arkadaşlar son zamanlarda baktım ki xlm cüzdan açmak ve xlm cüzdan içinde herhangi bir tokeni trust etmek bir çok kişi tarafından bilinmiyor.
ben kendim de bir çok projeyi xlm cüzdanım olduğu halde bountysine katıldığım bir tokeni trust etmedim diye hiç birşey alamadm. Sizlerde aynı duruma düşmeyin arkadaşlar.
stellarport.io adresinden aşağıdaki şekilde anasayfaya ulaşırsınız. Oradan sağ üstte ki login kısmına basabilirsiniz.
daha sonra create a new wallet kısmı aşağıda göründüğü gibi,
hemen ardından aşağıda olduğu gibi keystore wallet indirerek next diyebilirsiniz diğer seçenekleri de kullanabilirsiniz fakat ben bu kısmı tavsiye ediyorum key almadan devam ediyoruz burada keyimiz belli olmamış oluyor. buradan sonra birde size şifre koymanızı isteyecek onuda yapabilirsiniz. konunun ilerleyen kısmında keye nasıl ulaşabileceğinizi de yazacağım.
evet artık bir xlm cüzdanı açtınız, ve artık cüzdanın içindesiniz, peki trustline işlemi nasıl yapılacak, hemen sol tarafta yer alan balance kısmına basıp aşağıdaki gibi.
evet bu adımdan sonra aşağıda görüldüğü gibi trustline butonuna basıp bir sonraki adıma geçeblirsiniz.
aşağıda gördüğünüz gibi örnek olarak pigzbe denemişim ben oradan arama bölümüne yazarak aradoğınızda karşısına token çıkacaktır ve finished diyerek ekleyeceksiniz.
arkadaşlar bir çok kişi benim gibi buraya kadar hallettikten sonra ya da bu işlere başlamadan önce cüzdanın keyini bulmak görmek istiyor, bu cüzdanda ona aşağıdaki gibi advance kısmına basarak sağ alt kısmında görebilirsiniz.
Arkadaşlar benim anlatacaklarım bu kadar umarım faydalı olmuştur, bunları bilen birçok arkadaşım vardır, ama bilmeyenlere saygı gösterelim, bu kadar detaylı anlattım bazı arkadaşlarım ne gerek vardı diyebilir, ama unutmayalım bilmeyen kardeşlerimizde var.
BİR YANLIŞIM VAR İSE, AFFOLA, UYARIRSANIZ DA SEVİNİRİM. SAGOLUN. DESTEK VERİRSENİZ MUTLU EDERSİNİZ
ÖNEMLİ NOT CÜZDANIN AKTİF OLMASI İÇİN BU CÜZDANA 5 XLM ATMALISINIZ.