Bitcoin Forum
May 06, 2024, 01:05:51 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2] 3 4 »  All
  Print  
Author Topic: Eğitimli İnsanlar Bitcoin’i Anlamakta Neden Zorluk Çekiyor?  (Read 653 times)
Vispilio
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1615



View Profile WWW
March 18, 2019, 06:28:05 PM
Merited by EFS (1)
 #21

Çeşitli araştırmaların confidence aralık menzillerine göre insanların %90 - %99'u takipçi olma eğilimindedir.

Yani teknoloji, eğitim, bilgi ve zeka seviyesi ne olursa olsun insanların büyük çoğunluğu yönetilmeyi tercih ediyor, bundan güven duyuyor.

Devletlerin ve fiat para arzını kontrol eden kurumların emrinden çıkmak, özgür kalmak, çoğunluk için korkunç, dehşet verici bir gelişme...

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1715000751
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1715000751

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1715000751
Reply with quote  #2

1715000751
Report to moderator
basicnecromancycr
Member
**
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 12


View Profile WWW
March 19, 2019, 05:06:02 AM
 #22

Aslında piyasada iyi kazananların da çoğu eğitimli tipler benim gördüğüm. Mesele olaya gözü kara dalmamalarında. Bu da gayet normal.
Jhonkar
Member
**
Offline Offline

Activity: 522
Merit: 13


View Profile
March 19, 2019, 05:56:48 AM
 #23

eğitimli insanlar daha sorgulayıcı olduğu için hemen atlamıyor o yüzden mesafeli duruyorlar, bedava paranın fare kapanında olduğunu bu kadar kolay paranın kazanılamayacağını biliyorlar, cahil veya sorgulamayan insanların ise başına neler gelebileceğini Aralık 2017 den sonra gördük yaşayıp görüldü fark bu.
sufferer123
Member
**
Offline Offline

Activity: 574
Merit: 55


View Profile WWW
March 19, 2019, 07:00:41 AM
 #24

Eğitimli bir insan ile Araştırmacı bir insan arasında çok büyük farklar var. Üniversite mezunu olmuş, doktorasını yapmış her insan aynı zamanda araştırmacı insan olamıyor maalesef. Toplum baskısı ve gelecekten korkarak sadece daha fazla para kazanmak için insanlar üniversitelerin belli bir alanına yöneliyorlar. Bir çoğuna sorsanız bu kadar parayı kazandığında ne yapacaksın diye, 'Daha fazla para kazanmak için yatırım yaparım herhalde' diyecektir. Sonra, sonra yine daha fazla para kazanmak. Maalesef küresel anlamda çok büyük bir ölçekte yaşanıyor bu sıkıntı.

Çözüm yolu ise insanlara doğru yolu göstermek, anlatmaya çalışmak, onları yönlendirmek değildir. Bir insan sadece kendisini değiştirebilir ve kendisi değiştiğinde zaten dünya değişmeye başlar.



▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ★ ★ ★ ★ ★ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
PLINKO    |7| SLOTS     (+) ROULETTE    ▼ BIT SPINBITVESTPLAY or INVEST ║ ✔ Rainbot  ✔ Happy Hours  ✔ Faucet
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ★ ★ ★ ★ ★ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
flipme
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 2170
Merit: 640


Undeads.com - P2E Runner Game


View Profile
March 19, 2019, 07:14:14 AM
 #25

Eğitimli insanların daha zor anlamalarının sebeplerinden bir tanesi de her şeyi sorgulamaları, cahil adama ne dersen sorgulamadan inanır ama eğitimli insan en azından biraz araştırır ve sorgular, bu yüzden eğitimli insanların olayı kabullenmesi biraz daha uzun sürer.

