1-Öncelikle coinmarketcap sitesinden ben 13 adet coini takip ediyorum ve watchlist ettim.
2-Örnek resim yükledim alta kısma .orda gözüktüğü üzere şu an
2071 coin toplam market hacmi 146.500.000.000 USD 13 takip edilen coin toplamı 124.500.000.000 USD 2058 coin toplam market değeri 22.500.000.000 USD 3-Bazı konular açılıyor borsalar delist edecekmiş efendim altlar batacakmış.Peki şu üsteki rakamdaki farka ve coin sayısına bakınca batmamaları zaten anormal değilmi resmen uçurum var ? Çünkü
2058 coin % 15 piyasa payına sahip?4-Özellikle kendiniz deneyin ben denemedim.Watchlist edin 50 coini yada 100 bakalım toplamı ne olacak?Helede dikkat edin benim takip ettiklerim ilk 25 de.Ama işte diğer ilk 100 olanlarıda eklesen belkide 135 milyar usd yi geçecek?
5-Benim öngörüm borsalar zaten çoğunu delist edecek ve dışarıda kalan coinde zamanla kaybolacak.İşte onun için imkanınız varsa ilk 50 den yada duruma göre ilk 100 den şaşmayın derim tabii karar size kalmış.
6-Ama ben riski seviyorum x50-x100-z200 yapıcam derse zaten kendi bilir.Gidişat piyasada şu şekil olacak gibi.
7-
Mayısta toplam hacim 400-450 milyar usd idi ve ağustosa doğru 200 milyara kadar geriledi ve günlük hacimde 10 milyar idi.geçen hafta 14 kasım da hacimler zaten 50 milyar usd kaybetti ve 10 gündür 150 milyar usd ye tutunmaya çalıyor günlük ise sabit değil para giriş çıkışı karışık olduğu için değişiyor.Ve alt sat işlmei çok bu aralar.
8-İyi senaryo bu şekilde 150 milyar usd de biraz takılır sonra bir rüzgar ve 200 milyar çıkarsa iyi olurda işte olurmu?
9-Kötü senaryo para çıkışı devam ederse 100.000.000.000 usd ye doğru bir gidişat olabilirde deniyor.O zamanda ona göre fiyatlar elbet inecek.zaten kötü senaryoda iyice bizim eldeki coinlerde dip yapacak ve zarar değil zararın zararında olucazki işte kim hangi fiyattan girdi ise o fiyatları beklemeye devam edeceği için çin işkencesi devam edecek gibi.Bu piyasada çelik gibi moral lazım.
10-Son olarak işte önümüz pek açık değil ve birde SEC ETF diyip durdular zaten şu hareketlere bakıp onay çıkacağıda bence meçhul gibi.1-2 günde % 25-30 değer kaybeden piyasaya manuplasyonun yoğun olduğu yere onay şimdilik vermezler durum ortada rakamlar ortada.
Ne hodlmuş arkadaş sabır taşı olsa çatlar......
11- Bu üsteki rakamlara bakarak işte deniyorya borsalar çoğu altcoini delist edecekmiş işte rakamlar ortada.Yani kaçınılmaz son.