Sorun şu : windows kullanıyor olmanız
Şaka bir yana, bu sorunun cevabını bilmiyorum. Ama windows un kendine has böyle enteresan hareketler çektiğini biliyorum ara sıra.
Windowsun en önemli özelliği bilgisayarı sahibinden çok kullanmasıdır.
Bilgisayarı kullanmayı çok sever. Henüz sıfır formatlanmış ve windows kurulmuş bir sisteme outbound listening özelliği olan bir firewall kuracak olursanız, sizin istemediğiniz ve sizin alakanız olmayan bir çok servise arka planda otomatik olarak bağlandığını ve veri akışı olduğunu görürsünüz. Yani arka planda hep bir işler çeviren işletim sistemi.
Kafasına göre takılan windows haddini o kadar aşar ki bazen, sizin İnternet Explorerde Ana sayfa olarak ayarladığınız Google.com u
"Yav ben bunu güvenlik nedeni ile değiştirdim kusura bakma" der ve google yerine ana sayfanızı MSN.com gibi magazin içerikleri ile dolu bir sayfa yapar. Bir gün browserı açarsınız ve google yerine
"Şeyma SUbaşı, Acun'dan ayrıldıktan sonra kucak kucak geziyor" gibi bir konu ile karşılaşırsınız.
Sonra windows şunuda çok yapar ,
"Güncelleme yapayım mı ? Hadi güncelleme yapayım , Noolur güncelleme yapayım" İyi hadi yap dersin, saatler süren güncelleme devam ederken artık bilgisayarı kapatıp gitme vaktin gelmiştir. Amaa buda olmaz
Çünkü sen kimsin ki ? o bilgisayar senin mi zannediyorsun ? Şöyle bir mesaj gelir kapatmak isteyince
"Bilgisayarınızı Kapatmayın.!!. ee ehh olmaz" Amk bilgisayarı kapamam lazım, windows bana olmaz kapatma diyor
Deneyimli kullanıcılar bu sorunları aşabiliyor bazı servisleri kapatıp bazı windows tricklerini uygulayarak bu illetlerden kurtuluyor. Ama deneyimsiz standart kullanıcılar için işkence devam ediyor.
Eee geçmişte insanları kaosa sürükleyecek hata uyarıları veren işletim sistemi bu. Can çıkar huy çıkmaz demişler.
hatırladığım bazı hatalar :
-Dikkat ! Bu program çalışmıyorsa çalışmayabilir
Hadi yaa! tüh
-Hata ..! Hata yok .. Error : NO ERROR
https://i.redd.it/bv3rwyz2qlhy.png-Hata raporu oluşturulurken hata oluştu !
https://www.techyv.com/sites/default/filesx/users/Techyv-Images/851812039.jpeg