Właśnie znalazłem jak w bardzo prosty sposób, zmienić wygląd Bitcointalk na ciemny, tkzw. "Dark Theme".
Już od dłuższego czasu szukałem, jak to zrobić i nawet znalazłem kilka tutoriali ale zawsze wymagane były jakieś skrypty i dość zaawansowana wiedza, oraz dodatkowe programy.
Aż tu dzisiaj przypadkowo natrafiłem w jednym z tych wątków o Dark Theme, na post o pewnej wtyczce, która nazywa się
STYLISH.
Dosłownie jednym kliknięciem, zmieniamy wygląd każdej strony, a do wyboru są przeróżne tematy tła.
Jak sami widzicie Bitcointalk wygląda o wiele lepiej i czyta się lepiej. Co więcej, podczas pisania tekst jest żółty, co bardzo ułatwia samo pisanie, a także nie męczy oczu.
Oto jak wygląda zestawienie postów, jest o wiele bardziej przejrzyste i dużo lepiej się czyta.
Na powyższym screenie widzicie jak wygląda pisanie nowego lub edytowanie starego posta. Te żółte litery, są o wiele bardziej widoczne i nie męczą wzroku, po kilku godzinach czytania. A poniiżej screen z wątku. Moim zdaniem posty są lepiej widoczne. Dodatkowo jest kilka rodzaji ciemnego tła i można wybrać, najbardziej dla nas odpowiedni.
STYLISH wtyczka do Chrome jest po prostu świetna i bardzo łatwa w użyciu.
Wewnątrz jest już tak wiele motywów, że nie ma potrzeby na dzielenie się wszystkimi adresami URL, jakie są przez nas przeglądane i dlatego w głównych ustawieniach, zaraz po pierwszym pobraniu, należy odznaczyć tą funkcję.
Odznacz to pole po zainstalowaniu i uruchomieniu po raz pierwszy!!! Nie traćcie prywatności, jeśli nie ma takiej potrzeby.
Próbowałem obu ustawień i prawie nie ma żadnej różnicy. Jest to tylko haczyk, który daje twórcom więcej możliwości, aby mogli zarabiać na tej wtyczce.
Tematy są takie same i jest ich bardzo dużo, myślę nawet, że mniejszy wybór jest lepszy. Jeśli jest zbyt wiele motywów, przewijam zbyt długo i nie mogę wybrać. Myślałem, że warto to dodać.
Na koniec, jeszcze raz rzut oka na wygląd naszego lokala, kiedy jest zmieniony na ciemny kolor. Moim zdaniem, jest o wiele bardziej przejrzysty i nie męczy wzroku. Chyba zaczynam się powtarzać, czyli czas kończyć
.
AKTUALIZACJA 13.06.1976
Wspomniałem już, że jeśli korzystasz z programu Stylish, wyłącz gromadzenie danych po pierwszym pobraniu w menu instalacyjnym (pojawi się okienko), ale odkryłem, że jest jeszcze więcej ustawień na karcie ustawień rozszerzenia. Zrobiłem ekran, aby wszystko było jasne. Usuń zaznaczenie tych dwóch ustawień, aby całkowicie zatrzymać udostępnianie adresów URL.
STYLISH.
-
Firefox;
-
Chrome;
-
Android.