Bitcoin Forum
November 21, 2019, 01:04:52 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: S9 owners DO NOT upgrade firmware to 2019 version, you will lose SSH access!!!  (Read 1012 times)
Artemis3
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 660


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile WWW
April 13, 2019, 07:32:38 PM
Last edit: July 18, 2019, 09:58:14 PM by Artemis3
Merited by philipma1957 (3), frodocooper (3)
 #1

From various sources i have confirmed that if you update your firmware from Bitmain to any version from 2019, you will lose SSH access. This is the same thing they tried with the S15.

Quote from: Jan Čapek
We have this confirmed from one of the users. These are clearly evil intensions as they are taking away functionality from the user

they added the signing as on S15, which itself is good if it wouldn't lock people out

Hopefully someone will find ways to overcome this, but its clear Bitmain is becoming very hostile to their customers. Beware to not upgrade any Antminer's firmware beyond 2018.


Known methods to overcome this:

Remotely via software (closed source):
 
Physically using:



1574298292
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1574298292

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1574298292
Reply with quote  #2

1574298292
Report to moderator
The Bitcoin Forum is turning 10 years old! Join the community in sharing and exploring the notable posts made over the years.
1574298292
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1574298292

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1574298292
Reply with quote  #2

1574298292
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2982
Merit: 1201


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 13, 2019, 11:35:01 PM
Last edit: April 16, 2019, 12:20:55 AM by frodocooper
 #2

I'm not sure why you say 'hostile'

Truck loads of people bought T1s that locked you out of both ssh and even direct API access.
The key wasn't released until a LONG time after the T1 existed.

I think you'll find that not too many people care and those that do just want to run hack firmware that is, basically, a waste of time, and bad for the miner and owner.

The only valid reason IMO for wanting access is to fix the API access, but you can get around that also by changing the software to use what is available.
If your miner needs rebooting via the API every few hours, then there's something wrong with the miner.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2660
Merit: 1977



View Profile
April 14, 2019, 12:15:59 AM
Last edit: April 16, 2019, 12:21:18 AM by frodocooper
 #3

braiins software is pretty good. once it is installed.

But I have 22-25 s9's and only 2 are using braiins.  I just did not bother switching out the other s9's>

I use bitmain's  9.5 th setting and their 13.5 th setting  depends if s9 lets me use the 13.5 I have a few that like to run on the 9.5th setting.

As for braiins  I do 10.05 th and 815 watts the 2  machines run pretty good on that.

I won't do the 2019 firmware since it locks the s9's down and I don't see what is better Ie does the 2019

do  10 th and 750 watts

does it do  13th and 1100 watts

If it did I would use the 2019 firmware.

Meaning if I lock my gear down I want to gain something for it.

I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2982
Merit: 1201


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 14, 2019, 01:10:06 AM
 #4

It has 2 settings, as far as I know, from people who commented about it.

One for AB and another for lower frequency.

Not sure if you can use the lower freq without the AB setting (though wouldn't make any sense to do that), but both together end up with better results in the J/H arena at a lower hash rate.

i.e. anyone considering throwing them away, may still get use out of them with both settings on.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
ccgllc
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 92

Math doesn't care what you believe.


View Profile WWW
April 14, 2019, 03:14:25 AM
Last edit: April 16, 2019, 12:21:39 AM by frodocooper
Merited by frodocooper (2)
 #5

The only valid reason IMO for wanting access is to fix the API access, but you can get around that also by changing the software to use what is available.
If your miner needs rebooting via the API every few hours, then there's something wrong with the miner.

SSH is also very handy for issuing "poweroff".  Since S9s have no indicator function, powering off a miner via SSH allows you to locate it, or a batch of "its", simply by looking for the S9s that do not have a blinking green light.

Mined for a living since 2017.  Primary developer of Bitcoin Rebooted (https://www.bitcoin-rebooted.xyz)
Blokforge Affiliate:  https://blokforge.com/?ref=21
Linux admin since 0.96 kernel and Slackware distributions on (4) floppies...
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2982
Merit: 1201


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 14, 2019, 04:34:14 PM
 #6

When you have hundreds, you assign their IPs based on their racks and put a sticker on them ...

