Bitcoin ve kripto para piyasası, özellikle 2017 yılının sonlarına doğru yakalanan boğa sonrası bir çok ana akım ismin de hedefi haline geldi. Bunların bir kısmı kripto para birimlerinden övgü ile söz etse de, yine önemli bir kısım kripto para birimlerinin bir balon olduğunda iddialı. Nobel ödüllü isimlerden birisi olan Paul Romer de, yakın zamanda yaptığı bir röportajda Bitcoin’in ve genel olarak kripto para birimlerinin kullanım olanakları hakkında açıklamalarda bulundu.
Bloomberg’e konuşan New York Üniversitesi profesörü, kurumların kriptografi alanını geliştirmesi gerektiğini ve bunun kripto para sektöründen daha güzel şeylerle sonuçlanabileceğini aktardı. Romer, Bitcoin’in yarattığı ilk tetikleyici etkinin, işlemleri onaylama konusunda hiçbir güvenilir tarafa ihtiyaç duyulmamasını sağlamasından kaynaklandığını ifade etti.
Merkez bankalarının ve bir çok finansal kurumun kripto para birimlerinin ilk piyasaya çıkışı esnasında bundan korktuğunu, ancak zamanla bizzat bu kurumların konuya yakın davranmaya başladığını ifade etti ve enflasyonun artık kontrol altında tutulabildiğini vurguladı:
”İnsanların, merkez bankalarının yapabileceklerinden korkmasına veya şüpheye düşmesine gerek yok. ”
ABD dolarının Bitcoin tarafından tahtından edilemeyeceğini de düşünen ünlü isim, bunun en büyük nedenlerinden birisinin büyük çaplı işlemler olduğunun altını çizdi.
”Dolar tahtından edilemez çünkü insanların hala büyük çaplı işlemler yapması gerekiyor. Bitcoin’in temel problemi bunun büyük işlemlerde kullanışlı
olmamasıdır. Dünya farklılaşmamış tek bir para birimine, yani Bitcoin’e hala hazır değil.”
Haber linki :
https://koinbulteni.com/nobel-odullu-profesor-dunya-bitcoine-hazir-degil-33980.html