Sosyal Medya Yoluyla Ruh Sağlığının GüçlendirilmesiBu makalenin ilk bölümünü burada bulabilirsiniz.
Buradan başlayarak okumanızı tavsiye ederiz.
Geçen hafta, Kuende'nın gittikçe daha yaygın hale gelen sosyal izolasyon sorununu çözmede nasıl yardımcı olabileceğinden bahsettik. Bu hafta ve makaleyi tamamlamak için, daha da baskın olduğuna inandığımız bir konu hakkında konuşmak istedik - sosyal medyanın zihinlerimizdeki etkileri.
Akıl sağlığı şu anda insanların konuştuğu sıcak bir konu ve sosyal medyanın hayatımızın her alanına katılmasıyla fazlasıyla tetiklenmiştir. Her yerde, uzmanlar bağımlılık, beden imajı sorunları, yalnızlık duyguları ve geri çekilme konusunda uyarıyorlar.
Gerçek şu ki, insanlar bağlanmak istiyor, aksi takdirde sosyal medya bile olmayacaktı. Buradaki sorun, sosyal medyanın erişiminin çok kolay olması ve dopaminin dibine vurmanın kullanıcıları bağımlısı olacak kadar zahmetsiz olmasıdır. Birçok yönden, çevrimiçi kişiliklerine öyle köledirler ki bu bağımlılık onları insanlarla bizim “gerçek hayat” olarak adlandırdığımız çevrimdışı olarak buluşmaktan adeta alı koyar.
İlk olarak, mevcut sosyal medyanın zihin sağlığı üzerindeki etkilerine bakalım. Konuyla ilgili geliştirdikleri araştırma üzerine bilimsel dergilerden alıntı yapacağım. O zaman, Kuende'nin eğilimi tersine çevirmek için nasıl mükemmel bir sosyal medya olduğunu ve kendinize olan saygınızı gerçekten nasıl güçlendirebileceğini konuşacağım.
Facebook'un Zihin Sağlığına Zararları (Ve İzleyiciyi Kim İzliyor?)“Facebook Kullanımı Genç Yetişkinlerde Hayat Sevgisi Düşüş Beklentileri” araştırmasında, Facebook'un sosyal bağlantı için bir yol sağlamaya yardımcı olduğunu söyleyerek başlıyor. Ancak, çözdüğünden daha fazla soruna neden olduğuna değiniliyor. Özet olarak ,
“Facebook'u daha fazla insan kullandıkça, bir dahaki sefere onların mesajlaşırken daha kötü hissettikleri; iki haftadan fazla kullandıklarında ise, yaşam doyum seviyelerinin o denli azaldığı ortaya çıktı. ”Facebook'un zihinsel sağlığa zarar vermesinin birçok nedeni olabilir.
Facebook'un kendisinin kullanıcıları üzerinde psikolojik testler yaptığını bile biliyoruz. 2012 yılında, araştırmacıların, bir kullanıcının haber beslemesinde bazı duygusal sözcükleri uygulayarak, kullanıcıların durumlarını saptadıklarını ve gönderdiklerini ya da benzer şekilde etkileşime gireceklerini teoriledikleri bir test için özür diledi. Örneğin, 1.Kullanıcı çok fazla üzücü durum görüyor ve daha sonra üzücü bir durum yayınlamaya devam ediyordu. Bu arada, 2. Kullancı çok fazla kızgın durum görecek ve sonrasında bir öfke ve nefret durumu gösterecektir. Gerçek şu ki, her gün gördüğümüzün ruh halimizi etkilediğini biliyoruz.
Buradan daha fazla okuyabilirsiniz.
Facebook'un etik kurallara uygun davranması konusunda gerçekten güvenebilir miyiz? Elbette değil - geçmiş davranışlar genellikle mevcut davranışların bir göstergesidir. Sadece Cambridge Analytica skandalına bakılması yeterli olur kaaatindeyiz. Facebook, kullanıcılarına laboratuar fareleri gibi davranmaya devam etti ve edecek.
Facebook Düşüncelerini Manipüle EdiyorAlıntı yaptığım çalışma, Facebook'ta gördüğümüz şeylerin düşüncelerimizi etkilediği fikrine eşlik eden sonuçlar buluyor gibi görünüyor.