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2240
Merit: 1505

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
April 14, 2019, 05:42:37 PM
Merited by thierry4wd (5), frodocooper (3)
 #7

When you have a networked machine with a full-OS controller, you get access. There is no good reason to lock someone out of his own hardware.

It's bad enough that they had full voltage control as far back as the second-version S7 without ever making it open. And building ASICBoost into the S9 from the start then waiting two years to make it open. And then speed-locked autotune firmwares, and the perpetual violation of open-source licensing on everything they've ever shipped out. And let's not get started on selling dust-filled machines as new, allegations of charging for old hardware while mining on new to steal further profits from cloud-mining contracts, and the various BitCH fork and pump and trade-war fiascos. When you already demonstrably can't trust a manufacturer, giving them a pass while working to remove transparency and user control even further is unacceptable.

Maybe it won't affect most folks directly. But the precedent should still cheese us off.

Cool, quiet and up to 1TH pod miner, on sale now!
Currently in development - 200+GH USB stick; 6TH volt-adjustable S1/3/5 upgrade kit
Server PSU interface boards and cables. USB and small-scale miners. Hardware hosting, advice and odd-jobs. Supporting the home miner community since 2013 - http://www.gekkoscience.com
Artemis3
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 660


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile WWW
April 14, 2019, 06:19:11 PM
Merited by frodocooper (2)
 #8

When you have a networked machine with a full-OS controller, you get access. There is no good reason to lock someone out of his own hardware.

It's bad enough that they had full voltage control as far back as the second-version S7 without ever making it open. And building ASICBoost into the S9 from the start then waiting two years to make it open. And then speed-locked autotune firmwares, and the perpetual violation of open-source licensing on everything they've ever shipped out. And let's not get started on selling dust-filled machines as new, allegations of charging for old hardware while mining on new to steal further profits from cloud-mining contracts, and the various BitCH fork and pump and trade-war fiascos. When you already demonstrably can't trust a manufacturer, giving them a pass while working to remove transparency and user control even further is unacceptable.

Maybe it won't affect most folks directly. But the precedent should still cheese us off.

Furthermore this is removing features originally present when bought. Was this even written in the upgrade notes? No, it wasn't. This is disrespectful to their customer base to say the least.



"Enhance security" = You won't be allowed SSH access into your Asic miner anymore.
If they respected their customers, it should have been optional, with an option exposed in the web ui to disable it.

ccgllc
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 92

Math doesn't care what you believe.


View Profile WWW
April 14, 2019, 07:20:56 PM
Merited by frodocooper (1)
 #9

Maybe it won't affect most folks directly. But the precedent should still cheese us off.

And it has... I refuse to by any new Bitmain gear and have been removing the 2019 firmware as I do annual maintenance on machines. 


Mined for a living since 2017.  Primary developer of Bitcoin Rebooted (https://www.bitcoin-rebooted.xyz)
Blokforge Affiliate:  https://blokforge.com/?ref=21
Linux admin since 0.96 kernel and Slackware distributions on (4) floppies...
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2982
Merit: 1201


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
April 14, 2019, 08:37:14 PM
 #10

When you have a networked machine with a full-OS controller, you get access. There is no good reason to lock someone out of his own hardware.

It's bad enough that they had full voltage control as far back as the second-version S7 without ever making it open. And building ASICBoost into the S9 from the start then waiting two years to make it open. And then speed-locked autotune firmwares, and the perpetual violation of open-source licensing on everything they've ever shipped out. And let's not get started on selling dust-filled machines as new, allegations of charging for old hardware while mining on new to steal further profits from cloud-mining contracts, and the various BitCH fork and pump and trade-war fiascos. When you already demonstrably can't trust a manufacturer, giving them a pass while working to remove transparency and user control even further is unacceptable.

