poşeti açardın leş gibi yağ kokusu gelirdi o kadar adi ve ucuz bir yağdı ki güneşte kalmış poşetleri alır çatır çatır yerdik sonrada geldik 40 yaş üstüne bir götümüz başımız hastalıktan kurtulmaz oldu. tombi yine fena değildi birde açıkta kocaman poşetler içerisinde satılanlar vardı ye ye bitmez ne günlerdi sonrasında bir rus istilasına maruz kalmış pazarlarımız vardı giderdik pazara rusların sattığı çinden gelen dandik plastiklerden yapılmış asker figürleri oyuncakları falan ne günlerdi ya.
Ellerimiz yağ olurdu evet ama günümüzde gıda ile oynama daha fazla var. Bundan dolayı artık ne tombi ne de başka paketli gıda almıyorum yemiyorum.
Geçen gün üst kat komşu kızı vardı epey olmuştu görmeyelim dışarda denk geldi köpeğini gezdiriyor.
O mu değil mi bilemedim. Hanıma sordum biraz önce felancayı gördüm omuydu. Evet dedi hanım. Abi ben görmeyeli 3 ay falan oldu belki ama kız çok değişmiş. Kilolu bir kızdı ama şimdi çöp gibi olmuş. Dedim ameliyat mı oldu. Yok dedi hanım ağzına cips kola abur cubur koymuyormuş hayatından ekmeği çıkarmış. Bu kadar fark ediyor yani.
Konuya dönecek olursak tombi de olmasa kombi kombi de olsa bu devirde paketli gıda olmaz