💀|.
   ▄▄▄▄█▄▄              ▄▄█▀▀  ▄▄▄▄▄█      ▄▄    ▄█▄
  ▀▀▀████████▄  ▄██    ███▀ ▄████▀▀▀     ▄███   ▄███
    ███▀▄▄███▀ ███▀   ███▀  ▀█████▄     ▄███   ████▄
  ▄███████▀   ███   ▄███       ▀▀████▄▄███████████▀
▀▀███▀▀███    ███ ▄████       ▄▄████▀▀████   ▄███
 ██▀    ▀██▄  ██████▀▀   ▄▄█████▀▀   ███▀   ▄██▀
          ▀▀█  ▀▀▀▀ ▄██████▀▀       ███▀    █▀
                                      ▀
.
.PLAY2EARN.RUNNER.GAME.
||VIRAL
REF.SYSTEM
GAME
|
████████████████████████████
████████████████████████████
████████████████████████████
██████ ▄▀██████████  ███████
███████▄▀▄▀██████  █████████
█████████▄▀▄▀██  ███████████
███████████▄▀▄ █████████████
███████████  ▄▀▄▀███████████
█████████  ████▄▀▄▀█████████
███████  ████████▄▀ ████████
████████████████████████████
████████████████████████████
████████████████████████████
████████████████████████████
████████████████████████████
████████████████████████████
████████▀▀▄██████▄▀▀████████
███████  ▀        ▀  ███████
██████                ██████
█████▌   ███    ███   ▐█████
█████▌   ▀▀▀    ▀▀▀   ▐█████
██████                ██████
███████▄  ▀██████▀  ▄███████
████████████████████████████
████████████████████████████
████████████████████████████
yusufmirza
Member
**
Offline Offline

Activity: 742
Merit: 19


View Profile
March 19, 2019, 07:25:24 AM
 #26

Bitcoinii anlamalarını beklemek zor.Kripto piyasasındaki çoğu kişi de bana göre anlamış değil.Bitcoin yatırım aracı olarak şu an görülüyor.Fiyatı da arz talep doğrultusunda belirleniyor.İki sene önce 19k olan bitcoin şu an 3k.Niye o fiyata çıktı niye şimdi bu fiyatta.Bu sorular eğitimli insana bitcoini anlatırken zorluk yaşatıyor.
BlackRed21
Member
**
Offline Offline

Activity: 228
Merit: 10


View Profile WWW
March 19, 2019, 08:42:21 AM
 #27

Bitcoin için çevremde haram diyenden tutunda kara para aklamak ve kirli işler için kullanıldığından bahsedenler bile var. Ben bilgim yettiğince dilim döndüğünce izah ediyorum anlayabilecekleri şekilde izah ediyorum örnekler veriyorum. Çoğunu ikna edebiliyorum fakat ikna olmayan ve bitcoine öcü gözüyle bakmaya devam edenlerde oluyor tabi  Smiley

● ●   CATEX.io   ● ●
|    |  Transaction Mining Exchange  |    |
(((((((  TRADE NOW  )))))))
adempostaci
Member
**
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 10


View Profile WWW
March 19, 2019, 07:50:32 PM
 #28

Eğitimli insanlar olarak bakmayalım konuya bu konuda bilgisi olmayan olarak bakalım. Çünkü kripto biraz karmaşık ve insanların onu anlayıp kavraması zaman alıyor. Herkesin ilgi alanı farklı bir konuda uzman diye her konuda uzman olacak gözü ile bakmamak gerekir.
murobro
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 1


View Profile WWW
March 19, 2019, 07:58:29 PM
 #29

Çoğu insan bitcoini para kazanma kapısı olarak görüyor. ucuzdan alayım sonra fiyatlanınca satayım mantığı ile yaklaşıyorlar.