Maybe it won't affect most folks directly. But the precedent should still cheese us off.
Yep they've been doing this for 5 or 6 years, (even I've posted about these issues on many occasions over the last 5-6 years) and over those years Bitmain have grown larger and most people on the forum have bought their miners, and DIRECTLY helped Bitmain do what they have done.

Actually I find it pretty hypocritical of these people complaining about this one particular change Bitmain has made, but they've bought Bitmain miners with ALL the other issues well known and have DIRECTLY helped Bitmain do this.

Oh well.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
JohnDon87
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
April 21, 2019, 01:18:20 AM
Last edit: April 21, 2019, 01:30:58 AM by JohnDon87
 #11

So i already did this, only two of my three hashboards show status? Am i eff’d? I am also running 2 bitmain 1600W psu’s to run my antminer and it is on low power enhanced. It seems like it’s the only setting it works on. Somebody help!
DaveF
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1774
Merit: 890



View Profile WWW
April 21, 2019, 01:44:39 AM
Last edit: April 22, 2019, 12:42:32 AM by frodocooper
 #12

So i already did this, only two of my three hashboards show status? Am i eff’d? I am also running 2 bitmain 1600W psu’s to run my antminer and it is on low power enhanced. It seems like it’s the only setting it works on. Somebody help!

2 x 1600 is a lot of overkill. Did you have 2 of them plugged into 1 board or did you have 1 running 2 boards and the other doing 1?

The danger of running on 2 psu's is 2 fold.

1) If the one running the controller goes offline the fans stop spinning. The hash board that still has power now has no cooling.
2) If you plug 2 separate psu's into one board you are now feeding in 12V from 2 separate 12V rails

With that being said. You can always try to revert to an older firmware:

https://support.bitmain.com/hc/en-us/articles/360019493654-S9-series-S9-S9i-S9j-S9-Hydro-Control-Board-Program-Recovery

Standard disclaimer: If you are not sure what you are doing don't do it. If you mess it up and brick your miner don't yell at me. You are doing this at your own risk.

Now that the lawyer talk is done.

I have not installed the new firmware but I have had it with some of the older ones where 1 board would drop out and going from firmware to firmware would fix it eventually.

-Dave

███████████████████████████
█████████▀▄▄▄▄▄██▀▀████████
█████▀▄█▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▄▄▀█████
████ █▀▄███████████▄▀██████
███▄█ ███████▀ ██████ █ ███
██▀█ ███  ▀▀█  ▀██████ █ ██
██ █ ████▄▄      ▀▀▀██ █ ██
██ █ █████▌        ▄██ ████
███▄█ █████▄▄   ▄▄███ █▀███

████▀█▄▀█████▌  ▀██▀▄█ ████

█████▄▀▀▄▄▀▀▀▀   ▄▄█▀▄█████
████████▄██▀▀▀▀▀▀██████████

███████████████████████████
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
Artemis3
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 660


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile WWW
April 21, 2019, 02:56:08 AM
Merited by frodocooper (2)
 #13

The good news is that there is going to be a method to boot Braiins OS from an sd card, and then while that is running, flash the controller's NAND storage from it so you could then take out the card move the jumper back and keep running Braiins OS. THEN, you could use the bOS to factory procedure to go back to an older factory release. A bit convoluted, but a solution none the less.

While its technically possible to do it right now, it is undocumented so please wait for future bOS releases that will document and expose this new install method in their UI.

Here are some tidbits, but please don't try it yet by yourself, you don't want a brick!

Quote from: Jan Čapek
For the time being, there is a workaround. We DO have a utility call bos2bos.py. It is intended for development purposes. However, it is able to remotely flash a machine that is running bOS SD card to a NAND version.

We will include this anti-evil feature into April/May update

So be patient that once again the free open source community is bringing out a solution.

