Ja mislim da je nepotrebna koliko mjenjacnica ima...ja preporucujem izbjegavati velike mjenjacnice i koristiti privatne manje firme sa vecom anonimnosti...pozz
Isto tako te manje mogu neopaženije nestati s tvojim novcem. Dok velika ako nestane nastat će opći kaos. E sad što se tiče anonimnosti. Ukoliko mi je novac sigurniju pod cijenu gubljenja anonimnosti onda neka bude tako.
Svaka (ili barem velika većina) burzi ima dnevni withdrawal limit do kojeg možeš podići kripto bez KYC procedure - znači anonimno. Ako se ne varam, na Binance je taj limit 2 BTC. Ako ikad budem trebao podići više od 2 BTC u jednom danu, mislim da ću se lako strpiti do drugog dana
E sad u vezi toga. Registriramo sam se na Binance prije par mjeseci. I tražili su mi KYC nisam mogao niti depozit obaviti bez toga. Tako da možda to vrijedi za sterije račune. Ali u trenutku kada sam se ja prijavljivao nisi mogao ništa bez toga
Ah nisam znao da su počeli tražiti KYC za sve nove račune.
Bad luck, čini se da si zakasnio sa registracijom.
što se tiče Binance, tu postoji i regionalna zabrana, pa su na primer blokirali račune iz Srbije (čak i bez KYC, samo po IP adresi), i to bez neke preterane pompe, pa neaktivni trejder ostane bez mogućnosti da sredstva skloni sa menjačnice
ali ipak, velika menjačnica donosi sigurnost u odnosu na malu, a nekako mi se priča oko anonimnosti čini preteranom...