Üstat bu konudaki görüşlerimi samimiyetle sana söyliim, Türk milleti gerçekten batı tarzında giyinmeyi bilmiyor, belki bu kültürde çağdaşlaşma hareketleri yarıda kesildiği için, bugünkü devlet adamları bile berbat takım elbiseler giyiyor, çünkü estetik algısı gelişmemiş, bu tarz ince işler toplumda olgunlaşamamış aksine yozlaşmış, tabii bence biraz da Abraham Maslow'un İhtiyaç Basamaklarıyla ve fitness gibi olayların daha yeni yeni gündeme gelmesiyle ilişkisi var bu durumun, neyse konuya dönelim...
1) Takım elbisede doğal olmayan kumaş asla olmaz, hem sağlıklı değil, hem korkunç sakil bir görüntü, üste para verseler biraz stilden estetikten anlayan birisine giydiremezsin polyester falan aklından bile geçirme.
2) Takım Elbise Kumaşı: Pamuk, yün, keten, kadife, kaşmir olur, ipek bile olur ama sentetik kumaş katiyen olmaz, onu astronotlar ve labaratuar çalışanları giyer iyi görünmek isteyen insanlar diil...
3) Üstüne doğru oturan kaliteli bir takımın kırışması kullanışsız olması vs gibi sorunlar mümkün değil. Örneğin Hugo Boss, Burberry gibi yerlerden firmanın kendi terzisine ölçüm yaptırarak aldığın bir takımda böyle birşeyle karşılaşmazsın. Marka benim için de önemli değil ama eğer aldığın takımın içinde rahat hareket edemiyorsan, iğreti duruyorsa, kumaş zorlanıyorsa o takım sana göre değil demektir, düzeltmeler veya özel dikim gerekir.
4) İyi bir terzi bulursan kumaşı seçip diktirmek doğru karar olur, fakat girişte bahsettiğim gibi güzelliğe alerjisi olduğu için bu topraklardaki insanların korkunç sıradan ve monoton kesimler oluyor, bir erkek iyi ve karizmatik nasıl görünebilir gibi temel bir soru dahi bu topraklarda 95% tarafından yanıtlanamıyor
, uluslararası vizyona sahip yetenekli bir terzi bulmak önemli.
Görüşlerim yanlış anlaşılmasın, her giyim tarzına saygılıyız, isteyen hawaii t-shirt'ü mayoyla gezsin bana uyar, ama takım elbise giymeye kalkışan bunun için masraf yapan birinin en azından iyi görünmeyi hedeflemesi doğal olur diye düşünüyorum. Selamlar.