JohnDon87
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
April 21, 2019, 03:10:12 AM
Last edit: April 22, 2019, 12:43:28 AM by frodocooper
 #14

The problem is I have the new fimware and cannot upgrade. Therefore, i tried to ssh. That wouldn’t happen. Server denied. Then i tried to get into the configure file where they had everything commented. I attempted to edit it but still to no avail. Looks like i still have a lot to learn in linux. Btw, i will need another hashboard. I burn through these things like hot cakes. I had PSU 1 running Hashboard 1 and Control Board and PSU 2 running Hashboard 2 and 3.
DaveF
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1774
Merit: 890



View Profile WWW
April 21, 2019, 03:17:38 AM
Last edit: April 22, 2019, 12:43:43 AM by frodocooper
 #15

The problem is I have the new fimware and cannot upgrade. Therefore, i tried to ssh. That wouldn’t happen. Server denied. Then i tried to get into the configure file where they had everything commented. I attempted to edit it but still to no avail. Looks like i still have a lot to learn in linux. Btw, i will need another hashboard. I burn through these things like hot cakes.

No the change jumper and use SD card will let you downgrade:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5129589.msg50652435#msg50652435

-Dave

███████████████████████████
█████████▀▄▄▄▄▄██▀▀████████
█████▀▄█▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▄▄▀█████
████ █▀▄███████████▄▀██████
███▄█ ███████▀ ██████ █ ███
██▀█ ███  ▀▀█  ▀██████ █ ██
██ █ ████▄▄      ▀▀▀██ █ ██
██ █ █████▌        ▄██ ████
███▄█ █████▄▄   ▄▄███ █▀███

████▀█▄▀█████▌  ▀██▀▄█ ████

█████▄▀▀▄▄▀▀▀▀   ▄▄█▀▄█████
████████▄██▀▀▀▀▀▀██████████

███████████████████████████
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
JohnDon87
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
April 21, 2019, 11:40:16 PM
Last edit: April 22, 2019, 12:44:30 AM by frodocooper
 #16

I have tried to flash the firmware with the MicroSD in the antminer. It is still running off the March 2019 firmware. I also moved the jpr 4 to the right position so Idk what else to try. There is also no SD kit compatible with the S9 so I tried the Z9+ toolkit.
DaveF
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1774
Merit: 890



View Profile WWW
April 22, 2019, 12:55:15 AM
 #17

I have tried to flash the firmware with the MicroSD in the antminer. It is still running off the March 2019 firmware. I also moved the jpr 4 to the right position so Idk what else to try. There is also no SD kit compatible with the S9 so I tried the Z9+ toolkit.

Reply in the other tread and ping out to ccgllc for some more help. I have only done mine they seem to have done more (20+ according to their post)
-Dave

███████████████████████████
█████████▀▄▄▄▄▄██▀▀████████
█████▀▄█▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▄▄▀█████
████ █▀▄███████████▄▀██████
███▄█ ███████▀ ██████ █ ███
██▀█ ███  ▀▀█  ▀██████ █ ██
██ █ ████▄▄      ▀▀▀██ █ ██
██ █ █████▌        ▄██ ████
███▄█ █████▄▄   ▄▄███ █▀███

████▀█▄▀█████▌  ▀██▀▄█ ████

█████▄▀▀▄▄▀▀▀▀   ▄▄█▀▄█████
████████▄██▀▀▀▀▀▀██████████

███████████████████████████
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
ccgllc
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 92

Math doesn't care what you believe.


View Profile WWW
April 22, 2019, 03:17:35 PM
 #18

Right at 100 miners reverted to original firmware via sdhc card at this point.  Its slow going, with 2 of us working, we can do about 5 an hour.  19 more to do this week and we are done.

Mined for a living since 2017.  Primary developer of Bitcoin Rebooted (https://www.bitcoin-rebooted.xyz)
Blokforge Affiliate:  https://blokforge.com/?ref=21
Linux admin since 0.96 kernel and Slackware distributions on (4) floppies...
Artemis3
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 660


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile WWW
April 23, 2019, 02:00:19 AM
Last edit: April 23, 2019, 10:26:08 AM by frodocooper
Merited by DarkStar_ (4), frodocooper (2)
 #19

You can always try to revert to an older firmware:

https://support.bitmain.com/hc/en-us/articles/360019493654-S9-series-S9-S9i-S9j-S9-Hydro-Control-Board-Program-Recovery

Standard disclaimer: If you are not sure what you are doing don't do it. If you mess it up and brick your miner don't yell at me. You are doing this at your own risk.

