu videoda gösterilen Atatürk havalimanındaki atm hala aktif olarak devam ediyor mu. Görmemiştim türkiyede daha önceden bu video enteresanmış gerçekten.
|
|
|
|
iskendercnr
Jr. Member
Activity: 448
Merit: 2
|
|
October 05, 2018, 01:32:00 AM |
|
şaka zannetmiştim ama baya enteresan bir şeyle karşılaştım. atm olayı ve tamam videoyu görüncü bir güvensizlikde gelmedi değil. galiba fiziksele aşırı alıştığım için.
|
Silica NeXus ▄▄▄▄▄ Crowdfund the Nexus ▄▄▄▄▄
|
|
|
dannybrown
Legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
|
|
October 06, 2018, 07:13:23 AM |
|
Gerçekten bitcoin almak için böyle büyük makinelere ihtiyaç var mı ? herşey telefondan hallediliyor he tabi yeni bu işlere adım atanlar için bir güven duygusu ve kolaylık sağlayacağıda kesin
|
|
|
|
|
aakgezen
|
|
October 08, 2018, 09:42:06 PM |
|
Şu an türkiye bu konuda piyasayı gerçekten çok geriden takip ediyor. Umarım yakın gelecekte faal olarak birçok Atm ve ödeme noktası görebiliriz. Şu an elimizde kriptoları bozdurabileceğimiz bir ara mekanizma eksikliği çekiyoruz
|
|
|
|
slvrbrk
Jr. Member
Activity: 160
Merit: 1
|
|
October 09, 2018, 07:37:08 AM |
|
Umarım btc atmlerinden veya diğer kripto paraların atmlerinden şu an nasıl banka atmleri varsa o sıklıkta görebilecek seviyeye geliriz.Elbet gelecek ama tabi ne zaman.Bu konuda XRP nin hepsinden once atılım yapacağını düşünüyorum.YTD.
|
● ● CATEX.io ● ● | | Transaction Mining Exchange | | ((((((( TRADE NOW )))))))
|
|
|
|
aakgezen
|
|
October 23, 2018, 08:55:42 PM |
|
Bu tarz Bitcoin ATM'lerinin yerini gösteren bir kaç site daha var sanırım. Ama hala türkiyede herhangi bir ATM'nin esamesi bile okunmuyor. Bu son gelişmelerden sonra umarım bu durum değişir.
|
|
|
|
hagiyatmaz
Member
Activity: 168
Merit: 10
|
|
October 25, 2018, 01:09:39 PM |
|
Youtubeda bir videoda bitcoin karşılığı çalışan bir kola makinası görmüştüm. Makina bitcoinle ödeme alıp bir bardaga buz ve kola dolduruyordu oldukça ilginçti. Demekki ileride dijital ödeme alaiblen kahve makinaları içecek makinaları çeşitli yiyecek makinaları vs.. görebileceğiz
|
|
|
|
hsyncl
|
|
November 04, 2018, 01:01:55 PM |
|
bunlar hep bitcoin'in ayak sesleri aslında:) şu an hepimize batmışısz gibi geliyor aslında ama 1 2 yıl sonrasında buralar dutlukdu diye iç çekicez kesin...
|
|
|
|
daggez
Newbie
Activity: 84
Merit: 0
|
|
November 04, 2018, 03:45:31 PM |
|
İstanbul Atatürk havalimanında var ☺️
|
|
|
|
heirinch
Jr. Member
Activity: 420
Merit: 1
Bountyhive.io
|
|
November 04, 2018, 08:47:38 PM |
|
evden kalk makinaya git btc al eve geri gel çok zahmetli iş bence elinin altında telefon varken oturduğun yerden al. Makina başında gruplar olup bizi takip etmesinler sonra
|
|
|
|
|