bizim local bölümde 2-3 ayda bir mutlaka scam projeleri gösteren başlıklar açılıyor ve bu başlıkların ömürleri çok ama çok kısa oluyor. tahminim başlık sahibinin ya yeterince merit almaması ya da başlıktan o ana kadar aldığı meritlerin kendisi için yeterli olması. ben bu başlığı sürekli olarak güncel tutacağım. yazdıklarımı az çok gören arkadaşlar aynı konuyu bounty listesi için de demişlerdi. şu an 4. ayına giren liste hala devam etmekte. o yüzden bu başlığa "2 gün sonra sıkılırsın." yazmazsanız memnun olurum. tabii ki ben de ne zamana kadar güncellerim? en altta verdiğim asıl konu güncellenene kadar.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
28/01/2019Proje:
CoinwareYönetici:
akhat_omoKanıt: whitepaper'da yine intihal var. çalmışlar paso.
26/01/2019Proje:
FobbrYönetici:
FobbrKanıt: sahte takım üyeleri ve whitepaper'da intihal var.
21/01/2019Proje:
TRONBABAYönetici:
Kioni2005Kanıt: whitepaper çalıntı. bounty düzenledi bu adamlar.
21/01/2019Proje:
BizzilionYönetici:
marlboro92Kanıt: sahte takım üyeleri. bounty düzenlediler.
18/01/2019Proje:
Cryptocredit Yönetici:
CryptoCreditFoundationKanıt: ben böyle bir efsane scam taktiği görmedim. ekipte bulunan kişiler şu an hayatta olmayan insanlar. resmen farklı bir boyut getirmişler.
18/01/2019Proje:
Bitcoin BlueYönetici:
Bitcoinblue-devKanıt: yine sahte ekip yine sağdan soldan bulunan fotolarla adam çarpma girişimleri. zaten adında bitcoin olup da scam olmayan kaç tane proje var?!
16/01/2019Proje:
PITSTOPYönetici:
Launa TradeKanıt: sahte takım üyeleri.
16/01/2019Proje:
KamenTokenYönetici:
kamentokenKanıt: hayatımda bu kadar amatör bir hırkıs tayfası görmedim. sağdan soldan foto toplayıp onları fotoşoklamışlar. olm çok tırtosunuz!
11/01/2019Proje:
GoldencoinYönetici:
KusumaGDCKanıt: ekip üyeleri sahte ve üyeler hakkındaki bilgiler başka yerlerden alıntı. whitepaper ise cashaa adlı başka bir projeden kopya. utanmadan "ee nolacak herkes çaliyür." diyerekten yüzsüzlüğün tanımını baştan yazmışlar.
10/01/2019Proje:
Ethereum Classic VisionYönetici:
666#666Kanıt: fork ayağına private keylere çökmeye amaçlayan köylü kurnazları.
05/01/2019Proje:
Doctor LabsYönetici:
DHCS_OfficialKanıt: Sahte takım üyeleri. her yerden fotoğraf bulup eklemiş çakallar.
04/01/2019Proje:
Power-TechYönetici:
Power TechKanıt: whitepaper, energypremier adlı başka bir projeden çalıntı. sitelerinin ssl sertifikası mevcut değil. bir de bu adamlar forumda sürekli olarak bounty konusu açıyor. dikkatli olun.
siteleri de burada:
http://power-tech.cf/1 aralık 2018-31 aralık 2018 arası liste: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5083945.msg49083863#msg49083863ana konu: https://bitcointalk.org/index.php?topic=4701035.0not: arkadaşlar burada yazılan scam projelerin adlarını çoğumuz duymadık ve duymayacağız. o yüzden ana listedeki icoların hepsini yazmak istemedim çünkü başlığı açılan çoğu proje newbieler tarafından yapılıyor. baştan scam anasını satayım
bir de bountyler sonucu çamura yatan projelere biz scam desek de gerçek anlamda scam olmayabiliyor. o yüzden onları da eledim. ha son olarak da liste güncel tarihe göre gidiyor. yoksa forumda sayfa kalmaz.