I don't really like that information offsite so I'll paste it here:

Quote from: Jocelyn
S9 series (S9, S9i, S9j, S9 Hydro) Control Board Program Recovery

This method applies to the following situations:
    
  • The miner is power-off in the upgrading process.
  • The miner cannot start (cannot find IP).
  • The miner can only use the default factory workers.

Tools required:
    
  • The MicroSD card recommended capacity of less than 16GB. Larger capacity MicroSD cards are not recommended as they are very susceptible to errors.
  • A computer running Windows XP or later
  • Card reader

Software required:

We use the same image as T9+. Download Link: https://service.bitmain.com/support/download

On the left sidebar click "Flashing SD Card With Image>>Tools and Instructions to Image SD Card. Scroll up to the page and find t9+-SD Tools.zip. Load t9+-SD Tools.zip to your computer in a convenient file location.



Flashing Instructions :
    
  • Remove control board from miner assembly.
  • Know your control board model and enable it to flash using the SD card. (See three types of control boards explanation below)
  • Insert MicroSD card into computer and format to FAT32.
  • Unzip the downloaded  t9+-SD Tools.zip and copy the contents to the MicroSD card.
  • Insert the MicroSD card into the card slot on the control board
  • Power on the control board. Allow at least 90 seconds for the files to load automatically. When loaded, the red and green indicator lights on the control board will blink.
  • Power on the control board and access the miner interface. Go to the Upgrade page and Uncheck “Keep Settings”. Flash the firmware and run the miner for 20 minutes.

Note that there are three types of control boards and each of them requires a different way to enable flashing.

1. One complete board such as model CRT0401, CRT0402.
To enable it to flash using SD card, you need to shift the JP4 jumper to the right as shown below.

After flashing completed, power off the control board and shift the JP4 jumper back to the original position.



2. Double boards such as model CRT0302.
To enable it to flash using SD card, you need to shortcircuit the AB as shown in the picture below.  



3. Boards without SD card slot such as model CRT0301
It doesn't support SD card flashing.



Possible solutions to solve the flashing failure

1. Reformat the TF and make sure you've copied the correct firmware.
2. Press the TF softly to ensure it's well attached.
3. Dust and clean the TF.
4. Try with another good known TF.

Note: TF card = MicroSD card. This was coined in China to avoid paying Sandisk...

BTW: Moving the JP4 jumper is the same method you can use to boot Braiins OS without flashing it into NAND (ie. for safely testing it).

technak
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 4


View Profile
July 10, 2019, 10:09:34 AM
Last edit: July 12, 2019, 11:54:19 PM by frodocooper
Merited by frodocooper (3)
 #20

Hi,

Unfortunately there is another type of board. I tried boot from SD several times but immediately after I switch jumper 4 to boot from SD position I got both leds green + red constantly on and nothing happen. After some google investigation I found that my board is missing some chip close to slot as you can see in images :-(

I ordered CP2102 UART to USB (https://www.aliexpress.com/item/1859102520.html) and hope that I will be able enable SSH on secure firmware or boot from tftp to remove secure firmware from my board.

Image 1 - Antminer S9 control board Ctr_C41 Vers: 1.20
As you can see there is some sticker with some chinese + TF Card
https://pasteboard.co/InjoGnE.png

Image 2 - detail of missing chip ..
https://pasteboard.co/InjppJn.png

Will add more information after converter arrive.

Thanks and regards,
MK



Hi,

I prepared guide how to enable ssh on secure firmware via serial console for those without functional SD card slot. I will also add steps how to unbrick antminer without sd card slot.

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vSu6XGV4Q40TerRPccB7xxTf2sKNkp1Bkwkdz4ILhIaa9qaT-NvZWtFrIBiwpRsG3NRlzvwQkbKyvsv/pub

Thanks and regards,
MK
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!