Upfiring, bir dApp ile şifrelenmiş dosyaları güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlayan bir proje. Sistem en basit şekilde torrent mantığıyla çalışıyor. Kullanıcılar kendilerine ait dosyaları paylaşmak için Upfiring uygulamasına dosyayı tanıtıyor, uygulama dosyayı şifreliyor ve paylaşıma açıyor. Dosyanızı indirenler şifreyi temin etmek için daha önce sizin belirlediğiniz bir miktarda UFR Token ile ödeme yapıyor. Ayrıca şifrelenmiş dosyaları seed ederek de Ufr kazanabiliyorsunuz.
Upfiring, 2017 yılında ico düzenlemişti ve icoda toplam 258bin dolar gibi piyasa için komik sayılabilecek miktarda yatırım toplamıştı. İco sonrası satılamayan tokenleri yakarak şu andaki toplam miktarı olan 24Milyon tokene düşürdü.
Upfiring'in ufr.chat adresinde yayında olan bir de forumu bulunuyor, kullanıcılar burada paylaştıkları dosyalar hakkında yorum yapıyor. Ben Upfiring'ı ico sürecinden beri takip ediyorum, yeterli para toplayamamasına rağmen projeyi başarıyla tamamlamaları olumlu bir durum. Kişisel olarak bu uygulamanın çok fazla ilgi göreceğini de düşünmüyorum ama yine de takip etmekte fayda var.
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/upfiring/