Başlığı gördüğünüz gibi Kasım'a az kalmış.
Muhtemelen kesinlikle gerçekleşecek olan bu kriz yaklaşıyor, yaklaşmakta...
Bu krizden önce yatırımlarımız ve tüm kazançlarımızın içinde bulunduğu kripto paralar dahil altın, gümüş vb. de tutarak bu fırtınadan en az minimum seviyede kurtulabiliriz. En azından güvenli limana çekilmiş oluruz.
Zaten kriz var diyeceğinizi biliyorum malum hep ekonomi sıkıntıları vardı. Ama bu defa buzdağın görünmeyen kısmı ortaya çıkacak diye muhtemelen kriz çıktığına dair devlet ağzıyla resmi ilan edilebilir. Erken seçim kararı da konuşuluyor. Neden olmasın?
Kasım'da baş gösterecek kriz durumunda bankaların tatil edildiği, atmlerin çalışamaz hale geldiği, maaşınızın geciktiği veya hiç yatırılmadığını düşünün. O zaman ne olacak?
Herkes altına koşacak. Kripto paralara yatıracak.
Amacım sizi korkutmak değil tabi ki. Ne kadar kaçınılmaz olsa da en az minimum seviyede etkilenmek mümkün. Maksimum seviyede etkilenenler zaten şu an konkordato (iflas etmenin yumuşak ifade şekli) ilanı ediyor. Artık başkasından beklemek yerine kendi kendimize çözüm üretmek önemi olan bu.
Bu kriz Cumhuriyetinin tarihinde en ağır şekilde baş gösterebileceğine dair pek çok alandan görüyoruz değil mi? Politik görüşlerimiz birbirinden ne kadar farklı olsa da hepimiz aynı ülkede olduğumuzdan dolayı artık hiçbiri ifade etmiyor. Zaten bir sürü değişik ekonomi planıyla sık sık basın toplantısını düzenlemeleri doğal değil. Venezüela gibi olacağımızı pek zannetmem ama bir şekilde Yunanistan gibi olabilir çünkü bu kriz tüm yönetimini tamamen değiştirmeye neden olan en büyük etken olabilir. Gerçi tarihte olduğu gibi bu kriz 1-2 yılda sürebilir ama krizin ağırlığı ne kadar olduğu çok önemli. Yönetim değişirse TL değer kaybı 2020'de durabilir. Bu konu uzacağı için kestim.
Şimdi her geçen gün TL değeri eridikçe kripto paralara yatırma gücümüz o kadar zayıflamakta olduğunu görüyorum. Başka neler yapabileceğimize dair çözüm üretebiliriz.
Kasım'dan itibaren markete gitmeyi bırak pazara gidemeyecek durumda olan bu ülkede herkes takas sistemine geçebilir. BTC / diğer coinlerin bulunduğu cüzdan yani USB belleğiyle alışveriş yapabiliriz belki.
Neler yapalım? Hemen öneri ve fikir belirtelim biraz da esprili de olur ne de olsa bazen hoşaf içip kafa buluruz
Anlatım bozukluğum için beni affola