ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu sabah Bitcoin konusunda geriye doğru bir adım daha attı ve halka açık ilk kripto para birimi borsası olan Bitcoin Generation (BTGN)’nin menkul kıymetlerindeki bütün alım satımı askıya aldı.
Askıya alma, bugün saat 09:30 EDT’den 10 Mayıs 23:59 PM’e kadar sürecek. SEC, yapılan bu işlemle, Bartlesville, Oklahoma’da bulunan kripto para borsası Bitcoin Generation’ın menkul kıymetlerindeki alım satım işleminin geçici olarak askıya alınacağını açıkladı.
Askıya alınmanın arkasında, BTGN’nin piyasaya sürdüğü bilgilerin doğruluğu ve geçerliliği ile ilgili kilit endişeler bulunuyor. Spesifik olarak, düzenleyici, Birleşik Krallık merkezli bir kuruluştan edinildiği iddia edilen bir BTGN tahvilinin uygulanabilirliği konusunda kamuoyuna açıklamalarda bulunuyor.
Ayrıca, BTGN’nin halihazırdaki hisse senedi ve promosyon faaliyeti miktarı da sorgulanıyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da tanıtım faaliyetinin piyasadaki etkisiyle ilgileniyor. BTGN’nin mali durumuna ilişkin kamuya verdiği bilgilerle ilgili olarak eksiklik olduğu konusunda bile şüpheler bulunuyor.
Ticaret ve Tutum Sonuçları
SEC, herhangi bir hissedar, potansiyel alıcı veya komisyoncu bayinin yukarıda belirtilen endişeleri çok ciddiye alması gerektiğini açıkça belirtiyor. Mevcut bilgileri ve ayrıca şirket tarafından verilen bilgileri incelerken son derece dikkatli olmalılar.
Ayrıca, tüm aracılar ve bayiler, 15c2-11 numaralı Yönetmelik hükümlerine tam olarak uymadıkça, askıya alındıktan sonra bile hiçbir teklifin girilmemesi gerektiğini bilmeliler. Herhangi bir şekilde yönetmeliği ihlal eden tekliflere giren komisyoncular ve bayiler “acil icra eylemi” ile karşı karşıya kalıyorlar.
Regülatörlerden Daha Fazla Bitcoin Karşıtı Tutum
Bitcoin ETF’lerinin kaderi hala askıda iken ve birçok kripto para birimi şirketi gelecekleri konusunda belirsizliğini korurken, SEC yine de Bitcoin’e karşı bir başka düşmanca eyleme işaret ediyor.
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında, ABD düzenleyicisi Amerikan Retail Group, Inc. (ARGB)’deki sahte kripto para birimi ile ilgili iddialar üzerine menkul kıymet alımını askıya almıştı.
Kaynak :
https://kriptokoin.com/sec-bu-bitcoin-borsasinda-ticarete-yasak-getirdi/