Bu konuda bazı arkadaşların iyi niyetli düşünmesi, yok ben almam BTC leri demesini anlıyorum. Çünkü yaşadıkları hayat onlara bunu öğretmiş.
Ancak teknik olarak BTC cüzdanlarında ki bakiyeler sahipsizdir. Orada yazan o rakamın bir sahibi yoktur. Sahipliği gösteren bir durumda yoktur. (Özel durumlar haricinde, Borsa cüzdanı olması, imzalama vs yada bir kurumun bir kişinin üzerine zimmetlenmemiş cüzdanlar bunun haricinde)
Örneğin, ben BTC adresimi burada imzama yazıyorum forumda, imzalıyorum vs Ve bu adresin benim olduğunu önceden tasdik ediyorum. Yani forumu burada bir nevi noter gibi kullanıyorum.
Bir süre sonra birisi benim adresimi boşaltırsa, o zaman çıkıp bu adres benimdi, önceden ben kullandım ve içinde şu kadar bakiyem vardı deme hakkını kendimde görürüm. Belki yaşadığım ülkenin kanunlarına göre yasal yollara da gidebilirim.
Bir şeyin benim olduğu ispatlanabilir olduğu sürece benimdir.
içine dijital bir bakiye attınız diye o cüzdan size ait değildir. Hala sahipsizdir.
Ama bu konuda bahsedilen şey daha ziyade vicdani olarak, kişilik olarak, o BTC lere dokunur musun, alır mısın onları.
Benim cevabım, Ben alırım BTC leri .
Birisi çıkıp onların kendine ait olduğunu ispatlar ise ve yasalarda ona destek olacak şekilde arkasında duruyorsa, o zaman ya seve seve yada öbür türlü, BTC leri iade ederim
Fakat bir programın ve algoritmanın zaafiyetinden kaynaklanan bir hata sonucunda elde ettiğim bakiyeyi almaktan kaçınmam.
Vanity konusu ise çok fantastik o ap ayrı bir konu. Vanity ile o işi yapacaksan da ve yaptığın iş seni vicdani olarak rahatsız edicekse git o zaman hacklenmiş, çalınmış BTC adreslerini, mafyaların indirdiği BTC leri Vanity ile eşleştir bakiyeyi al ve sonrasında ne yapacağına karar verirsin
İster Robin Hood olup sahiplerine dağıtırsın istersen sende Hırsızdan çalan hırsız olduğun için kendini belki rahat hissedebilirsin .
Solo BTC deneyin şansınız Vanity de cüzdan kasmaktan daha yüksek emin olun.
Konu açtık geçenlerde topu topu 4 kişi geldi.