BLOCKMASON LINK
Create Web APIs From Any Smart Contract
bitcether
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 60
Merit: 1


View Profile
March 19, 2019, 08:30:59 PM
 #30

eğitimli insanlar kendileri araştırınca karışık geliyor, başkalarında sorup öğrenmeyi de gururlarına yediremiyor kısacası bir saadet zinciri sanıyorlar ve uzak duruyorlar...
distorsiyon
Member
**
Offline Offline

Activity: 448
Merit: 15


View Profile
March 23, 2019, 11:17:46 AM
 #31

Aslında bu konuda fikir ortaya koyan kişinin dile getirdiği konu, eğitimli insanların tek ya da 2 alanda uzmanlaşması ve nispeten diğer alanlara karşı sığlaşma durumunda olmasıdır benim anladığım.

Eğitim kelimesini pek sevmiyorum. Öğrenim hayatı, ilkokul seviyesinden doktora seviyesine doğru giderken kişiyi belli bir konuda uzmanlığa doğru taşır. Bunu şöyle bir metaforla açıklamaya çalışacağım ; mesela ilköğretim ve lise öğrenimi örnek bir sıradağın silüetini gösterir, önlisans-lisans seviyesine geldiğinde insan tek bi dağa yoğunlaşır, yüksek lisansta o dağa tırmanır ve tepeyi uzaktan görür, doktora seviyesinde de o dağın zirvesini çok daha rahat görür. Ama bunları yaparken o dağın bütün inceliklerini görmez, tırmandığı açıdan görür, diğer açılar hakkında ancak varsayımda bulunabilir.

Tabi uzmanlaşma konusu sadece öğrenim hayatı veyahut aile ve çevrenin sağladığı eğitimle de sınırlı değil, iş hayatı ve yöneldiği alanla da ilgili.

Kendi alanımla ilgili bahsedecek olursam, mezuniyetim makina mühendisliği. Bazı yerlerde makine, bazı yerlerde makina olarak geçmekte. Bu konu bile bir nevi metafor ya, neyse. Asıl evrensel adı mechanical engineering. Bölümle ilgili öğrenciler veyahut yeni mezunlar kendileri hakkında meslekleri sorulduğunda makina mühendisiyim derler, uzmanlık belirtemezler, çünkü sadece teorik bilgileri vardır. Ancak iş hayatında uzmanlaşmaya başladıklarında ''konstrüksiyon, malzeme, döküm, boru , designer, bakım mühendisi vs '' ile mesleklerini tanımlarlar.

Aynı şekilde master ve doktora programlarında aldıkları dersler de tez konularıyla bağlantılı olur, yazdıkları tez konusu ile alanları anılır.

Misal, benim alanım Enerji, genel uzmanlığım da boru donatım tasarım mühendisliği ve basınçlı kaplar tasarım mühendisliğini içermekte. Gemi inşaa sektöründe, 12 sene önce önlisans okumamdan ve 3 sene kadar da ağırlıklı boru tasarım ile ilgili  çalışmamla alakadar olarak uzmanlığıma gemi inşaa sektörü de eklenmektedir. Ayrıca hala teslim etmediğim yüksek lisans tezim de (bu dönem sonu teslim etmezsem atılıyorum ya neyse), bi lokomotif-gemi dizel motorunun modernizasyonu ile ilgili, enerji alanında.

Kendime eklediğim uzmanlıkların yanına, alanıma yakın uzmanlıklar katabilmem bu mantıkla daha kolay, ancak daha farklı disiplinleri eklemem çok çok zor, çünkü farklı literatürler insanı zorlar. Mesela temel mühendislikle alakadar genel elektrik-elektronik ile ilgili fikrim var ancak bilgim yok. Mesela ölçümle ilgili olarak kullanılan transmitter'leri bilirim, nerelerden tedarik edilebileceğini de az çok bilirim, seçimini de yaparım ancak iç prosesini bilemem. bilmem için çok sağlam literatür taramam lazım. Gerek de yok. Üretecek olan ben değilim, ancak tedariğini sağlarım.