"Bazı araştırmacılar, çevrimiçi sosyal ağın bilişsel ve duygusal değişim üzerine etkileri olabileceği[27] veya fiziksel müdaheleleri tetikleyen zararlı sosyal karşılaştırmaları tetikleyebileceğini" belirtti. Ayrıca,
“Çokça zararı olan sosyal karşılaştırmalar, Facebook kullanımının zamanla duygusal refahta nasıl azalmaya yol açtığı ve diğer insanlarla etkileşime girmenin bu tür karşılaştırmaların sıklığını da giderek arttırdığını ya da duygusal etkilerini büyüttüğünü” söylemeye devam ediyorlar.
Bu nedenle, şu anda en popüler sosyal medya kanallarından bazılarının zihinlerimiz üzerinde olumsuz etkileri olduğunu biliyoruz. Ruh halimizi ve dolayısıyla hareketlerimizi bile etkileyebilirler.
Bir alternatif olmalı!Neyse ki, sosyal medya yüzünden dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanın karşılaştığı yaygın sorunların tedavisi var:
Kuende, gerçek hayattaki sosyal etkileşimi ödüllendirmek için oyunlaştırılmış zorlukları kullanan ilk blok zinciri destekli sosyal ağdır.Kuende, Sizi Konforunuzdan Alı Koyar Ve Kendinizi Zorlamaya İterKuende'nin ödülleri ve oyunlaştırılmış zorlukları sizi evinizden gerçek dünyaya çıkarmak için tasarlandı!
Eğer masaüstünüzdeki veya telefonunuzdaki Kuende uygulamasını kullanıyorsanız, sadece tam bir deneyim edinmiş olmuyor platformdan tam olarak faydalanamıyorsunuz.Ayrıca bu zorluklara katıldığınızda, sitedeki ödülleri almak için kullanabileceğiniz Kuende Puanları kazanacaksınız! Kuende büyüdükçe, daha fazla işletme Kuende'yi kullanıcılara teklif ve anlaşma sunmak için kullanacak.
İlişkilerinizi İnşa Etmenize Yardımcı OlurTabii ki hayat güneş ışığı ve gökkuşaklarından ibaret değil ve bazen zor olabiliyor. Ancak, hayattaki iyi şeylere odaklanarak, her şey daha yönetilebilir olabilir.
Yaşamın birçok sorunu, size yardımcı olabilecek diğer insanlarla ilişkiler kurduğunuzda ele alınması çok daha kolaydır. Eski bir deyiş vardır (başka bir deyişle) -
hızlı gitmek istiyorsan, yalnız git - Uzaklara gitmek istiyorsan başkalarıyla git.Kendinizi İfade Etmenize Yardımcı OlurKuende’nin kendinizi ifade etme yöntemi diğer sosyal medya platformlarından çok farklı. Elbette fotoğraf gönderebilir ve kendiniz hakkında konuşabilirsiniz. Fakat bununla birlikte, farklı olduğumuz yer
ilgi bazlı sistemimizdedir. En çok gurur duyduğunuz deneyimler ve yeteneklerle kendinizi gerçekten ifade edebilirsiniz. Eğer evcil hayvanları seviyorsanız, evcil hayvan sever rozetine sahip olabilirsiniz. Sanatçı? Müzik sever? Kitap kurdu? Hemen hemen herkes için ilgili rozetler sizleri bekliyor.Bu seriden çıkan paket şu anki sosyal medyanın kullanıcıları nasıl etkilediği ile ilgili temel bir sorun olduğu. Olumlu bir şekilde olduğunu söyleyebilmeyi isterdim, ancak bunun doğru olmadığını gördük. Kuende'nin görevi, insanlara yardım etmektir. Dünyayı olduğundan daha iyi terk etmemiz gerektiğine inanıyoruz. İnsanları yetiştirmek için bu görevde bize eşlik etmeniz, çok şey ifade eder.
Türkçe Telegram Gurubumuza Bekliyoruz : t.me/kuende_trTelegram: t.me/kuende
Whitepaper:
https://ico.kuende.com/documentation/Kuende_Whitepaper_tr.pdfWeb App: kuende.com
Facebook: facebook.com/Kuende.world
LinkedIn: linkedin.com/company/kuende
YouTube: youtube.com/c/KuendecomOfficial
Twitter: twitter.com/KuendeOfficial
Instagram:
www.instagram.com/kuende_comEmail:
social.media@kuende.com