Altlar piyasadan silinirken piyasayı da silerler yalnız hocam. Son 1 1,5 sene içerisinde bu işin içerisine girip altlara yatırım yapmamış kişi sayısı çok azdır. + 2 sene önceki ilk 30 dan kaç tanesi ayakta kalmış ki şimdiki ilk 30 diğerlerinden daha güvenilir olsun.
Şu anda sepette parça parça 12 adet coin çeşidi var.Bitcoin,Bitcoin Cash,Bitcoin Gold,Dash,Dogecoin,Ethereum,EthereumClassic,Litecoin,NEM,Stellar,TRON,XRP.
Bilmiyorum herkes neye göre alıyor hangi kriterleri gözden geçiriyor alanın kendine kalmış kararıda bazı konularda
x100-x1000 yapalım diyenlerde var sanırım onlarda coinmarket cap e göre 1900-2070 arası olandan alıyordur
şimdi anca onla yaparda.tabii bu ayı piyasasından sağlam çıkacakmı birde borsalar kabul edecekmi sırada 1900-2000 de olan coini aldı ise kendine.
Ben bu üsttekileri seçerken tek kriter market hacmi ve total hacim hesap ederek seçtim.
Cryptocurrencies: 2065 • Markets: 15653 • Market Cap: $128.409.237.246 •
24h Vol: $13.789.778.847 • BTC Dominance: 53.8%bak bu veri şimdiki veri ve konularda diyoruz ya coinler silinecek işte şurda geçen 2074 olan sayı şimdi 2065 olmuş.
Demek market 9 tanesini silmiş.
Üstte anlattım hacim olayında ise şu anki
market hacmi 128 milyar usd ve benim takip ettiğim 12 coin ise 105 milyar usd ediyor.
Yani
tüm marketin hacminin % 82 paranın bu coinlerde 105 milyar usd.Geri kalan 23 milyar usd ise işte 2053 coine ait.İşte senin dediğin önceki senelerde olan ilk 25 deki batan çıkana ben bişey diyememde bendeki bu 12 coin olduki
battı diyelim hemde hepsi batsın BTC de dahil olsa batana zaten % 82 hakim olan sepet o zaman Cryoto piyasası kepengi kapatırve hepimiz bayrağı çekeriz.
Kendinde coinmamarket capten bu 12 adeti watchlist et alt kısımda görürsün % 81-82 ye hükmettiğini zaten.Elimde bazı coinlerde var yok değil icx falan onları ayrı tuttum.Hesapları ayrı çünkü ama işte sepetteki dengeye göre biri az getirir biri fazla getirir ilerde boğadada mesele 12 sinden hiç olmazsa 6-7 tanesi eski boğa seviyesine gelse ATH Fiyatları x5-10 yapsa altlarda zaten zararı karşılar üstede kar edilir diye düşünüyorum.
Zaman herşeyi gösterecek özet bu.Yoksa bu şartlarda zaten piyasa 100 milyarada inse gene bu 12 coin % 70-75 hükmeder.
Çünkü coinler arasında orantı var.market düştükçe çıktıkça o oranda çok değişmiyor gibi.