Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim ve cevaplara geçeyim ........
Valla düşündüm ama ikinizinde ölmesi durumunda paramın yanıyor olması can sıkıcı... yokmu paramızı iade edecek başka yakın akraba hısım dost
Olasılıkları göz ardı etmemek lazım
bizim burada hobi bahçeleri var kiralanıp hobi olarak sizin yaptıklarınızı yapan çok kişi var onun birebir dijital versiyonu gibi olmuş harika bir düşünce tebrik ediyorum sizi bu konuda hocam. bu fikir tutar mı bence kesinlikle tutar fakat bana göre değil onunla uğraşmadıktan sonra ben keyif alamam o işten fakat çok güzel düşünülmüş bol kazançlar diliyorum şimdiden.
Anlıyorum ve hak veriyorum sana bu konuda. Kendin yetiştirmek tabi en keyifli olanı.
ekiller'den orijinal bir girişim örneği. Tebrikler
Sadece ürünlerin müşteriye ulaşım sürecini merak ediyorum. Ben de köyünde bahçesinde sebze meyve yetiştiren biri olarak bu olayın en önemli özelliğinin tazelik olduğunu düşünürüm. Dalından yeni kopmuş salatalık, biber, domates tadını hiç bir pazarda markette aldığınız ürünlerde bulamazsınız. En hızlı kargo 24 saat içinde ulaştırdığını düşünürsek bile o tazeliği kaybedecektir. Müşterilerin bunu bilerek "görece daha az taze ama daha çok sağlıklı" ürün alacağının da bilincinde olması gerekir.
Bu arada fide başı 50 tl bedava bile denebilir. Bir kök salatalığın mevsiminde ne kadar salatalık verdiğini eminim çoğu arkadaş bilmiyordur.
Mahsulleri türüne göre gerekli şekilde kargo yapacağım. Bu kargo işi zaten ilk defa yapılan bir şey değil. Çeşitli organik sebze üreticileri hali hazırda kargo ile ürün gönderiyor. Nem yapmayan kutular veya havası alınmış ambalajlar vs gibi yöntemler var. Bende hepsi var, zaten hali hazırda farklı şehirde akrabalarıma mahsul göndermişliğim var.
Tazelik konusuna gelince, mahsul dalından kopunca 1-2 günde (uygun şartlar altında) tazeliğini kaybetmez. Bitkiler hayvanlar gibi değil yani
hemen ölüp solmaz ve çürüme sürecine girmez, hayatta kalmaya çalışır ve savaşır. Dış zarları ve kabukları üstün bir koruma sağlıyor. Direk dalından koparıp yemek psikolojik olarak güzel bir haz veriyor buna katılıyorum. Böyle yemek isteyen olursa dalı ile gönderebilirim isterse dalında yer
Salatalık ise en az mahsul veren bitkilerden dönemde 7-8 10 bilemedin 12 salatalık verir.
Hocam ben acı biber fidesi ve 3 yaş can erik fidesi dikmek istiyorum.
Nası yapalım?
TL olarak göndersem olur mu? boost veya digibyte ile de ödeme yapabilirim.
Ağzının tadını biliyon sen
3 yaş Can erik fideciye bir sorayım sana dönüş yaparım . Acı biber var o sorun değil .
Erik fideleri internette de var istersen bakabilirsin. alıp kargolatabilirsin bana istersen
Ödeme sorun değil istediğin zaman istediğin şekilde yaparsın.
Şahane bir girişim, erik, kayısı gibi meyve şansımız varsa ben de ilgileniyorum.
Yoksa da sizin en çok tavsiye ettiğiniz domates türü olabilir, kargoyu nasıl yapacağız ?.. İyi Çalışmalar
Kardeşim kayısı ağacım var bahçede, fideden kayısı yetiştirmek çok zaman ister. birde onun bakımı biraz sıkıntılı, ballanma yapar, böcek, sinek yapar, ilaç atmak gerekir. Erikte öyle aslında ama kayısı ya göre daha avantajlı. Kayısı sanırım çok tatlı ve şekerli olduğu için fazla sinek, böcek çekiyor.
Ağaç değilde, diğer sebze fideleri için düşünürseniz başlangıç için daha iyi olur sanırım. Yine de ısrar ile kayısı istersen senin için bir kayısı fidesi dikebilirim.
Domates için tavsiyem 5656 domatestir.