Allianz Global Investors’ın CEO’su ve küresel baş yatırım sorumlusu Andreas Utermann, kripto paraların regülatörler tarafından yasaklanması gerektiğini söyledi.
Reuters’ın haberine göre Utermann, bu açıklamayı Mali Tutum Otoritesi (FCA) Başkanı Andrew Bailey ile Londra’da yer alan bir paneldeki konuşmasında yaptı.
Utermann, birçok kişinin kripto para piyasasındaki düşüş nedeniyle tasarruflarını kaybetmesinden ötürü “Kripto varlıkları yasaklamalısınız. Regülatörlerin daha sert adım atmamalarına şahsen şaşırdım.” dedi.
Öte yandan aynı zamanda İngiltere’nin merkez bankası Bank of England’ın başkanı olan Bailey, kripto paraların hiçbir içsel değere sahip olmadığını eklerken Utermann’ın yorumlarının oldukça şiddetli olduğunu söyledi.
Bailey ayrıca İngiltere’deki regülatörlerin ICO’lar dahil olmak üzere kripto para sektöründeki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.
Kripto para piyasası, 2018’in başından bu yana keskin bir düşüş yaşadı. 2017’nin Aralık ayında yaklaşık 20,000 dolar olan Bitcoin, şu sıralarda 3,400 dolardan el değiştiriyor. Fark, dönem boyunca yüzde 80’den fazla düşüşe işaret ediyor. Ether ve XRP de dahil olmak üzere kripto paraların çoğu piyasaya yayılan ayı piyasasından oldukça etkilendi.
link:
https://uzmancoin.com/bitcoin-kripto-para-allianz/