Bu tür durumlar kişilere uzmanlık kazandıkça bilginin saygıdeğer olduğunu ve üzerine araştırmalar yapılması gerektiğini, belli disiplinleri elde etmesi gerektiğini gösteriyor. Bu durumda kişi uzmanlaştıkça diğer alanlarla ilgili fikre kapılsa da net yorum yapma seçeneğini işin uzmanlarına devretmeye yöneliyor. Hani bir söz vardı ya, Çince ile örneklendiren ; Çince'yi öğrenme zamanı üzerine profesöre sormuşlar- demiş ömür yetmez, master'a sormuşlar-demiş 3 sene, öğrenciye sormuşlar- demiş notları ver gecesinde çalışıp yarına hallederiz. Bu misal.


Bunun yanında konu elbette risk alımıyla da ilgili. Öğrenim ve eğitimi artmanın yanında kişinin özlüğünde olan risk almama kriteri de vardır ve bu insanlar genelde garanti iş seçerler, zamanında atanan memurlar misali. Sadece beklentisi aydan aya aldığı maaş, eve gelip ayaklarını uzatıp tv izlemesi ve klasik aile hayatı ile bezeli emeklilik hayalleridir. Eleştirdiğim hayat biçimi değil, tercih meselesidir ama benlik değil.

Bu söylediğim çıkarımlar kripto paralarla ilgilenen kişilerin eğitim seviyesi düşük ve kumarbaz olduğu söylemi değildir kesinlikle. Benim de söylemeye çalıştığım şudur ki, genel olarak bu bahsettiğim 2 insan tipi araştırmadan birşeye balıklama girmemeye çalışan ve mutlak risk almayan insanlardır.

Kripto paraya olan bakış açısı genel olarak sadece para kazanma gayesi olduğundan da, başlıkta bahsedilen insan tipini ürkütür.

Mutlak risk seven insanlar da balıklama bütün parasını koyar, Ripple'a 3,80 dolardan para yatırıp sonra sağda solda başlık açarak ''artık ben yokum, bu piyasa beni bitirdi'' diye sızlar.


adamdamdandusen
Member
**
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 10


View Profile
March 23, 2019, 12:10:45 PM
 #32

Eğitimli insanların neden anlamadığını bilmiyorum ama yazıda belirttiği gibi bir çok ülke kamyonla para basıyor bir gecede ve enflasyonu düzenliyorlar bunu bitcoinde yapmaları mümkün değil bu nedenle bitcoin eninde sonunda tahta geçecek.
Vispilio
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1615



View Profile WWW
March 23, 2019, 04:12:43 PM
 #33

"Eğitim" artık bir ilüzyon modern dünyada, bir kontrol mekanizması olarak kullanılıyor.

Çoğu üniversitede öğretilen ana akım (politically correct) bilgilerle çıplak gerçekler arasında büyük farklar var,

bu yüzden Kripto Paralara yönelebilmek için kişinin kendisinin özgür kritik düşünce ve entelektüel merak gibi eğilimlerinin olması gerekir.

dannybrown
Legendary
*
artcontest
Offline Offline

Activity: 1666
Merit: 1030


View Profile
March 23, 2019, 04:20:54 PM
 #34

Anlamak istemiyor olabilirler.Bu adamların neden anlamakta güçlük çekiyorlar söyleyim.Büyük ihitmal böyle bir teknolojiden haberleri olmadıkları için.Anlamamazlıktan geliyorlar.Sonuçta herşeyi bildiğini sanan ve kendinin bilgisi dışında olan şeylere hiç gözüyle bakıyorlar.
Prott
Member
**
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 32


View Profile WWW
March 23, 2019, 04:47:37 PM
 #35

Çünkü eğitim ile zeka arasında doğru bir orantı yok. Yeteri kadar eğitim ile bir gorile işaret dili öğretip onunla kısmen iletişime geçiyorsun. Bir konuda fazla eğitim alıp uzmanlaşmanın zeka ile alakası yok diye düşünüyorum.

otto_diesel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1078
Merit: 696



View Profile
March 23, 2019, 04:58:52 PM
 #36

Çeşitli araştırmaların confidence aralık menzillerine göre insanların %90 - %99'u takipçi olma eğilimindedir.

