ilk olarak bu yarattığınız "nane"nin hiçbir işe yaramadığını baştan belirteyim. sırf dalgasına, arkadaşınıza "al lan sana 1.000 tane zort token." diye geyiğine yollayacağınz bir işlem olacak. şimdi gerekli işlemlere başlayalım:
gerekli olanlar:- mist wallet
- bol miktarda verilecek merit:)
- az da olsa cüzdanımızda bulunacak olan ether
eskiden ethereum.org'da cüzdanlar kısmında yanlış hatırlamıyorsam mist cüzdanın indirme linki bulunuyordu ama şu an yok. bu yüzden ben de indirme linkini buraya yazmıyorum. google üzerinden github linkine ulaşabilirsiniz. cüzdanı indirip kurduğunuzu varsayıyorum.
ilk olarak cüzdan menümüzden devolop-sync mode-full yapalım. light ya da fast yapınca bence işlemler gerçekleşmedi.
not: çok fazla sayıda görsel olacak.
cüzdandaki bütün işlemleri yaptığımız zaman karşımıza gelen cüzdan bilgilerimizi gösteren ekran olacak. buradan
"contract" yazan yere tıklıyoruz.
ardından çıkan ekranda
"deploy new contract" diyerek artık kollarımızı sıvıyoruz.
bundan sonra akıllı sözleşmemizin kodlarını başka bir siteden çekmemiz gerekiyor: (
https://www.youtube.com/watch?v=qM0KkdQPyZw videonun açıklama kısmında yer alan github linki) burada yer alan
"simpleToken.sol" linkine tıklıyoruz. sayda yer alan kodları kopyalayıp cüzdanımıza geri dönüyoruz. isterseniz github sayfasında
"raw" butonuna basarak da kopyalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
az evvel kopyaladığımız yazıları
"soludity contract source code" kısmına yapıştırıp bir süre bekliyoruz. şayet herhangi bir hata olmadıysa fotografta
"2" olarak işaretlediğim kısım gözükecektir. buradan
"select contract to deplay" kısmından
"Token ERC20" seçeneğini seçiyoruz.
"3" olarak işaretlediğim
"constructor paramters" kısmında oluşturmak istediğimiz tokenin gerekli olan bilgilerini gireceğiz.
initial supply: tokenin kaç adet olacağını buraya yazın.
token name: tokenin ismini buraya yazalım.
token symbol: ben buna kısaltma diyorum (ör: ltc)gelelim artık son işlemlere. tokene ait bilgilerimizi yazdıktan sonra alt kısımda
"fee" yazan yerde istediğimiz seçeneği seçiyoruz. ben en düşük seviyede işlem yaptığım için sözleşmenin oluşması yaklaşık olarak 12 saat gibi sürdü. burada karar artık size ait.
deploy'a tıkladıktan sonra karşımıza çıkan ekran cüzdan şifremizi girerek işlemimiz sona eriyor. bundan sonra artık tokenin oluşmasını beklemek gerekiyor.
token oluştuktan sonra da cüzdanımız şu şekilde gözükecek:
edit: mist wallet, uzun zamandır bana sorun çıkardığı için kullanmayı bıraktım diyebilirim. normal olarak bu cüzdanı kullanmanızı tavsiye etmiyorum.