Mayıs ayında girdim hani Btc nin 7500$ ları zorladığı vakitler bi abimizin üzerinden 500 tl 110 $ ile daldım piyasaya. Bir ay sonra 30 $ kaldım. İyi tokat yedim hemde çok iyi
Sonra ayılaşmaya başladım. bakış açımı değiştirdim , araştırdım okudum girmediğim telegram grubu kalmadı. 30 $ binancede hacmi düşük bir borsaya çektim ve makas aralığı yüksek olan tokenlara yattım. Geldi yukarıdan satış verdim , 1 ay sonra hacimsiz 3 tokenin tahtasını kontrol etmeye başladım. Satsanız ben alıyorum alsanız ben satıyorum makas benim kontrolümdeydi.
Tabi bi anda trade öğrenmedik İmkb şerbetliydik, İlk piyasadan topuklamam Eth 418$ olduğu vakitti , ikincisi ise 312$ seviyesindeydi, 3 topuk lamam 208$ seviyesindeydi. Her çıkışımda arkadaşlarım buradan çıkılır mı diye bana söylendiler. Unutmamak lazım ki kar cebe yakışır. Şuan piyasada 4 eth luk sermayem vardı(800$) civarında bırakmıştım. Ölmüş hatta tecavüze uğramış bir token aldım.(piyasada bu çok var ama sakın tepeden düşüşü bahsettiğimi sanmayın ico değerinden dibi boylamış token)
Malumunuz her ico , token her ne haltsa işte bazıları airdrop veya bounty ayağına haddinden fazla token dağıtıyor. Bu da aşırı enflasyon ve fiyatın düşmesine sebep oluyor. Yatırım stratejim basit !!! dibe gir satarlarsa satsınlar sen sen ol orda bekle !!
Son 1 aydır özellikle fiyatın ani dump olması ve aşırı düşen bir piyasada 800$ ,350$ a kadar düştü. Bu arada boş durmayıp Eos toplamaya çalıştım 120 ye yakın Eos'um mevcut. Zarar ziyan şuanda - 150$ olarak değişiyor.
Bir Eos tokenında ise 2,5 milyon tane stake lediğim token mevcut piyasa tutarı 250eos civarında ama cüzdanımda olmadığı için onu yok sayıyorum.
1 aydır çocuklarımla ailemle vakit geçirip biraz inzivaya çekildim. Trade yapmıyorum , kontrol veya araştırma şimdilik yok.
Mayıs ayından itibaren bakarsak olaya şuanda kısa vadeli borçlanma fonunda huzurlu bir şekilde ülkesinin döviz ateşini söndürmüş olarak(kismi hatta minnak) uyumaktadır.
Tavsiyelerim,
herkese Allah akıl fikir vermiş bilmiyorsanız da okuyun araştırın fenocanların peşinden koşmayın, kendi kendinizin yatırım danışmanı olun ve olaya duygusal yaklaşmayın.