Eos wallet açmak için bir ücret ödenmesi yada bir promosyon koduna sahip olunması gerekiyor. Bir cüzdan açmaya karar verdiğinizde ethereum wallettan farklı olarak sizden o karmaşık harf ve sayılardan oluşan adresinize tanımlı bir kullanıcı adı oluşturmanızı isteyecektir. Cüzdan oluşturması yaygınlaştıkça istenilen cüzdan adını almak gittikçe zorlaşmakta. Bunun için geçenlerde bulduğum bir servisi sizinle paylaşmak istedim. Servisimizin websitesi
www.namevault.co Bu web sitesine girdiğinizde oluşturmak istediğiniz 12 haneli adresinizi gireceğiniz bir form karşınıza çıkıyor.
Bu kutucuğa ister kendi düşündüğünüz adı girerek müsait olup olmadığını kontrol edebilrisiniz yada
"Random Name" butonunu kullanarak sizin için müsait bir ad oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Ben aklımda olan daha evvel alınıp alınmadığıı bilmediğim
"bountyhunter" adını yazarak kontrol ettiğimde daha evvel alınmış olduğu uyarısını aldım. Bu tip ilk akla gelen adların sizden önce başkalarınında aklına gelmiş olma ihtimali çok yüksek oluyor.
Benim servisi sizlerle paylaşmak isteme sebep olan özellik ise alacağınız adın içerisinde sizin istediğiniz bir kelime ile size öneriler sunabilmesi.
Örneğin istediğimiz cüzdan adının içerisinde
"bounty" geçsin istiyorsak kutucuğa bounty yazıp, devamında onun önereceği kelimelerle 12 haneyi tamamlamayı sağlayabilirsiniz. Bunun için kutucuğun hemen altında beliren
"Finish Name" butonuna basmamız yeterli. Bu butona her basışınızda istediğiniz kelimeninde içerisinde olduğu alınmaya müsait adları sıralar.
Bu şekilde oluşturduğunuz, istediğiniz yada istediğinize yakın bir cüzdan adı bulduğunuzda ister promosyon kodu istersenizde cüzdan adı sağlayan bir servisten bu ismi kendinize alabilirsiniz.