Yani teknoloji, eğitim, bilgi ve zeka seviyesi ne olursa olsun insanların büyük çoğunluğu yönetilmeyi tercih ediyor, bundan güven duyuyor.

Devletlerin ve fiat para arzını kontrol eden kurumların emrinden çıkmak, özgür kalmak, çoğunluk için korkunç, dehşet verici bir gelişme...





Devletlerin ve fiat para arzını kontrol eden kurumların emrinden çıkmak, özgür kalmak, çoğunluk için korkunç, dehşet verici bir gelişme...

biz de çoğu zaman öyleyiz. çünkü bize çizilen sınırlara karşı en ufak bir farlı davranışımız olduğunda, etrafımızdaki %90-99 un yadırgayıcı bakışlar, sözleri, yorumları, fikirleri ile karşı karşıya kalıyoruz



hayko cepkinin bir lafı vardı. kendi saçlarını dikine fönlemesi ile alakalı. 

benim senden farklım  saçıma fön çekmem, 3 dk lık bir iş yani. 3dk lık olay toplumda neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum diyor.
güzel bir yorum. 
GoldDragonDeltn
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 1


View Profile WWW
March 26, 2019, 07:12:11 PM
 #37

Bitcoini ve Altocinleri anlamak o kadar zor değil . Tek sorun şu ki Bitcoini bir aldatmaca gibi görüyor bazı kişiler.Yoksa Blockchain teknolojisini bilenler geleceği blockchainin yöneteceğinide bilirler.

Faireum.io   Pre-Sale: 25 March 2019  
────  Invest / Play ...Or why not both?
coinbergh
Member
**
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 29


View Profile
March 27, 2019, 08:49:32 AM
 #38

Tamamen algı meselesi aslında. Eğitimli insanların bazılarının algılayamama nedeni yine eğitimsiz insanların davranışları.

Şöyle ki, özellikle dolandırıcı projeler ile kripto paralar anılmaya başlayınca direkt olarak saçma bir ponzi algısı oluşuyor ancak alakası yok tabii. Eğitimli insan dediğimiz kişiler ise hemen savunma mekanizması olarak uzak durmayı telkin edici yönde refleks geliştiriyorlar. Çünkü dolandırılmak eğitimli insan için her şeyden önce prestij kaybı demek.

Bu yüzden anlatmak yerine kendi araştırması gerekliliğini söylemek gerek. Sonrasında zaten yanıldığını anlayacaktır.
beypazmad
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 1


View Profile WWW
March 27, 2019, 10:26:36 AM
 #39

içerikten bağımsız bir şey söyleyecek olursam o da henüz aktif alışverişte kullanılmıyor olmasıydı. tanıdığım birkaç kişi bir iki defa para transferi yapıp bıraktı.

              Silica NeXus                 
▄▄▄▄▄  Crowdfund the Nexus  ▄▄▄▄▄
lossnet
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1123



View Profile
March 27, 2019, 03:04:38 PM
 #40

Bitcoin'i anlamak ile Bitcoin ile işlem yapmayı anlamak farklı şeyler aslında. Yani Bitcoin'i ve blockchain'i teknik anlamda detaylarıyla anlamak için yazılım ve finans bilgisi gerekiyor mesela. Yatırımcıların çoğunluğunun bilgisi Bitcoin ile al-sat (trade) yapmayı anlamak düzeyinde. Belki derinlemesine bilgi sahibi olmayı tercih de etmiyor olabilirler. Bir kısmı da temel düzeyde bu teknolojinin ne olduğunu biliyor. Geriye kalan bilinçli azınlık ise zaten teknolojinin ve yazılım sektörün içinde olanlar.
Pages: « 1 [2] 3 4 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!