Gündeme gelmek için iyi taktik aslında. Kaybedeceği hiçbir şey yok Aytemiz'in
Bedavaya reklamlarını yaptırmışlar. Haberler, röportajlar, vs. devamı gelir bunun... Kasap Döner de geçen sene böyle bir atakta bulunmuştu. Şu ilk alışveriş yapılan pizzadan esinlenmiş olmalılar. Bu benzinci, ödeme altyapısını kurdu mu acaba onu merak ediyorum ben. Resmi olarak yapılan BTC ödemeleri ne şekilde sisteme girecek, nasıl vergilendirilecek mesela! Firmalar eğer BTC kabul işini sırf reklam amaçlı başlatırlar da sistemini kurmazlarsa havada kalır.
Bir de şu var ki; fiyatı sürekli azalan ya da artan bir kripto paranın alışverişlerde sık kullanılabileceğini düşünmüyorum ben. Satoshi zamanında Bitcoin'i neden yaratmıştı? Manifestoda şu ifadeler vardı: Hızlı, güvenli, ucuz, gizli para transferi. Şimdiye bakıyoruz: hız desen yok, güvenlik kısmen var, ucuz değil komisyonlar yüksek. Belki de zamanında 1 BTC değerinin 1 dolara eşit olacağını ya da stabil bir seviyede kalacağını düşünmüştü Satoshi. 20,000 dolara kadar çıkıp da sonra 3,000 dolar seviyelerine gerileyip böylesi bir dalgalanma yaratabileceği aklına gelmemişti. Dolayısıyla Bitcoin bence bir alışveriş aracı değil, sadece bir yatırım ya da transfer aracı.