Ben hala açmadım riglerimi fiyatların stabil olmasını bekledim. 40 adet rx serisi kartım var whattomine da ethereum aylık kar 350 dolar gösteriyor. Ben aslında monero kazmak istiyorum fakat o kartları yormaya değecek kadar kazandırmıyor. Monero kartları daha az yoruyor ve sıcaklık düşük oluyor etnash algoritmasına göre.
kartların mw değerini ve memory clock ayarlarını düşürerek yine az yorarsın, 83w'ta çalışan rx580'im var 27.6 mh/s veriyor, ve ısınmıyor illaki monero yükselecek diye beklemeyin bence. 90w'ta 30.1 mh/s veriyor ama 83w'ta daha verimli çalıştırıgı için 83w'ta kullanıyorum.
Claymore 14.5'a yeni güncelleme geldi kartları modlamadan program üzerinden yüksek hash alabiliniyor. tüketimler kart başına 3-5w artıyor az hash aldıgınız kartlarda iyi performans veriyor.
Rx580'de bunu kullanıyorum gpu-z bilgilerine göre 83w çekiyor 27.6 mh/s için
-ftime 10 -cvddc 900 -cclock 1100 -tt 65 -mvddc 900 -mclock 2070 -rxboost 1 -strap 1 -di 01234567
14.5 versiyornunu buradan indirip kesinlikel bi deneyin :
"
https://mega.nz/#F!O4YA2JgD!n2b4iSHQDruEsYUvTQP5_w "
Daha bu haftaya kadar v11 kullanıp sürekli polaris'te ayar yapıcam diye uğraşıyordum. Şimdi çok daha kolayı var.
Hocam watt hesabı yaparken gpu-z ye bakmayın cok fark ediyor kesinlikle bende ilk basladıgım zamanlarda ordan bakıp hesap yapıyordum sonra çinden su wattmetrelerden almıştım riser lerin yanında gelsin diye duvara takıp deneyince gördümkü arada 35-40w bariz fark var gpu-z de sürekli düşük gösteriyor ama gerçekler öyle değil.